Selamün Aleyküm,
Herkese merhaba, sonunda bende ilk aracımı almış bulunmaktayım. Çok fazla araştırdım diyemem. E36 3.20 ci baktım ama fazla paralar istenince 106 GTI da karar kıldım. Şuan ki aracımı almadan önce bir 106 GTI baktım fakat oldukça kötü durumdaydı. Hem kaporta boya işi olarak, hemde motor mekanik olarak. Yağ kaçakları heryer de vardı. Şanzıman, motor falan. Ayrıca şasede düzeltme yapıldığını görünce odan vazgeçtim. Tek üzüldüğüm nokta, araba siyahtı kaçırdığıma üzüldüm. Daha sonra internette ***** sitede gezinirken şuanki aracıma denk geldim. Fotolardan temiz görünüyordu. Bende atladım gittim silivriye aracı görmeye. Zeytinburnu'nda oturuyorum bu arada. Neyse baktım aracın sahibi genç bi arkadaş. Tamam bende gencim (26), arkadaş daha genç 20-21 yaşlarında. Otomobil hakkında bir bilgisi yok maalesef. Abisi biraz biliyor, oda sağolsun apaçi modunda olunca araç bir hayli eziyet çekmiş gibiydi ellerinde. Maşallah bakım namına yapılan birşey yok. İlk aldıklarında yağını değiştirmişler. 1.5 yıl bir daha yağ değişimi falan hak getire. Duyunca şok oldum. Bide abisi 'başkan bu motor ölmez, öldüremeyiz biz bu motoru çok sağlam' falan diyince aslında bu araçtanda hafiften soğudum gibi oldu ama nedense bi bağlandım araca. Hani derler ya ilk görüşte aşk. Yada araba alma hevesiyle bir an önce alıyım artık diyip arabanın üzerine de atlamış olabilirimNeyse oralarda ustayla falanda uğraşmadım, drekt sıkı bir pazarlıkla -en azından ben öyle düşünüyorum- aracı aldım. Bu arada aracın kilometresinin 161k olmasıda beni cezbetti biraz. Tabi herşey yolda dank etmeye başladı bende. Silivriden dönerken 'ulan ben ne yaptım, şimdi aldım mı bunu, çok eski değil mi' falan diye kafamda tilkiler dolanıyor. Lakin Allah'tan kısa sürdü bu şaşkınlık. Sonrasında kabullendim. Araba 1997 model 161.xxx km de kırmızı bir GTI yada S16. Artık ne derseniz... Doğruca maslak sanayiye gittim. Ustam orda. Tabi usta zannediyo ki ben aracı göstermeye getirdim. Dedim usta ben aracı aldım. Adamcağız ne desin 'hayırlı olsun' dedi manidar bir ses tonuyla, hafiften acıyarak
Usta baktı etti 'daha önce getirdiğin siyahtan daha iyi durumda en azından' diyince benim içime bi su serpildi en azında. 'İlk olarak triger değiştireceğiz şart' dedi usta. Bende 'bırakıyım arabayı sen bi check-up yap, ne gerekiyosa acil olarak başlayalım' dedim. Sağolsun ilgilendi güzel bir liste çıkardı. Ben listeyi görünce bi hafifleme hissettim tabi. Ama yapacak birşey yok. Pilavdan dönenin kaşığı kırılsın. Triger seti değişti, sol ön amortisör patlakmış değişti, sol amotisör alt takozu ve körüğü değişti, motor kulakları değişti, yağ ve filtresi değişti, ön fren balataları değişti, diskler tornalandı, şanzıman yağı değişti. Dedim en azından kafam rahat olucak binerken. Hala daha eksikler elbette var. Yavaş yavaş tamamlamaya çalışacağım. Yaylarda işlem var mı bilmiyorum. Ama var gibi. Onlar orjinale dönecek. Farlarım çok kötü. Hiç aydınlatmıyor. Önce far ampulünü değiştiricem. Olmazsa orjinal farlara dönerim heralde. Bu konuda önerilere açığım. Tecrübeli arkadaşlar yarımcı olur heralde. İç döşemelerimde sıkıntılı. Onlar değişecek. Torpido kapağı bozuk ona bakmam lazım. Sunroof sonradan açtırılmış, şuan çalışmıyor. Tuşa basınca motor sesi geliyo ama hareket yok. Heralde dişlisi falan bozuldu. Ona baktırıcam. Anten mevzusu var oda sıkıntılı vs,vs... Baya uzun oldu sanırım ama ilk araba olunca heyecandan işte. Birkaç resimler bitireyim en iyisi. Sabredip okuyanlardan Allah razı olsun, sabredemeyenlerin canı sağolsun. Haydi hayırlı günler.
İlk benzin fotosu. Adettendir dediler
Sanayiye ilk gittiğimde çektiklerim. Kendime yeni yeni geldiğim dakikalar.
Şu dreksiyondan bir an önce kurtulmam lazım
Kaput içi biraz karışık duruyor. Hava filtresinide söküp temizleyeceğim uygun bir zamanda.
![]()