Herkese Merhaba,
2014 yılında BP 106 yı istemeyerek sattıktan sonra içimde ukte kalan bir araç oldu. Bu 3 sene boyunca ara ara niyetlensem de vazgeçiren biri oldu hayatımdaEn sonunda 2-3 ay evvel o kişiyi artık uslandığımı makas gibi gereksiz aksiyonları bir nebze bıraktığımı kanıtladıktan sonra 106 gti arayışına geçtim. Onlarca arabaya baktım, soruşturmadığım pek araba kalmadı. Değişensiz diye söylenen arabaların kafaları quikden geçme mi dersiniz tavanı farklı tabanı farklı araba mı dersiniz, artık bıkmıştım resmen.
En son forumda da konusunu görünce kafamın bir köşesine kazıdığım bu araba için sahibi ile iletişim kurduk. ilanı yada satışa dair herhangi bir arzusu önceden olmasa da bizi kırmadı sağolsun arabayı verdi. Bir şekilde orta yolu bulup, benim adetimdir biraz şansa bırakırım bu işi Bp 106'da da arabaya binmeden noterden satışı üzerime almıştım hiç bir olumsuzlukla karşılaşmamıştım.Bu aracımda da aynı şekilde içine binmeden noterden satışını alıp arabayı aldık. Şuan pek bir sorunu yok gibi görünüyor incik boncuk iç detayları hariç. Onları da kendim el becerimle hallediyorum ufaktan.
Biraz detaylı oldu ama diğer arabalarımın konusunu açmadım bu farklı olsun istedim
Araba hakkında konuşmak gerekirse piyasada herkesin ağzında olan nadir kalanlardan diye nitelendirebiliriz (gerçek anlamda)
İçerisinde 4 başlık deri-nubuk koltuğu, 30 cm omp direksiyon, kırmızı taban halısı, kırmızı kemer, indash, inpro, lucid. Motor filtre 48 krom düz boru egzost omp kule gergisi var. Bp çıtırdan yüklüydü o zaman km de 60-70 kruş falan yakıyordum. Şuan bu aracım ile bu benzin fiyatı ile km de 40-45 kuruş arasında ekonomi modunda sürersem ulaşabiliyorum. Basınca da benzinin hortumdan gidişini duyabiliyorsunuz
Gelelim bizi en büyük çeken motorun yaptığı dalga köpürtmesi ;
Bu kafaya bakıp da aşık olmayacak biri var mı
Motor içimiz;
Araba dipin dibi basıktı. mal.um 3 senedir standart mafya spec arabalara bindik. Bu basıklık tuhaf geldi. 3 cm kaldırdık kafadan.
Daha sonra bütün karşı çıkanlara rağmen mk2 candır diyerek speedline dan çıkıp mk2 ye girdik;
Before;
After;
Kendimizi her yerde belli edicez ya olmazsa olmazımız
Odamızın manzarası;
IMG_0195 by fatih duran, on Flickr
IMG_0200 by fatih duran, on Flickr
IMG_0208 by fatih duran, on Flickr
IMG_0202 by fatih duran, on Flickr
IMG_0204 by fatih duran, on Flickr
IMG_0205 by fatih duran, on Flickr
IMG_0216 by fatih duran, on Flickr
IMG_0231 by fatih duran, on Flickr
IMG_0234 by fatih duran, on Flickr
IMG_0225 by fatih duran, on Flickr
Bu da bonus : Eski arabam ve yeni arabamın birbirlerinden haberleri yokken yan yana gelmesi
Arabayı aldığım akşam hiç olmayacak bir şey oldu ve egzostun yanından arka tamponu vurdum. Sanırım nazara geldik.
Maşallahı eksik etmezseniz sevinirim![]()