User Tag List

Sayfa 8/10 İlkİlk ... 678910 SonSon
174 sonuçtan 134 ile 152 arası

Konu: Opel Astra F Hatchback Automatic

immortalboss - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı calamityeas Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Emeğinize sağlık . Bence bu kadar emeğe aracı gsi bodykitle taçlandırmanız lazım.
    Body kit değil de tampon panjur ve komple paçalık istiyordum. Bu dolar kutuyla ütopik rakamlar çıkıyor. Araca 1 ay kadar bir vakit ayırsam aslında bütün herşeyini kendim yaparım. Bir de aracı eşim kullanıyor.

calamityeas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı immortalboss Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Body kit değil de tampon panjur ve komple paçalık istiyordum. Bu dolar kutuyla ütopik rakamlar çıkıyor. Araca 1 ay kadar bir vakit ayırsam aslında bütün herşeyini kendim yaparım. Bir de aracı eşim kullanıyor.
    Fiberden mevcut artık gsi body parçaları yardım edebilirim ulaşamazsanız.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı calamityeas Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Fiberden mevcut artık gsi body parçaları yardım edebilirim ulaşamazsanız.
    Aslında tamponum falan yeni ama sadece panjur istiyorum. Ama sanırım o da tampon olmadan takılmıyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arabamla tekrar sevişmeye başlamışken detaylara girdim. Zaten büyük bir işi kalmadı. Ufak tefek makyajları var ve 4 lastik almam lazım.
    Aracın arka kültablası zor da olsa açılıp kapanıyordu. Bir tarafı kırıktı o şekilde sabit duruyordu yerinde. Zaten araçta sigara da içilmediği için çok sorun etmedim. Sanırım geçen gün arkaya binen çocuklardan biri kültablasına basmış. Yapabilirsem yaparım yoksa alırım diye giriştim.
    *Kapak bağlantı kısmı yandan kırılmış.

*Burada olması gereken parça kapak kısmının içine sıkışmış. Zor da olsa söktüm.

*Eskilerin gözü yaşlı. Sigara külü + japon ikilisi ile araba bile eklerim gibime geliyor.

*Kapak kısmını da içten sigara külü ve japon yaptım. Dışarıdan da yapsak gözükmezdi çünkü konsolun altında kalıyor ama her zamanki gibi uyuzluklara devam...

Ve artık tekrar monoblok oldu. Yay mekanizmasını da çalışır hale getirdim. Şak diye atıyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kaldığımız yerden güncellemelere devam. Klimaya 3 farklı sibop aldım, hepsi kaçırdı. En son orjinalini aldım. Siboptan kaçağı çözdüm. Sonrasında yine kaçak devam etti. Hortumlar, bağlantılar kontrol edildi. Ve sonuç... Kompresör değişecek veya bakım yapılacak dendi. Bakıma güvenemedim. Kimse de garanti vermedi. Ben de sıfır kompresör aldım. Yarın sıfır kompresör ve gazımızla klimamıza kavuşacağız. Umarım istediğim gibi olur. Sonrasında kampanaları ve kaliperleri tekrar boyayacağım. Kış gelmeden önce bütün işleri bitirmem lazım o yüzden koşturuyorum. Kışın sadece aracı yıkayıp cilalayıp bineceğim.

Klima kompresörü sökülüyor.

Ssamet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Klima işi can sıkıcı gerçekten.Olmazsa olmaz.Hayırlı olsun şimdiden.
    -2006 Kia Cerato 1.5 Crdi-

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ssamet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Klima işi can sıkıcı gerçekten.Olmazsa olmaz.Hayırlı olsun şimdiden.
    Teşekkürler. Gerçekten can sıkıcı ama sanırım bu işi de çözeriz. Bu arada işleri bitirince profesyonel fotoğrafları çekeyim diyorum. Sizlerle de paylaşayım. Güzel bir arsa aldım. Müstakil ve garajlı bir villa hayalim vardı. Sanırım o aşamaya geçeceğiz. O yüzden paraya ihtiyaç olacak. Bir süre daha Astra'yla birlikteyiz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Güncellemeye devam ediyorum. Klima işi tamamdır. 3000 lira klima kompresörü tuttu. 500 lira da işçilik ve klima gazına verdim. Bu ustaları anlayamıyorum yalnız. Klima yapılırken arabanın arka sol kapıyı çizmişler. Davlumbazın klipsleri de takamayıp 2 tane akıllı vida sallamışlar. Şimdi komple pasta cila ve o olmayan klipsleri halledeceğim. Bu ustalardan gerçekten yıldım. 4 tane de lastik almamız lazım. Sona yaklaşırken hesap ettim. 30 000 lira para harcamışım araca...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evet güncelliyoruz. Kompresörü bindikçe test ediyorum. Sorun yok gibi. Sanırım iş çözüldü. 4 tane kumho yazlık lastik aldım. Kargoda geliyor. Lastikler değişirken kampana ve kaliperleri de boyayacağım. Fotoğraflara geçelim. 2 liralık klipsi almayıp akıllı vida atan tamircilere selam olsun. (Benim takım çantamda bile varken tamircilerde bulunmaması beni deli ediyor.)

Bu da 2 liralık klipsleri taktıktan sonraki görüntü. Ustalara iş yaptırdıktan sonra her seferinde kendi istediğim gibi makyajını yapıyorum. Yoksa içim rahat etmez oldu.

Aracın üzerinden çıkan arızalı kompresörü de sahibindene koyup satayım diyorum arızalı şekilde.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Lastikler geldi. 885 liraya geldi tanesi. Hamuru gayet yumuşak. Ege bölgesinde yaşıyoruz. O yüzden yazlık tercih ettim. Umarım biraz daha yol sesi azalır konfor artar.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evet kaldığımız yerden devam. 2 lastikte büyük yama, yol sesinin artması ve lastiklerin de ömrünü tamamlaması münasebeti ile lastikleri değiştirdim. Aracın kliması yapılırken karter koruması söküldü. Geri takarken vidalar yalama olmuş. Traverse 4-5 tane akıllı vidayla monte edilmişti. Tamirci abim sağolsun yarım saatte hepsini hallettik. Aracın orjinal vida delikleri büyütüldü ve sonra kılavuz çektik. Orjinal haline geri geldi.
    Sonra lastikçiye gittim. 4 adet lastik değişim, 4 adet çelik sibop ve rot ayarı yaptırdım. Sonuçlar;
    *Direksiyon hafifledi.
    *Yol sesi gitti.
    *Bir de yavaş giderken lastikler hışırtı yapıyordu. O ses de kayboldu çok sevindim.
    Fotoğraflara geçelim. Arkadaşlar aracın altından da fotoğrafları paylaşıyorum. Aracın altındaki yağ kaçağı şanzımandan ve direksiyon yağı kutusundan kaynaklı. (Kutunun kelepçesi gevşemiş sıkıldı!) İnceden terlemeler, 1-2 yerde de akıtma mevcut ama 2 yıldır hiç şanzıman yağı eklemedim. Kontrol edip kullanıyorum. Sorun yok. Herkes açtırma dedi. Ben de açtırma taraftarı değilim. Aracın altında vuruk kırık yok. Tapalar yerli yerinde ve en sevdiğim yeri marşpiyellerinde hasar yok.
    Stepne havuzumuz...

Orta susturucu bölümümüz...

Bu da motor ve şanzıman kısmımız...

Kendi pabuçlarını taşıyor...

Geleceğe dönüş Delorean mısın bee...

Totosu...

Bu da çok beğendiğim kaput açık pozu...

Arkadaşlar araca yaptığım masrafları toplayıp sizlerle de paylaşacağım. Bu postta gördüğünüz masrafları tek tek yazıyorum.
    Tamirciye 100.00
    Vida, pul, rondela 5.00
    Plastik klips 6.00
    Lastik sökme takma, siboplar, rot ayarı 420.00
    Total 531.00 lira ödedim.

TarikS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kesenize bereket

Klima işi uyguna gelmiş valla. Benim Z4'ün de bozuk, Bostancı sanayide bir adama uğradım, klima kompresörü ve radyatör temizliği (belki değişimi, hatırlamıyorum onu) 3 bin liraya anlaşmıştık. Kompresör tamirle içime sinmez de değişim gerekirse masraf 8 bine çıkar dedi. Tamirli çıkma kompresör izmir'de 2100 liraya bulabildim ancak, bu adam 5 bin lira sıfır yan sanayiye falan mı istedi acaba soramadım da yaptırana kadar arabayı bağlattık zaten yaz bitecek

Neyse işin özü klima için harcadığınız para makul geldi bana, sorun da hallolduysa takmayın kafaya Güle güle kullanın

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TarikS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kesenize bereket

Klima işi uyguna gelmiş valla. Benim Z4'ün de bozuk, Bostancı sanayide bir adama uğradım, klima kompresörü ve radyatör temizliği (belki değişimi, hatırlamıyorum onu) 3 bin liraya anlaşmıştık. Kompresör tamirle içime sinmez de değişim gerekirse masraf 8 bine çıkar dedi. Tamirli çıkma kompresör izmir'de 2100 liraya bulabildim ancak, bu adam 5 bin lira sıfır yan sanayiye falan mı istedi acaba soramadım da yaptırana kadar arabayı bağlattık zaten yaz bitecek

Neyse işin özü klima için harcadığınız para makul geldi bana, sorun da hallolduysa takmayın kafaya Güle güle kullanın
    Halloldu halloldu. Sadece gergi bilyası bazen ses yapıyor. İyice bozulunca değiştireceğim. Aciliyeti olan bir parça değil. Sizin aracın klima kompresörünün sıfır da 4000 lira civarı buldum nette. Parça numarasından muadillerine bakmak lazım. İlla ki uyuyor çünkü. Ustam 250 liraya gaz basıyor. Uygun fiyatlı yardımcı oluyor. Tek sıkıntı klips sevmiyor. Kompresörü adam akıllı tamir edebilecek olsalar tamir ettiririm ama hiç güvenmiyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evet arkadaşlar buraları bayağı boşladık. Araç halâ benimle birlikte. Hanım sık sık gezilere çıkıyor şehiriçi. Araçta herhangi bir değişiklik yapmadım. Yalnız kaputun boyası kötü duruma geldi. Daha önceden boyanırkenki fotoğraflarından da tahmin ettiğim gibi boyanın altı hazırlanırken çok özenilmemiş. Boyayı da bayağı ince atmışlar. Bu yüzden tekrar kaputta yanıklar meydana geldi. Kaput boyanacak. Aracın koltuk ayar mekanizmalarının tutamakları kötü durumdaydı. Onları da aldım netten. Şimdi hepsini toparlayıp aracı detaylı temizlik ve boya korumaya vereceğim. Klima işinde sıkıntımız kalmamış. 1 yıldır hiç bir kaçak, soğutma eksiği gözlemlenmedi. Bir de orjinal teybi duruyordu aracın. Hem de sıfır kondisyonunda. Ben de kıyamıyordum. Çıkma birtane teyp aldım o da iyi durumda. Bu teybe bluetooh modül eklemeyi planlıyorum. Eğer olursa oem bir görüntü ve istediğim özelliklere sahip olmuş olacak. Bunu bu forumda yapabilecek arkadaşlar varsa yardımlarını bekliyorum. Yoksa netten araştırıp kendim yaptıracağım.
    Teybimiz bu Blaupunkt car300.

Bir de elimde bulunan makyajsız model paçalıkları elden çıkarıp yerine olması gerekenleri takmayı planlıyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evet çeyizciliğe devam. Orjinal paçalıkları bulunca affetmedim. Denk gelmişken bir kaç kalem de işime yarayacak malzeme aldım. Direksiyonun altında görünmyen yerde de olsa vida kapakları vardı. Birtanesi eksikti. Onu bulunca aldım. Bir de orjinal menteşe pimlerini buldum onları da aldım. Bir gün boşluk bulursam hepsini halledeceğim. Paçalıkları takarken arka lastikleri sökmem gerekiyor. O zaman kaliperleri ve kampanaları da boyayacağım. Paçalıklar normalde vida ve sekmanla monte ediliyor. Ancak ben biraz daha orjinal bir tasarım yapmayı planlıyorum. Gelişmeler için takipte kalın.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Teyp için merak ettim baktım biri yerli biri yabancı iki güzel rehber buldum. Zahmetli olacağı belli ancak istediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz

Opel Car 300 Teyp Aux Girişi (TDA7433D) - YouTube

AUX and USB port in BLAUPUNKT CAR 300 Opel Vectra B - YouTube

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TarikS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Teyp için merak ettim baktım biri yerli biri yabancı iki güzel rehber buldum. Zahmetli olacağı belli ancak istediğiniz sonuca ulaşabilirsiniz

Opel Car 300 Teyp Aux Girişi (TDA7433D) - YouTube

AUX and USB port in BLAUPUNKT CAR 300 Opel Vectra B - YouTube
    Çok teşekkürler. İnstagram üzerinden 1-2 kişiye mesaj attım. Biri geri dönüş yaptı. Naz yaparak ağbi yaparız ama garanti veremem olacağına dedi. Kargo 200 lira tutuyor. Elim de inceden havya tutar. Kendim kaynakları toparlayıp girişeceğim. En fazla teybin başını yeriz. Zaten o yüzden aldım orjinali bende code kartına varıncaya kadar duruyor. Aslında bir de istediğim şey aracın ekranında radyo bilgisi geçiyor hareketli olarak. O kısma şarkı isimlerini de yazdırabilirsem çok güzel olur. Forumda bunu yapan bildiğiniz biri varsa teybi ona da paslayabilirim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı immortalboss Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Çok teşekkürler. İnstagram üzerinden 1-2 kişiye mesaj attım. Biri geri dönüş yaptı. Naz yaparak ağbi yaparız ama garanti veremem olacağına dedi. Kargo 200 lira tutuyor. Elim de inceden havya tutar. Kendim kaynakları toparlayıp girişeceğim. En fazla teybin başını yeriz. Zaten o yüzden aldım orjinali bende code kartına varıncaya kadar duruyor. Aslında bir de istediğim şey aracın ekranında radyo bilgisi geçiyor hareketli olarak. O kısma şarkı isimlerini de yazdırabilirsem çok güzel olur. Forumda bunu yapan bildiğiniz biri varsa teybi ona da paslayabilirim.
    Maalesef o dediğinizin yapılmışını da görmedim, ilk defa duyuyorum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Evet arkadaşlar. Arabayla ilgilenecek fırsatım yoktu uzun süredir. Ancak artık esnaflıktan mühendisliğe geçtiğim için haftada 1 gün de olsa kendime zaman ayırabiliyorum. Aracın geçen gün radyatör hortumu patladı. Hanım hemen farketmiş. (Enteresan şekilde hararete bakan bir karım var!) Onu yaptırdıktan sonra 2-3 hafta kadar kullandım. Bu sefer de ahtapot denilen hortum damlatmaya başladı. Onu da erken bir müdahale ile çözdük. Su problemlerimiz bittikten sonra biraz araca vakit ayırmaya karar verdim. Paçalıklar halâ takılmadı. Bir de kaput ve tamponları boyatacağım. Bunların bir seri halinde devam etmesini istiyorum ancak bir de müstakil ev inşaatı olunca biraz maddi olarak beni sıkıyor. Bir takım da Tss-20 aldım. Evde amfi ve subwoofer da mevcut. Belki tekrar bir sistem kurarım. Ancak tss20leri sıfır bir araç alıp da takasım var. Sanat eseri gibi mübarek. Bir kaç gün içinde biraz fotoğraflarla geleceğim.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler