bence herşey masturbasyona geçmesiyle başladı :D
Printable View
Bence olaylar şöyle gelişti ;
Mekan : Oto Aksesuarcı
https://www.youtube.com/watch?v=Es_ASif2lvg
Kaan Özeti geçmiş yukarıda , iş taşşağa sarana kadar sıkıntı senin sert fevri cevapların.Biz yıllardır arabacıyız siz kimsiniz hıammına demen. Son 2 sayfa yı konuşmuyorum.
Taşşağa sardılar bu saatten sonra ciddi tartışılcak konuşulcak ortam kalmadı makara ya döndü ortalık. Ben seviyeli ciddi tartışma seviyom :)
https://pbs.twimg.com/media/Do725E2WwAAZDvp.jpg
Hizlisi lazimsa oda var Berkan, pek takip etmiyosun sanirim
http://www.techturkey.com/forum/otom...t=#post8637303
iyi de yine zevkler renkler iste, ben wagon yaptim diye attigin araba da baskasina guzel gelmeyebilir :) ya da wagon 'yaptim' dediginde sadece jant coil kimine arabaya yapilmis bir islem gibi bile gelmeyebilir vs.
Ya iste biraz konu suna geliyor, siz adami tanimadiginiz icin yaziyorsunuz, biz adami taniyoruz ona gore yaziyoruz :) Selcuk bu 5 sene once de boyleydi 10 sene once de boyleydi.
40 yasinda adamin tarzini ya da uslubunu siz burda forumda yazacaginiz 3-5 postla degistireceginizi dusunuyorsunuz kendinizi yoruyorsunuz, sonra da aklinizca tassak gecen postlar atiyorsunuz konu uzuyor.
Sunu bilmekte fayda var, kimse kimsenin uslubunu karakterini forumdan atacagi postlar ile degistiremez,
neyse arabasinin konusunu kisisel tartismalar ile uzatma niyetim yok, bana cevap yazmak isteyen pm atabilir.
https://www.escape6.cz/attachments/r...tavia-3-rs.jpg
Aracınızın arkasını tekrar dekore etmek isterseniz fotoğrafa fikir için göz atabilirsiniz.
Artık yapmak güzel göstermiyor
Oem en büyük jant lastik çamurluk arasınsaki boşluğu al
App film ve cila
Oem tüm opsiyonlar mümkün ise takılır
Mercekli far filan
Bunları yapıyorsun
Araba zaten orjinalinde güzelse daha güzel gözüküyor
Reçete hep buydu zaten
Bunun dışına çıktığın an linç yeniyordu :)
Bu kasanın sw si güzel değil kıçtan
Selçuğun üslubu yıllardır böyle
Yeni dostlar alışık olmadığından sert tepkiler gelmiş
Herkes haklı kendine göre
İşte dönüp dolaşıp aynı konuya geliyoruz abi. Sana göre işlem olmayabilir, bende buna "sağol, teşekkür ederim" der geçerim.
Burda bir sürü insanın beğenisine sunuyorsan, beğenilmeyi kabul ettiğin gibi eleştirilmeyide kabul etmelisin.
En azından beğenmediği zaman insanlar, "sen ne anlarsın" modunda cevaplara hiç gerek yok:)
Yaşı daha küçük olan biri böyle dese yaşına verip geçersin belki, ancak 40 yaşlarına gelmiş 2 çocuk babası birisi için biraz "gülünç" bir durum.
Hal böyle oluncada insanlar hepten yükleniyor.
Sonuç olarak, şahsın kendi bileceği iş:).
Ulan selcuk, hizli araba yapsan ayri yavas araba yapsan ayri dert oluyor millete, su araba benim olsa su konuyu ben acsam eminim bu kadar sert elestriler gelmezdi. “Bende senin kadar sert cevap vermezdim anti parantez”
Sen bence bu isleri birak artik, UT tayfasi basaran amartisor sponsorlugunda yeterince araba yapiyor. Gencler devam etsin.
gizli bi örgüt var bence böyle bişiler yapıyo biz üt yi sevelim diye.yoksa her konuda adı geçmesi tesadüf olamaz.
Tamam işte ben dahil hemen herkes seni haklı buldu herkes konu sahibinin tavrını da olmamış arabasını da eleştirdi hatta başka bir konu daha açıldı eyvallah ama senin eleştirirkenki tavrın nasıl efendi şekilde ise ve nasıl 'üslup önemlidir' diyorsan duruşunu bozma diyorum. Sonradan liseli ergenler gibi seviyesizce t...şak geçmeye başlayınca kendi kalene gol atıyorsun. Onun sana olan ilk tavrından dolayı da yönetici arkadaşlar birşeyler yapar herhalde. Umarım ne dediğimi anlamışsındır.
Kimse kusura bakmasinda arabadan 15 binlik jantlari cikar ;
RedEdition34 (arkadasim sana kesinlikle bir lafim yoktur )nicli arkadasimiz bu araci yapmis olsaydi yedigi lincin haddi hesabi olmazdi , on lipinden tampondaki plastiklerine ,arka lipine , stickerlara .. akla ne gelirse neler neler yazilacakti, ama iste forumun dustugu hal bu, destekcisi olmayanin dustugu durum.
Birde bir guruh var malesef sirf isi malzeme bulup cekirdek kola yapmak, eskiden tech boyle degildi, teknik konular yaris mevzulari, hizli arabalar uzerine tartisir kavga ederdik.
Son yillarda oto ..ka saran bi tayfa turedi, eksik olmasinlar sizde lazimsiniz tabi de herseyin bir siniri olmali...
boş yapma kıral biz geyiğindeyiz yoksa selçuk abi de başımızın tacı geçmişte yaptıkları hepimize rehber yani
Geyik yapıldı daha sonradan, duruşumu bozduğum yok üstadım. Sadece asıl kızdığım konu, hiçbir şey demediğim halde küfre maruz kalmak. Yaşım ufak olabilir ama Allah'a şükür ipsiz sapsız değilim. Dünyaya benden önce gelmiş olması onu çok yüce bir insan yapmıyor. Buna biraz kırıldım sadece. Yoksa yapılan tüm iyi ve verimli şeylere saygımız sonsuz. Ama eleştiri hakkımın da olduğunu düşünüyorum, tabi saygı çerçevesinde olmak kaydı ile.
Sevgilerimle.
Biz belli bir kesim selçuk'u kızdırmak için "tb turboyken nerdeydiniz" lafını kullanıyoruz ama şu an burda çete tarzında selçuk'la dalga geçen kişiler tb turboyken siz ilkokul servisindeydiniz. Bunu önce aklınıza sokun.
Bende arabanın jantlarını turuncu'ya boyadım mesela . kime ne amk? cesursanız sizde boyayın farklı olun. yok değiliz biz gördüğümüz şeyleri yaparız diyorsanız cadde de sizin arabalarınıza benzeyen binlerce araba var.
Not: Opel vagon resimlerini koyarken hiç utanmadın mı sanki bir emek varmış gibi? arkasına yük atılmış şirket arabası gibi duruyor söyliyim.
Senin yorumuna kadar konuyu bastan okursan 16 post atilmis, genel kani arka diff in iyi durmadigi yonunde ve elestriler seviyeli, sen cikmissin hic tanimadigin adamin dunya kadar emek harcayip elleriyle ugrasip yaptigi arabaya goz kanatiyor diyorsun, yahu ben begenemedim kusura bakmayin de gec, kendinde elestrinin cok sert oldugunun farkindasin ki mesajinin sonuna kusura bakmayin eklemissin, onu ekleyene kadar elestriyi konu sahibinin daha az keyfini kaciracak seviyeye indiremez miydin ??
Senden sonra baska bir cekirdek, kolaci arkadasimiz adamin konusuna kocaman cirkin mi cirkin 30 kilo 20” jantli bir insignianin fotosunu atip boyle yapilir demeye getiriyor.
Kusura bakma kardes biraz daha paraya kiy dogru durust bir jant al arabana, konun yok buradan yazalim, onun uzerine birde enesy arkadasimiz var genel olarak yorumlarini begenerek okuyorum ama resmen mesaji tuz biber olmus diger anti stp ci cekirdek kola tayfasina ilham vermis. Aldigi like lardan da belli oluyor zaten.
Ee karsinizdaki adam da ben degilim bu kadar yuklenmeye verdigi cevaplar bir yerde normal kabul edilebilir. STP den bahsediyoruz, araba camiasinin en sivri dilli adami “bilmeyen varsa diye soyledim”
Ozetle barutun fitilini atesleyince patlamasin diye beklemek aptallik olur.
Ben selcugun yaptigi isleri gercekten tb den beri bilirim. Selcukla da dalasilmaz klavye de onu da bilirim.
Dogruya dogru derim genelde , yazdigim yorumu da benden onceki cevaplariba tepki olarak biraz da makara yaparak yazdim. Like larin cogunu tanimiyorum.
Soyle de bi gercek var neden yorum yaptim kismina gelince de Selcuk hep siz dunku bebesiniz be olumm vs dedigi icin ben dunku bebe degilim ama bence yoruma acik olman lazim demek icin yazdim.
Hani bana da o sekilde cevap vermez iy kotu giyaben de olsa , ortak arkadaslar vesilesiyle vs tanisikligimiz var , yuzyuze bakmisligimiz var bana da dunku bebesin gel dovuselim yazmaz , tatli tatli tartisiriz janti difizoru diye halkin sesi oldum diyelim :)
Nitekim karsilikli saygi cercevesinde yazistik ve bana da sen ne diyosun aslan tarziyla yazmadi. Ben de kac senedir forumdayim kimseye saldirir sekilde uslubumu bozarak yazmam. Tatli tatli atisiriz , klavyeden tartisitiz ama uslubu bozmayiz genel olarak.
Bu dedigimden de hani gucun bana yeter mi yiyosa bana da laf soyle anlami cikmasin bastan soliym :)
Hep soyluyorum taniyan bilir sivri adamdir , burada da hep tanimayan insanlar ve agresif tepkilerden sebep konu don lastigine dondu.
Yoksa ben kimseye Hasan Tahsin olayim ilk kursunu atayim diye yazmadim.
konuya dönersek , bence dtm tarzı devam edilecekse spoyler şart.
Anlatmak istedigim sey su, 40 yasinda adamin uslubunu begenmediysen 3 sayfa konusunda tassak yapmazsin, baktin mesajini begenmedin, konuya bir daha girmezsin mesaj yazmazsin olur biter, oteki turlu sonsuza kadar sen de yazarsin o da yazar, sana hak veren cikar, ona hak veren cikar konu hic bir yere varmaz.
Ha tabi su da var, 40 yasinda adam uslup falan diyip usenmeyip fake araba konusu acip tassak mesajlari atiyorsunuz sayfalarca, cok guzel komiklikler sakalar falan yapiyorsunuz, sohbet bolumune vay efendim elestiriyi kaldiramayan insanlar falan diye konu acip oraya da mesajlar yaziyorsunuz sonra burda ama 40 yasinda adam uslup falan diyorsunuz o biraz olmuyor.
Yeni jenerasyonun her sey ile tassak gecme tarzi bir yere kadar komik olsa da maalesef bir noktadan sonra argumanini anlatamama, hakliyken haksiz konuma dusme sorunu yapiyor belli bir kesimde. Belki kendi jenerasyonunuz arasinda ehehe ne guzel tassak gectik diyorsunuz ama belli jenerasyon ustunde de ciddiye alinmama sorunu yaratiyor bu tip hareketler.
Fotoğrafı atan bendim.
Öncelikle özür diliyorum, 1992 senesinde doğduğum için, o senelerde ilkokula gittiğim için:). Asla anlamadığım konu, "siz o zaman ilkokula gidiyodunuz vs". Ne yapalım yani şimdi, yaşça küçük olduğumuz için eleştriye, beğenmediğimize "ben bunu beğenmedim" deme hakkına sahip değil miyiz?
Siz turuncu yapıp "aykırı" olabilirsiniz, sizin zevkiniz. Ancak eleştriye açık olmalısınız eğer aracınızı burda paylaşıyorsanız.
Araba hakkındaki fikrinize gelince, beğenmemiş olabilirsiniz, o da sizin zevkiniz. Teşekkür ediyorum:)
Ahmet burada amacımız ne? Neden bu forumdayız.Neden birinin yaptığı araç ötekine dert olsun bu nasıl saçma bir bakış açısıdır arkadaş.Taraf olmaya gerek yok hiç gerek yok hemde.
Burada neredeyse her 6 ayda bir konu açıyorum bir tane bu tarzda yoruma şahit olmadım.Belki içten içe s.kicem arabanın tekerini diyen vardır ama kimse saygısızca bir şey yazmadı.İyiye iyi kötüye kötü dediler tamam dedim.
Selçuğu bu konuda belki en çok ben uyarmışımdır.Yapma kardeşim etme kardeşim uğraşma kardeşim ama can çıkar huy çıkmaz demişler.
Doğru birdir eşe dosta arkadaşa göre değişmez kusura bakma
Kadıköy'de 6-0 yendiğine değil de, en son kimin şampiyon olduğuna yorum yapma hakkı var insanların, son yapılan araç bazılarının hoşuna gitmemiş gayet normal... yeni nesle göre biz ger kafalıyız bize göre de yeni nesil 'saygısız'... burada ortak payda otomobil olduğuna göre nesil çatısması değil, otomobil üzerindeki fikirler önemli olmalı... 20 yaşındaki bir üyenin eleştirel yorum yapması onun yaşıyla değil otomobil kültürüyle alakalıdır, bu gözle bakın...
eskiden forumlarda çok kavga ettik, üye attık, yaşı kemale erenler de biraz daha relax olmalı artık, eleştirinin gerçekliğine inanmıyorsak sabırla kendi doğrumuzu anlatmalıyız, haa 'bana ne lan senin eleştirilerinden!' diyeceksek de hiç konu açmayalım, herkes herşeyi görmek zorunda değil...
Emrecim keske en son mesajıma alıntı yapsaydın Enesy gibi, ben orada gayet objektif sekilde konunun neden buralara geldiğinin analizini yaptım.
yanlı gözüktügüm mesajıma alıntı yapman manidar olmuş.
selcuk benden daha cok senin arkadasın, 2 tane konu actılar biri full tassak, onların hepsi doğru değil mi ? doğru 1 dir Herkes icin gecerlidir cok haklısın ama 1 tane mesajını gormedim o kısımda.
neyse konumuza donecek olursak, burada sende vaktiyle sana yazılan postlara sinirlenip neler yaptın selcuk da bende yakın cevrendeki herkes şahit, insan psikoloji ki selcugun ki bizden farklı ''can cıkar huy cıkmaz guzel soz'' sen adamın arabasına Göz kanatıyor* dersen o da sana cevabını verir.. peki aynı seyi senin arabana deselerdi ne yapardın ?
yahu bu elestirinin de bi ölçüsü olmasın mı, selcuk o arkadasın arabasının tekerini mi patlatmıs nedir bu öfke ? Göz kanatıyor ne demek ?
ustune basa basa o kısma vurgu yapıyorum hayatta her zaman sebepler sonucları doğurur.
geçenlerde yine tanıdığımız sevdiğimiz bir arkadaşımız başka bir arkadasımızın Bmw 5.20 konusunda aracın onden kazalı gozuktugunu yazmış, o arac sahibi o mesaja alınıp wp gruplarından diğer mesajın sahibine ulasmaya calısıyordu. Konu bu kadar uzadı mı ? uzamadı cunku konu sahibi Stp kardesin değil. şuan kişiye özel bir uygulama var ve malesef sende buna destek oluyorsun :(
Valla moruk son mesajında özelte STP dir yapar demişsin..hayır abi yapamaz..bak çok açık net yazıyorum STP özelden bana yazdığını size yazsalar muhatap olmazsınız işte yüzü yazmıyorum desin :) deliriyorum ama mazimiz var adam bu diyorum devam ediyorum.
Şimdi STP dir ne yapsa yeridir hazılıklı olacaksın dersen bende derim ki değil 2 , 12 tanede taşşak konusu açsalar kimse laf edemez. Yaşımız belli biraz vites düşürücez çoluk çocuk sahibi insanlarız yine söylüyorum gençlerle uğraşılmaz.Herşeyi geçtim bir çoğundan saygı beklemek anlamsız olur çünkü öyle yetişmiyorlar ve zamanda bizim gençlik zamanımız gibi değil..Adam sana burda bir laf sokar ya yer susarsın yada olay çok başka yerlere gider kötü sonuçlar doğurur
Bana yazılan postlarda elimden geldiğince olgunlukla karşılamaya çalıştım illaki patladığım mevzu olmuştur eğer hatırlatırsan geçmişe dönelim ben hatalıysam şimdi özürdilerim incilerim dökülmez.
Son olarak şunu belirteyim sonuçlar sebepleri doğurur diyorsun ya belkide insanların patlama konusu bu olmuştur.Birikerek katlayarak buraya gelmiştir.
İş çok karıştı, araç eleştirisi, eleştiriyi kabullenememe, karşılıklı atışma istiklal marşı ve kapanış olurdu hep STP konuları.
Tanıyoruz biliyoruz kendisini tarzını. Adamı tanımayan anlayamaz.
Konu için Kesinlikle doğru/yanlış yapıyor demiyorum, adamı tanıdığım için "ben" anlayabiliyorum ve benim gibi birkaç arkadaşım.
Burada yapılan yanlışı başka bir yanlışla örtmeye çalışmak ayrı bir ayıp.
Çeşitli whatsapp gruplarından grupta yazanların anasına bacısına sövmek ne kadar doğru? hepimiz çoluk çocuk sahibi adamız, eşimize anamıza sokakta 1 sn den fazla bakanı 2 ye böleriz, bu kadar rahat rahat topluluk içerisinde sövmek doğrumu?
Kimse duymayacak görmeyecekmi sanıyorsunuz? Söveni desteklemek ayrı dava. Onun için çok ayrı şeyler yazarım o burda konu değil.
burası araba sitesi, konu hep arabalar. Ayıptır eşşek kadar adamlarız, frene basın hepiniz. Standart forum düzenine gelin.
Selçuk seni bilir tanırım, seni sevmezler, ben severimde. Bırak abi, mis gibi işin gücün var, yap arabanı bin misler gibi, wagonun var EG'n var, motorun var. Bak keyfine ağa, biraz daha olumlu yaklaş olaylara, herkes seni tanımak bilmek zorunda değil 3 güne 40 yaşında adamlarız.
inan değmiyor. :icon_tup:
yazmıyacaktım yazayım clio rs imi satarken remini paylaşıp gruplarda yıkık araba dökük araba hiç tanımadıgı biri için g.. apo arabayı yapamadı sattı diyince ayıp etmiş dedim geçtim telefonunu bulayımda bişeyler söyleyeyim demedim ahmetcim sanada ayrıca kırıldım gruptan bize saydırıyo apoyu tanıyorum ayıp oluyor demiyorsun diger bütün konularında da arabalarına maşallah demişimdir harcıyor ugrasıyor yapıyor harbiden vtec turboyu yapıp ugraşam yürüten kişidir keza ep3 ü s2000 diğer araçlarını da begenmişimdir ama yaptıgı ayıp oldu dahada bişe yazmam kimse aramasın konuşmam bile:)
Üslup difüzorden daha kötü.
konunun gidişatı hakkında yazmayayım diye çok direndim ama dayanamadım.
Bu forumda genç yaşta olup ta uzun süredir olan üyelerden biriyim. 2012 ye dayanıyor üyeliğim. 2015 civarına kadar bu forumda kafamın almayacağı bilgileri okuyup, o bilgilerle aydınlanmak için bir şeylerin temelini atmak gerekiyordu. Ne zaman aklımız bir şeylere erme düzeyine geldi, forum tech kısmından bbg evine döndü. Kendi üyeliğimden eski konuları gerçekten özlüyorum.
1-)bu konudada hepiniz benden yaş olarak büyüksünüz ama bir insanın arabasını paylaştığı bir konuya başka bir arabanın resmini atmak, sidik yarıştırmaktır. Kendimizi kandırmayalım, gördüm ne alaka dedim. Çok istiyorsanız kendi aracınızın konusunu açarsınız. Ama yorumları görüyorum, eskiden bu forum bu arabanın burasını daha güzel nasıl yapabiliriz? neyi kullansak daha güzel olabilir ortamı iken. İnstagram, fb altına yorum yapar gibi çöp, ot *** kaka yorumları geliyor. Bu mudur yani bu kadar emeğe verilecek yorum. Hata burada bu yorumları eleştiri sanıp cevap verende. Vakit ayırmamak gerekiyor.
Umarım techturkey, eski zamanlarına geri dönerde bizlerde eski konulardaki şevki yeni konuları okurken yaşarız.
Lafının muhattabı anladığım kadarıyla benim, "fotoğrafı atan" kişiden bahsettiğin için. Ben durduk yere "bak daha iyisi var vb." gibi bir düşünceyle atmadım. Üstündeki mesajı oku istersen. Yapsınlar vagon görelim tadında bir mesajdı. Ona istinaden attım. Yaş olarak bende buradaki bir çoğu üyeden küçüğüm, baktım şimdi 2008 den beri üyeymişim, 16 yaşımdaydım üye olduğumda. Bir çok şeyi sorarak, insanları darlayarak, okuyarak öğrendim. Sağolsunlar sorduklarımda hiç birisi ters yanıt vermedi. En azından ben "egosuz" insanlara denk geldiğimi düşünüyorum. İsteselerdi, "aç oku-araştır oku bende kendim öğrendim" diyebilirdi.
Burda "Kaale almadim kusura bakmalik birsey yok , ben artik masturbasyona gectim, kim ne dusunmus cok onemli degil.çivi cakamayan adamlar bile arabacilik yapiyor o yuzden umrumda degil" gibi bi cevap verirsen, herkes dilediğini söyler:).
Dipnot olarak, sidik yarıştırmak benim lügatıma uyan birşey değil. İyi gördüğüm, güzel gördüğüm herşeye maşallah, güle güle kullan demesini bilen biriyim:)
Olay nerelere geldi.
Bakın abiler, arkadaşlar, kardeşler ve saygıdeğer Romalılar. Bu noktada benim STP isimli üyenin şahsına hiçbir şekilde saldırım olmamasına rağmen, bana kalkıp yaş edebiyatı kasması olayları bu noktaya getirmiştir. Kimse bunu göremiyor mu? Ardından tekrar efendi şekilde "eleştirim sert oldu biraz ama kusura bakmayasın" dememe rağmen bana "mastrübasyon" "kaale almıyorum" gibi kelimeler kullanmaya devam etti. Olaylar da o şekilde bu noktaya kadar geldi. Bu bir kenarda dursun.
Bahsi geçen arkadaşın, ya da abinin her ne ise, sivri dilli olması böyle umumi bir yerde istediği gibi beygirini koşturabileceği anlamına gelmiyor. Kimse kusura bakmasın. Hiçbir mesajımda küfür ya da aşağılayıcı ibare yoktur. Ama onun mesajlarında "senin yolunu bilmem ne yaparım", "sünepe" gibi kelimeleri rahatlıkla görebilirsiniz. Bu da dursun kenarda.
Geçmişte çok iyi arabalar yapmış olması evet saygıyı hak eder ama benim dünya görüşüme göre uygun olmayan şeyleri kendi özgür alanımdan taşmadan ve herhangi bir saygısızlık yapmadan istediğim gibi eleştiririm. Eleştiri ve fikir beyan özgürlüğümü kimsenin sivri dili kısıtlayamaz. Yukarıda da o arkadaş bel altı vurmadan önce hiç çizgimi bozmadım fark ettiyseniz. Ama yaşımdan dolayı yerin dibine sokulmayı da hak ettiğimi düşünmüyorum. Bu konuyu kimse dillendirmiyor. Az önce de bir arkadaş bana "Sen Eskişehir'de mi oturuyorsun?" diye mesaj atmış. Sanırım dövmeye gelecekler :)
Uzun lafın kısası, burası önceleri gayet teknik konuların konuşulduğu ve çayımı çöreğimi alıp takip etmekten inanılmaz zevk aldığım bir mecra idi. Şimdilerde ise yaş = level eşitlemelerinin yapıldığı ve eleştirdiğimiz zaman birbirinden farklı ve yaratıcı küfürlere maruz kaldığımız bir mecra haline gelmiş.
Umarım her şey will become like old dayz.
Sevgilerimle.