Merhabalar tekrardan.
Passat'ı @aykutsafakyaman kod adlı arkadaş gasp ettikten sonra araç aramaya başlamıştım.
Özellikle son dönemde araç almak inanılmaz zor bildiğiniz gibi , yalanı dolanı eksperi boyası değişeni vs derken kafayı yemek üzereydim.
Araba almadıkça , para TL olarak durdukça pul oluyor, döviz alayım desem kambiyo vergisi cart curt saçma sapan kur farkı çıkıyor alım satımda. İstediğim kombinasyon ve kondisyonda bir araç bulana kadar paramı korumak adına bir araba alayım istedim.
Huyunu suyunu kroniğini TR de bir çok ustadan daha iyi biliyorum , piyasaya da 3 aşağı 5 yukarı hakimim bir süre dursun satarım diye gidip yine 567.kez Smart fortwo aldım.
Uzun vadeli binme niyetim yoktu en başından beri , geçici diye aldım ama hastalık olmuş artık. Geçici de olsa kaşınmadan duramadım , suriyeli gibi 3 harf 3 rakam olmasın diye eski tip plaka ayırttım , komple cam filmi , boya koruma , Kayışlar vs bakımları, servisten geldi iç temizliği vs derken araba ya aldığımdan satana kadar toplamda 2 kere bindim. İlanlarda gözüme 2 tane fiat 500C kestirince Smart'a 13:00 gibi ilan açıp aynı akşam kapora aldım.Kendisini 3 evet ile uğurladım.
Rahmetli Smart :
Sonrasında gözüme kestirdiğim yeşil 500 e bakmaya giderken @B16 cığım'a yakın olan diğer favorim i gösterdim ve bakmaya gidelim dedim.
Her zamanki gibi işini gücünü bıraktı benimle bakmaya geldi ve 15 dakika sonunda kapora verdik. Şirketten sürekli izin almak ve istanbula gidip gelmek yorucu olduğu için aracı mesai saatleri içinde almam zor olacaktı. @B16 sağolsun arabayı kendi üzerine aldı , vekalet ile beraber bir gece ansızın İstanbul Bursa yaptım geldim.
Bu aracım bugüne kadarki tüm araçlarımdan farklı bir yerde benim için. Adının "ukde" olma sebebi de bu yüzden. Daha önceki 500 ümü 2011 yılında ailemden habersiz kendi paramla almıştım 25 yaşımda iken. Fiat500 de o dönem yeni bir araç sayılırdı ve kendine göre bi albenisi vardı. Bir de ekstraları rengi vs ile o dönem hayalimi yaşıyordum.Yaşım gençken , bekarken koşturayım ticaret yapayım vs diye yine ailemden habersiz ortaklı bir işe girdim ve ortağımın dolandırması sonucu mecburen sattım 500. O zamandan sonra borçları yapılandırmak ödemek tekrar bir araba almak vs çok uzun zaman aldı. 500 e ağız tadı ile binemeden sattığım için de içimde kalan bir ukde idi.
Gençlik hayalim :
[IMG][url=https://flic.kr/p/cRSDh5][/IMG]
Aradan 8 sene geçti , " Saçı sakalı kes, adam gibi sigortalı bir iş bul , dengine göre birini bul evlen , çoluğa çocuğa karış " olan klasik Türk genç reçetesi itina ile tamamlandı. Borçlar ödendi ders alındı bir daha ortak ticaret yapmama kararı alındı.
Kısacası B E D E L ödendi
Tekrar 500 almak nasip oldu.Yine mavi oldu bu sefer bir de cabrio oldu daha ne olsun
2016 Model , 50.000 km , Hayalet Ekran , Diamond Jant , "Frau" Kahve Deri , Krem Tente ve Allahın belası Dualogic şanzımanı var. Büyük ekran dışında tam istediğim kombin nasip oldu.
Şimdilik Plakalık , APP bastırmak (@Melih-Ö Tşk.) , sarı 1990 dan kalma demode ampüllerin tamamını led e çevirmek ve bir kaç ufak detay haricinde pek bir şey yapmadım.
Yaparmıyım onu da bilmiyorum sanki fazla dokunsam o tatlı duruşu bozulacakmış gibi geliyor. Belki Apple Car Play büyük ekran takarım öyle binerim diye düşünüyorum.
Buyrun Fotoğraflar :
Uzun zamandır binmiyordum hava güzelleşince bi hava almaya çıkardım. Güzelce yıkama cila derken gözüme hoş geldi bir kaç fotoğraf çektim.
Olmazsa olmazım NIL plaka ve pleksi detayı
Şeytan Ayrıntı'da Gizlidir.
![]()