30.11.2020 Günceli olsun,
Tüm detaylarıyla kapı döşemesiO kadar iş yaptım arabaya, şu döşemelerin bittiğinde mutlu olduğum kadar mutlu olmadım
![]()
İçimde tam bir döşemeci varmış meğerse.
Döşemeler için özel olarak satılan (esnek) kumaştan aldım.
İhtiyacı olan olursa diye linki bırakıyorum. 1 metre aldım ben ürünü 2 kapıya yetti.
Oto Yanlık Kumaşlar | Şekerci Kumaş
Yapıştırıcı linki:
Bali Yapıştırıcı(Denlaks T-28)-Doşeme-Oto Doşeme Yapıştırıcı Fiyatları ve Ozellikleri
Yapıştırıcı kutusu, ciddi güzel ürün çok iş gördü.
Yapıştırıcı Kutusu(İlac Kutusu) Fiyatları ve Ozellikleri
Öncekileri yırtmadan söktüm ve kumaşın üzerine koydum. Şablon olarak kullandım.
Netten yarım kg kadar da yapıştırıcı aldım, ürün denlaks t28 diye geçiyor muhtemelen bally nin faklı isimlisi.
Kapı kartonun komple fırça yardımı ile yapıştırıcıyı yedirdim ve 8-10 dk arası bekledim.
Üzerine kumaşı ragle (cam filmi yaparken kullanılan alet) yardımıyla pot bırakmamaya çalışarak yapıştırdım. Zaten arkasındaki astar yapıştığı zaman kalkmıyor.
kabaca şöyle bir durum oldu,
farklı açıdan bir foto olsun,
Kol birleşim yerinde ufak da olsa bir kırışıklık var gibi ama o benden dolayı değil kumaş kargoda gelirken büküldüğü için maalesef, ısı tabancası ve ragle yardımıyla bir kısmını giderdim.
Pandizotun kalan kısmıyla nasıl duracak diye üstten bir deneme yaptım, ciddi hoşuma gitti.
Alttan 8-10 arası vida ile plastik aksama sabitleniyor döşeme, sabitledikten sonra bir foto.
Bu da sürücü tarafı, Daha önce paylaşmıştım bunu bu kısmın kartonu kırıktı, birisi dirseğini koymuş abanmış kartonu parçalamış.
Ben üzerine sac keserek monte etmiştim, az da olsa şu görünen potluk bu metal parça eklentisinden dolayı.
Kartonun arka yüzü, görüleceği üzere sac parça olmasa kullanılacak durumda değil.
Sabitleme vidaları,
En sevdiğim fotoğraf,
eskisi ve yenisi, fark muazzam.
Ayak aydınlatmasını 1.5w modül led ile yapmıştım, sanırım azıcık abartmışımAma bir yandan iyi oldu kapıyı açınca aracın dışında kalan zemine de vuruyor ışık, sanki kapı altı aydınlatma varmış gibi oluyor.
Tavan döşemesini de taktım, beklediğim kadar sarkma yapmadı. Döşemeler takılınca araçtaki tokluk hissi (Psikolojik olarak atıyor olabilirim şuan) sanki bir tık daha arttı.
Bu gün bagaj için 20mm sünger almıştım onlar gelir, akşam takarım.
Kalan işlerimiz :
Arka koltuk sırtlıkları halıfleks kaplanacak,
Arka koltuk döşemesi yapıştırılacak,
Bagaj taban yalıtım yapılacak,
Bagaj içine zemin döşemesi şablonu çıkarılıp malzeme kesilecek.
Az kaldı az![]()