Öncelikle herkese selamlar, Önceklikle ilk aracım olduğu için biraz heycanlıyım o yüzden yanlış veya karışık yazarsam şimdiden kusura bakmayın diyeyim ve başlayalım. Aracı alma hikayem bir kaç ay önce görmüştüm fakat sahibini bulamamıştım. Sonrasında araç almaya karar verdiğimde bir selam vereyim belki satar diye girdiğim dükkandan çok yoğun pazarlık çabalarıma rağmen sıfır pazarlıkla 2 günde aldığım aracım ile aranızdayım. Araç eski yani çok ellenmemiş bir araç gençlerin eline düşmemişti sanırım beni çeken o oldu fakat yapılacak bir sürü işi vardı. kendime minik bir liste yapmıştım onlar ile başlayayım.
-Ön kapı döşemelerinin klipslerinin yarısı kırık bunları elden geçirdim(halledildi)
-Katlanır aynamız azıcık katlayıp sıkışıyor sökülüp derdi ne bakılması gerekiyor
-Aracımda eskiden deri koltuk varmış fakat birileri sökmüş, koltuk doluluk sensörümüz olmadığından airbag lambamız yanıyor çözülmesi gerekiyor. Nasıl yapacağım hakkında bir fikrim yok
-kapılarımızın derileri kirlenmiş veya boyası kötü olmuş(halledildi)
-sunroof perdemiz içerde takılı kalıyor bazen(halledildi)
-ön farlara led takılmış acilen sökülmeli akşamları dışarı çıkamıyorum çok ayarsız(halledildi)
-alarmın hareket sensörü çalışmıyor(halledildi)
-en acilinden gürcü paspası gibi olan paspasları değiştirilmesi gerekiyor(halledildi)
-direksiyon kolçak vites derileri değişmesi gerekiyor(direksiyon halledildi)
-yağ kaçağımız var ve devirdaim dibinden bazen su damlatıyor(bugün ustaya bırakıldı)
Aracımı çok kötülermiş gibi oldu ama aracım güzel sadece biraz ilgisiz kalmış veya yanlış ellerdeymiş yavaş yavaş hallediyorum. Sanırım en keyifli kısımları da bunlar şimdi ise görseller
Kapının klipslerini yenilemek ile başladım, Çok kolay sökülüp takılması tek başınıza zorlasa da yapılıyor, tok bir kapı sesi aldık önceki haline nazaran en azından kapımız sıfıra sıfır oturdu artık

Kapılarımız tahminimce boyanmış daha önceden veya bir kimyasal sürülmüş kötü bir durumdaydı, facebook grubunda gördüğüm bir deri boyama seti ile denedim buyrunuz öncesi ve sonrası halleri

Sunroofumuzun perdesinin içerde kalmasına sebep olan sorunlu kısım burası, tamir edildi 6 tane vidası var sonrasında sunroof camını kaldırıp çıkarıyorsunuz fakat yine de tek başınıza denemeyin takarken ayar yapması zorlayabiliyor

Direksiyonumuz kaplandı

tavandan bir yerden tıkırdama geliyordu ve suçlumuzu buldum tamir edilip temizlenilip ampulleri yenilendi umarım tekrar sorun çıkarmaz
Buda tadımlık bir aracımın fotoğrafı olsun dıştan bir boya işimiz olacak aracın 2-3 parçası harici orjinal boyası ile durmakta ve kaputta güneş yanığımız var sonrasında güzel bir boya koruma işlemi ile aracı tamamlayacağım düzgün çekilmiş henüz fotoğrafı olmadığından şunu bırakayım, görüşmek üzere.

edit: donanım listemizi eklemeyi unutmuşum, aracım 1998 model borusan çıkışlı m43tu motorlu 3.18
şimdilikçe parça arıyorum, böbrekler ön farlar m olmayan tampon arıyorum fakat facebookta dolandırıcı pek fazla, aranızda güvenilir parçacı bilen varsa yazabilir mi? teşekkürler şimdiden