Israr ve sabrınıza hayran kaldım ancak 29 yaşında bir E34 sahibi olarak da anlayabiliyorum.
Bazı otomobiller cidden şanssız oluyor. Ben de arabayı aldıktan sonra başıma gelmeyen kalmadı. Otoyolda 2 araç kaza yaptı, savrulan parçalar farları, sislerin birini ve böbrekleri parçaladı, duran arabayı birileri boydan boya çizdi ki Serencebey Mit inişinde herkesin park ettiği bir yerde tek hasar gören benim araç ve çöp konteynırıydı, ilk kazamı aynalarını kullanmayan bir Kia Bongo'nun aniden başlattığı dikkatsiz bir u dönüşü sayesinde yaptım, valide hastaneden çıkacağı gün o günün acelesi ve yine ayna kullanmayan bir İtimat dolmuşu sayesinde kaza yaptım o gün itibariyle 27 yaşında olan airbag patladı, devamında çalışmayan klimayı yaptıralım derken komple sistemi yeniledik, radyatör patladı, devirdaim dağıldı(ki yeni değişmişti ancak plastik pal kurbanı olduk) ve muhtemelen şuanda kapak çatlak, conta büyük ihtimalle yanık gibi. Daha bakımdan çıkar çıkmaz benzin hortumlarının patlaması ve aracın neredeyse tutuşmak üzereyken tüple söndürmemiz ya da öndeki sürücünün attığı pet şişenin otoyolda 130'la seyrederken sarmaşık gibi şafta dolanması gibi "küçük" olaylara değinmedim bile.
Bu tip araçların şanssız olmasına karşın asıl şansları da nedense hep sahipleri olur. En çok masrafı onlar yapar, tüm stresi onlar çeker, bir ses geldi mi gece uyumayıp senaryolar kuran yine bizler oluruz ama eş dost aracı düşman ilan eder ve satılmasını ister.

Umarım vefanın karşılığını alırsınız. Hoş gerçi araçta sorun çıkartabilecek pek bir şey de kalmamış. Carbon Clean yaptırdıysanız akışmetre ve map sensörünü de temizleyin derim. Liqui Molly'nin özel maf temizleme spreyiyle tertemiz olur, balata spreyi ya da partikül bırakacak başka bir şeyle temizlemeyin. Saf Ipa ya da yağsız kontak spreyler de iş görebiliyor ama bazılarının içeriği yine atık bırakmasına sebep oluyor.
Güle güle binin kazasız belasız kesenize bereket.