Herkese merhaba.
Ailenin yeni üyesini size tanıtmaya geldim. Daha önce ki aracım yine bir Volvo'ydu ve yine bir Volvo'yla karşınızdayım.
Konusunu açtığım ( http://www.techturkey.com/forum/otom...bi_olmak_.html ) C30' u sırf satılmaması için bir süreliğine vazgeçerek kardeşime teslim ettim. Büyük konuşmak istemiyorum ama şu an ki durumlarda her şeyden vazgeçerim C30 dan vazgeçmem. Neyse konuyu uzatmayayım.
Yeni bir araç alma konusu açıldığında ilk kriter ve en önemli kriterler D sınıfı ve otomatik olmasıydı. Her ne kadar ben sedan araba istememmm diye diretsem de babamın istekleri ve ana yüklenici babam olunca boynum kıldan ince oldu tabi. Arabayı babamla ortak kullanıyoruz ama ben 10 biniyorsam arabaya babam 1 biniyor olmasına rağmen mecbur uyduk artık.Bütçe şekillendikten sonra her zaman aklımda S60 vardı lakin bütçenin 1.6 dizellere karşılık gelmesi ve yarı otomatik olması sebebiyle hiç karıştırmadım bile o yüzden ilk ve tek baktığım araba ilk kasa makyajlı İnsignia lar oldu. Babamda aynı fiyatlara yeni kasa İnsignia lara taktı. Bir kaç araba baktık kapora verdiğimiz bile oldu ama satışı karşı taraf iptal etti filan derken kafamıza yatan bir araba bulamadık ve rota S60 a döndüüüü. Bir S60 a daha kapora verdik karşı tarafın vergiyle alakalı sıkıntıları oldu satış iptal oldu. Bir araba daha bulduk onunda şanzımanı kozmetiği bitikti. En son babam vazgeçmeye kadar geldi. Şu an sahibi olduğumuz arabayı neredeyse 10 gündür takipediyordum. Fiyatı da istediğimiz seviyelere inmişti. Yalnız büyük sıkıntı aynı bütçeyle sunroofluları vardı ve babam kesinlikle sunrooflu istiyordu. Hatta bir mükemmel bir İnsignia yı sırf sunroofsuz diye istemedi ve kaçırdık. Ben yine de dedim ben bir arayayım olmadı ben bakarım güzelse ikna ederim kafasıyla. İlan adresi Ayazağ'daydı. Konum isterken satan kişi İkitelli'de olduğunu söyledi ve şansımıza bizde İkitell'deydik. Hemen gittik gördük. Araba diğer baktığımız araçlar arasında en iyisiydi. En güzel kondisyonda olanıydı ve babamında tav olmasıyla tek parça lokal boyalı dolu paket ama sunroofsuz ve en önemlisi yaklaşık 10 küsür sene sonra beyaz olmayan arabamıza çok şükür kavuştuk.
İlk gün. Tamponda koruma filmi artık kalmış ve sararmıştı aynı zamanda plakalar pleksi için kesilmişti. İsimli plakalık vs vardı. İlk eksikler görünüşe göre bunlardı.
İlk işim kaputta ki filmden kurtulmak oldu. Pasta cilasını da yaptım ama onun fotoğrafı yok maalesef.
Plakalar acayip gözümü tırmalıyordu hemen gidip onu da hallettim. C30 a niyet edip kısmet bunaymış applerimizi yaptırdık. Resmen arabanın görünümü değişti.
Öncesi
Sonrası
Sonrasında olmazsa olmazımız. İlginç bir şekilde aldığımız tüm arabalar ilk haftalarında uzun bir seyahate çıkıyor. Bu sefer babam çıktı birazda tüketim testi yapmış. Sürekli sabit 120 ve ecoda değil (Eco yu daha hiç kullanmadık.) 1 depoyla 1400 km yol yapmış. Depo 67 lt. Bir sonra ki dolumda kaç lt almıştı hatırlamıyorum ama neredeyse dibindeymiş. 865 km yol aldıktan sonra yakıtın durumu. (Full depo 8 çizgi)
Uzun vites oranlarının da köpeği olduğumu farkettim. İlk defa bu uzun oranlı şanzımanı olan bir arabamız oluyor.
Performans anlamında gerçekten korktuğum kadar varmış. Araba ciddi anlamda ağır ve hantal. Top speed olarak 209 gördüm kadranda ama gelene kadar yolu bitiriyor. Sollamalarda üzmüyor ama vitesi sporta almakta gerekiyor.
Şimdilik çok memnunuz. Gerçek anlamda konforlu ve kaliteli hissettiriyor. İçi bej arabadan nefret etmeme rağmen artık mecburi kabullendiğim kombinasyonda kullanmaya başlayınc aslında o kadar da kötü değilmiş dedirtti. Donanım olarakta şehir içi çarpışma önleme koltuk ısıtma hafızla koltuklar vs. dolu mutlu eden bir araba. Önümüzde ki günlerde cam filmlerini yenileyip detaylı temizliğe verecem.
![]()