Selamlar herkese, yaklaşık 2 aylık uzun soluklu araç arayışından ve kafayı kırmamdan sonra satın aldığım aracı sizlerle paylaşmak istedim.
208den sonra tövbe ettim Fransız almayacağım diye ancak kendimi yine Fransız koltuğunda buldum.
Belki hatırlarsınız, eski suvlarla alakalı konu açmıştım ancak çevreden ve sizlerden gelen tavsiyeler üzerine eski araçlara kesinlikle bulaşmama kararı almıştım. Dolayısıyla bütçeyi arttırdım, hatta çok zorladım. Ancak hepimizin de bildiği gibi ne yazık ki araba işinin sonu yok, her zaman çok daha iyisi ya da kötüsü var. Araçta bir nevi yatırım oldu artık. Yaklaşık 20 farklı arabaya baktıktan sonra canım iyice sıkılmıştı.
Konuyu çok fazla bulandırmadan devam ettireyim, çeşitli bayileri gezdikten ve hiç bir şekilde sıfır araç bulamadıktan sonra favorilerimde olan bu aracı yaklaşık 1 ay önce satın aldım. (Tek bulduğum araç plakası takılmış ancak yerseniz sıfır olan 2008 1.2 active skypack idi. )
Araç 1.6 Thp 180 hp, EAT8 şanzuman var. Active prime donanım, ne dolu ne boş diyebilirim. Kablosuz şarj, hayalet ekran, geri kamera, cam tavan vs mevcut. Bolca saklama gözü var. İçimde tek uhde kalan bi-xenon olmaması, neden bilmiyorum ancak çok istemiştimKısmet olmadı. Belki ilerde operasyon yapabiliriz
Bir kaç yıkama denemesinden sonra ne yalan söyleyeyim, aracın tavanına çıkıp silmek falan harbiden belaymış. Hiç alışık değilim böyle işlereDedim kıyalım paraya yıkatalım, onda da zamlı tarife verdik napalım
Kokpitimiz bu şekilde
Şehir içi dışı karışık kullanım ortalaması, gidişine ve cüssesine göre gayet makul. Bence şanzuman çok başarılı.
Yüksek hızlarda düşük devirde gitmek inanılmaz konforlu birşeymiş. Önceki aracım 208de 3.5k devirde 110 anca yapabiliyordum, gerçekten bıktırmıştı.
Bir de totodan gelsin, bu galerinin çektiklerinden tabii ki
Aracı aldıktan sonra hemen bir radar cezası yedik ( gece, hem de tuzak gibi bir yere)
Üstüne sağ ön lastiği yarmışız, onu da sıfır aldık, kuyruğu öyle düzelttik![]()
Gelelim yapılacaklar ( modifikcinin kaşıntısı biter mi hiç)
- GFB diverter valve - azıcık çafcuf sesi duyalım
- Güzel bir hava filtre kiti, en kötü kutu içi K&N
- Yazılım ile 210-220 arası bişey olur tahmin etmekteyim, kararsızım bu konuda. Fikirlerinizi beklerim.
- Belki ileride jantları da değişirim
Herkese kazasız belasız sürüşler diliyorum
Tşk, Mete