User Tag List

Sayfa 12/33 İlkİlk ... 2101112131422 ... SonSon
627 sonuçtan 210 ile 228 arası

Konu: 2010 BMW 520d Premium / Bitirme Tezi

TarikS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    18'ler durmuyor değil mi onları takıp tekrar denesen? Fren mi bilezik mi noktasında %100 emin olmanı sağlardı

makif84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı wolkanku Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    normal şartlarda kesinlikle disk ve balata derdim.

ama 18"lerle , ya da 90-100 arası titreme yapan balanssız 19"larla titremeyen frenler, balansı yaptıktan sonra eve geçtim, ertesi gün kullandığımda balans yapar haldeydi. ne yıkamıştım, ne zorlamıştım , balans sonrası eve 3 km gidip, ertesi gün 25 km yol yaptığımda fark ettim.

bence bilezikle çözülecek.
    Umarım çözülür bileziklerle,fakat mantıken bileziklere yük bijonlarlala birlikte sürekli biniyor,onlardan olsa 90 100 veya daha üstü hızalara çıkınca titreşim olurdu, frene basınca oluşması nedeniyle böyle düşünüyorum.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    138 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TarikS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    18'ler durmuyor değil mi onları takıp tekrar denesen? Fren mi bilezik mi noktasında %100 emin olmanı sağlardı
    duruyor
    öyle denemek lazım aslında doğru dedin takaşi
    Konu TechTurkey tarafından (08-03-2024 Saat 14:18 ) değiştirilmiştir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    138 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pazartesi günü ZF Türk'te şanzıman yağı değişimi için 08:15 randevusuna gittim.

Aracı cihaza bağladılar, 13 kez kaydırma hatası vermiş, 1 kere verdiği durumda biz riskli olarak görürüz ve işleme devam etmek istemeyiz dediler. Araçla teste çıktılar, şanzımanda garip herhangi bir davranış görmediler, devam edelim dediler.

Adaptasyon değerleri sıfırlanmış dediler, evet dedim, bir aracı noterden alıp çıktığımda ilk yaptığım iş gaz ve şanzıman adaptasyonlarını sıfırlamak , map ve maf sensörlerini temizlemek oluyor dedim. Bunun üstüne nerden baksanız 1500-2000 km yol yaptım dedim.

Ardından aracı lifte aldılar, yağdan örnek aldılar, yağda herhangi bir su bulunmasa da , yağın kokusu yanık koktuğu için " bize sorarsan bu yağı değiştirme , bu şekilde rahatlıkla 70-80bin km yol yapar " dediler. Ben yine de değiştirelim dedim, usta peki diyip işlemlere başlayacakken diğer usta geldi, yağı inceledi kokladı, " abi bundan daha az kokan , daha iyi durumda bir yağı olan araç geldi 1 ay önce , değiştirmeyelim dememize rağmen ısrar etti, yağını değiştirdik, 1 saat sonra şanzıman arıza ışığıyla geldi, komple revizyon yapmak zorunda kaldık" dedi.

E ne yapacağım dedim, bu şanzıman vuruntu yapmaya başlayana kadar, seni rahatsız etmeye başlayana kadar böyle kullan, kafadan 70-80bin km yol zaten yapacaksın dediler, tekrar ısrar ettim değiştirelim diye, "abi biz değiştiririz sorun yok ama 5 liralık iş yapacağım diye düşünürken 33 liraya çıkacaksın seçim senin" dediler.

O an mebla biraz korkuttu , peki diyip sadece yaptıkları expertizin ücretini ödeyerek , yağı değiştirmeden çıktım.

çıktığımda kafam çok karışıktı ama kafamda yol haritasını kurdum, şu anki yağ değişim ücreti olan tutarı euro olarak kenara koydum, fiyat değişiklikleri zamlar beni etkilemesin diye.
    Şubat mart gibi gidip yağı değiştireceğim, takribi bu sürede 5bin km daha yapmış olurum. Eminim ki yağ değişimi sonrası sorunsuz şekilde kullanacağım, ha baktım ki vuruntular başladı, arıza ışığı yandı, o zaman komple revizyona vereceğim.

Önerilere , bilgi paylaşımlarına açığım..

BARR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    188 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)

Aracı cihaza bağladılar, 13 kez kaydırma hatası vermiş, 1 kere verdiği durumda biz riskli olarak görürüz ve işleme devam etmek istemeyiz dediler. Araçla teste çıktılar, şanzımanda garip herhangi bir davranış görmediler, devam edelim dediler.

Adaptasyon değerleri sıfırlanmış dediler, evet dedim, bir aracı noterden alıp çıktığımda ilk yaptığım iş gaz ve şanzıman adaptasyonlarını sıfırlamak , map ve maf sensörlerini temizlemek oluyor dedim. Bunun üstüne nerden baksanız 1500-2000 km yol yaptım dedim.

Ardından aracı lifte aldılar, yağdan örnek aldılar, yağda herhangi bir su bulunmasa da , yağın kokusu yanık koktuğu için " bize sorarsan bu yağı değiştirme , bu şekilde rahatlıkla 70-80bin km yol yapar " dediler. Ben yine de değiştirelim dedim, usta peki diyip işlemlere başlayacakken diğer usta geldi, yağı inceledi kokladı, " abi bundan daha az kokan , daha iyi durumda bir yağı olan araç geldi 1 ay önce , değiştirmeyelim dememize rağmen ısrar etti, yağını değiştirdik, 1 saat sonra şanzıman arıza ışığıyla geldi, komple revizyon yapmak zorunda kaldık" dedi.

E ne yapacağım dedim, bu şanzıman vuruntu yapmaya başlayana kadar, seni rahatsız etmeye başlayana kadar böyle kullan, kafadan 70-80bin km yol zaten yapacaksın dediler, tekrar ısrar ettim değiştirelim diye, "abi biz değiştiririz sorun yok ama 5 liralık iş yapacağım diye düşünürken 33 liraya çıkacaksın seçim senin" dediler.

O an mebla biraz korkuttu , peki diyip sadece yaptıkları expertizin ücretini ödeyerek , yağı değiştirmeden çıktım.

çıktığımda kafam çok karışıktı ama kafamda yol haritasını kurdum, şu anki yağ değişim ücreti olan tutarı euro olarak kenara koydum, fiyat değişiklikleri zamlar beni etkilemesin diye.
    Şubat mart gibi gidip yağı değiştireceğim, takribi bu sürede 5bin km daha yapmış olurum. Eminim ki yağ değişimi sonrası sorunsuz şekilde kullanacağım, ha baktım ki vuruntular başladı, arıza ışığı yandı, o zaman komple revizyona vereceğim.

25'' Tesla Model Y Juniper Long Range
    23" Fiat 500e LaPrima
    23'' Tesla Model Y Performance / SOLD
    Instagram Paylaşımlarım: edriver_35

berkaym - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

benzer konuşmayı bizim araç içinde yaptılar, bana biraz kurumsallıktan uzaklaşma gibi bir his yarattı. araba 270km'de bende kışa tekrar gider veririm diye uzatmadım aynı şekilde. Şahsi fikrim kesinlikle değişmesi lazım ama ya iş yükü ya şirket politikası biraz değişikliğe gitti sanırım firmada

makif84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    duruyor
    öyle denemek lazım aslında doğru dedin takaşi
    bu işlemde sonuç ne oldu acaba?

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Yağ kötüyse değiştirmeyelim iyiyse değiştirelim mi diyorlar yani. O kısmı ben anlayamadım.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

Post Thanks / Like
    Mentioned
    138 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı makif84 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu işlemde sonuç ne oldu acaba?
    önlere orj jantları takıp denemedim henüz, arabayı yıkarken özellikle balataların içlerine ve disklere biraz fazla jant temizleyici uyguladım, psikolojik midir bilemiyorum ama titreşim azaldı gibi geliyor.

jant değişikliği denemeden önce deniz'in dükkanda göbekteki bilezikleri söküp poryadaki dudak kısmına ince bir teflon bant uygulayıp tüm boşluğu alıp üstüne bileziği takmayı düşünüyorum. Bu şekilde de hiç bir değişiklik olmazsa o zaman ön jantlara orjinalleri takıp bakacağım. Yine titreşim oluşuyorsa frende , diskleri değiştireceğim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    138 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Schumi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yağ kötüyse değiştirmeyelim iyiyse değiştirelim mi diyorlar yani. O kısmı ben anlayamadım.
    yani düze indirgersek evet böyle diyorlar.

Ancak şunun söylüyorlar, hani sanayide şanzıman yağı değiştirdim sonra vuruntular başladı , keşke değiştirmeseydim diyenler, bir de ustaların "şanzıman yağı ömürlüktür değişmez" lafları buradan geliyor abi diyorlar, hiç bir kritere bakmadan , araba kapıdan girdiği gibi yağı boşaltıyorlar, sonrasında vuruntu başlayınca daha kötü oldu diyorlar.

ZF'deki ustaların söylediği şu , aracın içindeki mevcut yağ ısıyla, içindeki aşınan parçalarla vs kalınlaşmış olan bir yağ, dolayısıyla şanzıman buna adapte olmuş ve buna göre çalışıyor, içine yeni yağ konulduğu zaman yağ ince kalıyor ve balatalarda kaydırmalar artıyor, arttıkça aşınma artıyor, aşınma arttıkça vuruntular başlıyor şeklinde açıkladılar.

Kafamda deli sorularla oradan ayrıldım açıkçası, 11-15 eylülde uzun yola gideceğim için sorun çıksın da istemedim ama neticede ben o yağı ve filtresini değiştireceğim. Vuruntu vs olursa da komple revizyonunu yaparız.
    Konu TechTurkey tarafından (08-03-2024 Saat 14:19 ) değiştirilmiştir.

Diyadin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    33 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    @wolkanku Selamlar,

19" lara geçtiğimde jantların göbekleri 74.1 mm , porya 72.6mm olmuş oldu ve metal bilezik takıldı.

Eğer poryan 72,6 jant göbeğin 74.1 ise arada 1,5 mm kalınlık farkı var. Bu boşluk için teflon bant yerine kutu kolayı makasla kesip bant gibi sararak daha sağlam bir şekilde boşluk kapamış olursun. Bi damla japon sabitleniyor

Bilezik kullanılmayacak kadar ince boşluklarda kulağa uydurma bir işlem gelse de bu yöntemi uyguluyoruz ya da bilezik kullanmak için jant göbeği tornada büyütülecek.

140 km civarı olan titremenin fren diski kaynaklı olacağını düşünüyorum.

Kolay gelsin.

asmisinsan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yani düze indirgersek evet böyle diyorlar.

Ancak şunun söylüyorlar, hani sanayide şanzıman yağı değiştirdim sonra vuruntular başladı , keşke değiştirmeseydim diyenler, bir de ustaların "şanzıman yağı ömürlüktür değişmez" lafları buradan geliyor abi diyorlar, hiç bir kritere bakmadan , araba kapıdan girdiği gibi yağı boşaltıyorlar, sonrasında vuruntu başlayınca daha kötü oldu diyorlar.

ZF'deki ustaların söylediği şu , aracın içindeki mevcut yağ ısıyla, içindeki aşınan parçalarla vs kalınlaşmış olan bir yağ, dolayısıyla şanzıman buna adapte olmuş ve buna göre çalışıyor, içine yeni yağ konulduğu zaman yağ ince kalıyor ve balatalarda kaydırmalar artıyor, arttıkça aşınma artıyor, aşınma arttıkça vuruntular başlıyor şeklinde açıkladılar.

Kafamda deli sorularla oradan ayrıldım açıkçası, 11-15 eylülde uzun yola gideceğim için sorun çıksın da istemedim ama neticede ben o yağı ve filtresini değiştireceğim. Vuruntu vs olursa da komple revizyonunu yaparız.
    aynı şeyi 3.20 de yasadım degişimden önce hiç bişeyi olmayan sanzıman yag değişimnden sonra sesler gelmeye başladı sonrası komple revizyon oldu ama orj gibi olmadı hep kafamda keske ellemeseydim şekli vardı

XoR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    253 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    normal şartlarda kesinlikle disk ve balata derdim.

ama 18"lerle , ya da 90-100 arası titreme yapan balanssız 19"larla titremeyen frenler, balansı yaptıktan sonra eve geçtim, ertesi gün kullandığımda balans yapar haldeydi. ne yıkamıştım, ne zorlamıştım , balans sonrası eve 3 km gidip, ertesi gün 25 km yol yaptığımda fark ettim.

bence bilezikle çözülecek.
    Bilezik işi ne oldu ? Çözdü mü problemi ?

Şanzıman hususunda bu firma ile de görüşebilirsin. Superb'de yaşadığım tüm sıkıntıları burası çözmüştü. Yoldan ziyade şanzıman laboratuvarında testi gerçekleştiriyorlar yüke vs bindirip.

Sahibi'nin 2 dükkanı var. Diğer dükkan Londra'da ve aynı işi orada da yapıyorlar. Referans kısmında göreceğin üzere oldukça düzgün iş yapan bir firma.

ATTS Otomatik Şanzıman Tamiri | Automatic Transmission Technical Service

Bizden bir yıldız kaydı, yine gökler aldı... Hepimizin başı sağolsun. Huzur içinde yat Alperim |RA|

Post Thanks / Like
    Mentioned
    138 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Diyadin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    @wolkanku Selamlar,

19" lara geçtiğimde jantların göbekleri 74.1 mm , porya 72.6mm olmuş oldu ve metal bilezik takıldı.

Eğer poryan 72,6 jant göbeğin 74.1 ise arada 1,5 mm kalınlık farkı var. Bu boşluk için teflon bant yerine kutu kolayı makasla kesip bant gibi sararak daha sağlam bir şekilde boşluk kapamış olursun. Bi damla japon sabitleniyor

Bilezik kullanılmayacak kadar ince boşluklarda kulağa uydurma bir işlem gelse de bu yöntemi uyguluyoruz ya da bilezik kullanmak için jant göbeği tornada büyütülecek.

140 km civarı olan titremenin fren diski kaynaklı olacağını düşünüyorum.

Kolay gelsin.
    abi bilgi için teşekkür ederim, ilk takılırken metal bilezik vardı incecik ama boşlukluydu, daha kalın olması için plastik bilezik de aldım boşluksuz oturdu, titreşimde fark eden pek bir şey olmadı gibi ama son günlerde sanki azaldı gibi geliyor frene bastığımda oluşan titreşim.

şu teflon bantla altını iyice sarıp tekrar plastik bilezikle oturtup deneyeceğim, olursa olur, olmazsa fren diskine yöneleceğim.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    138 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı asmisinsan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aynı şeyi 3.20 de yasadım degişimden önce hiç bişeyi olmayan sanzıman yag değişimnden sonra sesler gelmeye başladı sonrası komple revizyon oldu ama orj gibi olmadı hep kafamda keske ellemeseydim şekli vardı
    hadi ya, bu da düşündüğümün tam tersi yorum oldu valla
    320 dediğiniz ZF şanzımanlı F30 diye düşünüyorum.

siz km'si geldiği için mi değiştirmiştiniz yağı, sanayide mi değişti?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    138 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı XoR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bilezik işi ne oldu ? Çözdü mü problemi ?

Şanzıman hususunda bu firma ile de görüşebilirsin. Superb'de yaşadığım tüm sıkıntıları burası çözmüştü. Yoldan ziyade şanzıman laboratuvarında testi gerçekleştiriyorlar yüke vs bindirip.

Sahibi'nin 2 dükkanı var. Diğer dükkan Londra'da ve aynı işi orada da yapıyorlar. Referans kısmında göreceğin üzere oldukça düzgün iş yapan bir firma.

ATTS Otomatik Şanzıman Tamiri | Automatic Transmission Technical Service
    bilgi için teşekkür ederim, detaylı ekipmana sahip bir yer gibi gözüküyor.
    bir süre daha kullanıp yağ değişimi yapmayı düşünüyorum ama bu firma ile de bir görüşeceğim yapmadan önce.

XoR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    253 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    bilgi için teşekkür ederim, detaylı ekipmana sahip bir yer gibi gözüküyor.
    bir süre daha kullanıp yağ değişimi yapmayı düşünüyorum ama bu firma ile de bir görüşeceğim yapmadan önce.
    Evet evet otomatik şanzıman atölyesi gibi düşünmeyin. Çok kapsamlılar. Ergün'dü sanırım ismi sahibinin tam hatırlayamadım amd adam otomatik şanzıman'ın üniversitesini okumuş diyebilirim Almanya'da hiç boş durmuyordu. İş yoksa bile arge yapıyordu devamlı.

Bizden bir yıldız kaydı, yine gökler aldı... Hepimizin başı sağolsun. Huzur içinde yat Alperim |RA|

asmisinsan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hadi ya, bu da düşündüğümün tam tersi yorum oldu valla
    320 dediğiniz ZF şanzımanlı F30 diye düşünüyorum.

siz km'si geldiği için mi değiştirmiştiniz yağı, sanayide mi değişti?
    hayır zf5hp19 e46 3.20i hiç bi sorun yoktu

Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şu yağ meselesi çok garip geldi valla. :/
    21`BMW G80 M3 Comp. & 09`Renault Megane 2 RS Phase-2

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler