User Tag List

Sayfa 1/8 123 ... SonSon
138 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: 1.4 is to Sohc Vtec ( to be continued )

soyturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

1.4 is to Sohc Vtec ( to be continued ) ( sürekli güncel )

Aralık 2008 de ehliyetimi ve ilk arabamı aldım, 98 Model Honda Civic 1.4 is HB AT, aracımı aldığım ilk gün baya bi heyecanlandım, şevklendim ve kendi kendime " araba dediğin araçtır, üzerine birşeyler yapmaya gerek yok, her zaman orjinal hali iyidir, yavaş yavaş gider gelirsin " dedim.

derken aracı kullanmaya başladım, gün geçtikçe aracı test etmeye ve keyif almaya başladım. Yapmak istediğim sadece ufak tefek süslemelerdi. Fardı stopdu gibi bunlarla ilgili olarak yine bir honda sever arkadaşım Barış ile görüştüm, bana JDM farları gösterdi hoşuma gitti, derken Turgay ile tanıştım dedim bana far lazım. Tamam dedi saolsun halletti. Aklımda Barış'ın SI da gördüğüm spoom jantlar vardı onları soyledim Barış'a, ilk bulduğum yerden Mat siyah Spoom jant aldım. Ek olarak almak istediklerim için JDM Works ü önerdi Barış, oraya gittim ( gitmez olaydım :P ) bana XYZ coilover sattılar derken Megan racing headers aldım oda yetmedi Megan racing Son susturucu oda yetmedi Gider Egzoz'da orta 51mm düz boru yaptırdım.

Mevzu iyice hoşuma gitmeye başladı hep başka ne yapabilirim sorusunu sorar oldum kendime. Sonuç olarak elimdeki araba 90hb lik Otomatik Vitesli bir 1.4 is di. Aslında böyle olması beni iyice inata bindirdi, farklı olmalı dedim.. Derken sohc vtec denen bir zımbırtıdan bahsettiler direk aklıma yattı ve bu forumda ilk yakaladığım üst kapağı aldım ve Bostancı Sanayi de Nissan Servisindeki Adaşım Ali'ye taktırdım.

Taktırdım taktırmasına ama beyin bağlantısı diye bir meret çıktı ortaya.. Aracımdaki beyni değiştirip P28 beyin takmamız gerekiyormuş yoksa vtec olmaz mış :\ İyi dedim halledelim dedim. Ama gel görki bir türlü kimse halledemedi.... günler haftalar geçti, Körfez pistinde Düzenlenen Time Trial'a yetiştirelim bunu dedim. Tamam denildi, herkes elinden geleni yaptı ama olmadı. yine yetişmedi. Standart aracım sadece renkli kapağım ile time trial e katıldım.

Time trial de içler acısı bir netice aldım, kendimden utandım... Neyse aracım sohc vtec olsun sonra görüşürüz diyerek oradan uzaklaştım, O kadar benimsedim ki aracımı dışardan birisi gelip nasıl araç iyi kaçıyor mu gibi sorular sorduğunda direk böyleyken böyle sohc vtec olsun o zaman iyi kaçcak şeklinde herkese birşeyler anlatır oldum.

Neyse uzun zamandan beri aklımda olan 99 ön tampon ve ön arka ekleri Bostancı da bir fiberci abide yaptıdım. Onları aldım boyattım, 99 sis farı aldım taktırdım, Aracım gözüme ayrı bir güzel görünmeye başladı. Sonra yine beğendiğim ebaydan USDM type-r 96 - 00 orjinal spoiler siparişi verdim. bunu takmak nasip olmadı daha =)

Derken bir gece Kartal Pendik arasında gece saat 1 civarında eve dönmek için sahil yoluna çıkıyordum, Belediyemizin çimen fiskiyeleri çimenlerden çok daracık yolu ıslatmış durumdaydı. Tam yola girdim girdiğim anda araç arkadan kaymaya başladı toparladım toparlıyorum derken kendimi orta refüjde buldum. Saolsun yoldan geçen bir araç durdu ve yardıma geldi. Allah'a şükür bende birşey yoktu, Araçta da sadece sağ kapı, çamurluk ve ön tampon hasar almıştı. Oradan çıktım ve evime devam ettim.

Ertesi gün de bir tutanak hazırlayıp aracı Kartal Oto Sanayi'de Tanıdığım bir abime ait olan Konyalı Boya Kaporta'ya verdim. Şu anda halaa orada ve en son karar verdiğim üzere aracım komple beyaza boyancak.

İşlemler tamamen bitince resimlerini buraya koyar ve sizlerle paylaşırım. Eğer bir aksilik çıkmazsa önümüzdeki hafta e geç Cuma gününe kadar araç hazır durumda olcak. 99 Smoke Stop, 96 - 00 orjinal type-r spoiler de bu işlemler sonunda araca takılmış olacak =)

Haricen benim aracımın beyni P3Y ve takmak için elimde bulunan beyin P28 bu bağlantıyı kim yapabilir ? yada daha kolay bir bağlantı için harness elinde olan var mı ? yardımlarınızıda bekliyorum, bari 19 Temmuz Honda draglarına yetiştirelim arabayı

09 Temmuz 2009

Boyama işlemi bitti elektrik tesisatını çektik aracın ve stoplarımı üstüne koyup bir demene yaptım =) cidden çok hoş oldu araç

10 Temmuz 2009

Aracın Elektrik tesisatını sabaha kadar çalışıp çektik, eve geldiğimde deli gibi yorgun bir haldeydim hemen kendimi yatağa attım ve uyudum. Uyandığımda saat 16:00 civarındaydı. Kendi kendime yuh dedikten sonra yemek bile yemeden sanayiye gittim. Sanayide Motor işini yapacak olan Mehmet abi yoğun olduğundan akşam 8 - 9 a kadar boş boş takıldım. Sonra oturduk motora başladık, o motoru takarken bende aracı izolasyon malzemesi ile ses ve ısı yalıtımı yapmak üzere izole ettim. Motorun az bi işi kaldı. Hafta sonu istanbulda olamayacağım için, takip edemicem neler olup bittiğini. Artık hereşey P.tesi günü belli olcak. Hayırlısı diyelim

13 Temmuz 2009

Aracın motoru yerleştirildi, elektrik tesisatı bitti, döşemeler yerine yerleştirildi. Ufak tefek rütujlar ve pasta işlemi kaldı sanıyordum ki, petek patladı :\ işler 1 gün daha aksadı.

Resimler

17 Temmuz 2009

Aracı teslim aldım, güzelce yıkattım, henüz pasta cila yapılmadı ama yinede çok güzel duruyor, jantlar en kısa zamanda beyaza boyancak. ondan sonra resimleri güncellerim ancak bugün çektiğim resimlerde bi o kadar güzel oldu araba

Resimler
    Ey başkasının gözünde kötü bir ben gören! Gördüğün kendi beninin aksidir; ondan nefret etme...

izo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    masallah emegine, ayrica gecmis olsun...sanziman at mi kalacak?

Yiğit Ş. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    öncelikle geçmiş olsun. güzel başlamışsın işe güzelde biter inş beyin ile. anlayanlar yazıcaktır
    *
    Alıntı 10ur_K Nickli Üyeden Alıntı
    *simdi yok homsitora gidelim yok midpoyint yok starbaks
    *a..... o zmnlar yoktu oyle
    *bi cay iciriodun
    *bisinema
    *finishim

TarikS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Orijinal bir konu anlatimi olmus, eline saglik.. Zevkle okudum..

Aracini baya guzellestirmissin ilk haline gore, boyadan sonra daha guzel olacaktir.. Allah kaza bela vermesin..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    izo : evet şanzıman otomatik kalcak, farklı olması için böyle kalması daha güzel olur gibi sanki

Yiğit Ş. : inş. dediğin gibi güzel biter. saolasın

TarikS : uzun süredir açmakla açmamak arasındaydım. dayanamadım bugün açtım konuyu, boya konusunda gayet eminim aslında, jantlar da beyaza boyancak ve Japonya 'dan getirttiğim Kırmızı bijonlarıda üstüne takınca tadından yenmez =)
    Ey başkasının gözünde kötü bir ben gören! Gördüğün kendi beninin aksidir; ondan nefret etme...

tuner faruk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Öncelikle geçmiş olsun diyim Gerçekten çok iyi başlamışsın işe bende böle başlamak istiyorum ama şanzıman konusunda ben düze geç derim otom.ten alıcağın zevkle düz vitesten alıcağın zevk farklı olacaktır tahminimce İnşallah 19 Temmuz a yetişir ve bizde izleriz kolay gelsin

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tuner faruk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öncelikle geçmiş olsun diyim Gerçekten çok iyi başlamışsın işe bende böle başlamak istiyorum ama şanzıman konusunda ben düze geç derim otom.ten alıcağın zevkle düz vitesten alıcağın zevk farklı olacaktır tahminimce İnşallah 19 Temmuz a yetişir ve bizde izleriz kolay gelsin
    manuel VTS2 var fazlalık araç olarak bende ama denilenin aksine otomatikten daha çok zevk alıyorum :S

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    http://img16.imageshack.us/img16/745/31257330.jpg

bu hali en guzel hali hic bozmasaydin ya da 99-00 yapicaksan farini kaputunu da degistir gule gule bin kaza icin de gecmis olsun insallah istedigin haline kisa zmnda kavusursun

Hyjal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dış görünüş konusunda en iyi fikri benimsemişsin Kaza için geçmiş olsun demekten başka bir şey elimden gelmiyor boyayacağın rengi tam gediğine oturtmuşsun Tekrardan hoşgeldin

ali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    öncelikle aracına maşaallah güzelmiş gerçekten...konu anlatımıda harika...

bende de bi tane 1.4 var AT, oynamayayım diyorum dayanamıyorum, bu gidişle EK9 olacak veya bi vti peşindeyim , ama illaki championship beyazı olacak

bu arada usdm type-r spoyleri nerden aldın, öm atarsan sevinirim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çok daha güzel olcak ali biraz sabır.kazasız belasız
    OEM+

stlegal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    beyin olmadımı daha niye bu kadar uzun sürdü varmı yapıcağımız bir şey
    Kurt kışı geçirir yediği ayazı unutmaz..

imhotep - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Guzel proje tebrikler
    Fedakarlık yoksa zaferde yoktur.

Diesel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı stlegal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    beyin olmadımı daha niye bu kadar uzun sürdü varmı yapıcağımız bir şey
    harness bağlantılarında pürüz oluyor ondan.. birde ali yeni iş açtı bu arada bahsetmemiş. onunla da ilgileniyor. göremiyoruz kendilerini..
    FordStore Müşteri Temsilcisi
    FordStore BİLALLER
    ANTALYA
    facebook & instagram

CeSaNCeEm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ankarada bi 1,4 yapıldı sanırım sorunsuz olarak çalışıyo ve yürüyor istersen araştır irtibata geç elki yardımları dokunur...

Aracınada 41 kere maşallah her haliyle çok şık kaza olmasaymış keşke ama olanla ölenin önüne geçilmiyo sana bişi olmaması sevindirici...

Keyifli sürüşler dilerim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    is gitmiyor yürümez densede zevkli ve kendi çapında yürüyen bir araç seninkide maşallah giderek güzelleşiyormuş championship beyaz olursa dahada güzel olur kazasız belasız zevkle binersin inşallah...
    vtec yapmak kapağıyla beyiniyle Distribütörüyle işçiliğiyle kaça patlıyor???

KMR2-GT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hayırıdır bahadır

eline sağlık çok güzel anlatmışsın.sevıorum bole anlatımları roman gıbı
    inş vtec olayını halledersin.yapanlar var sor bencede bakalımkazasız belasız

CeSaNCeEm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Championship white belki sana fikir verir bu renge boyatabilirsin başlanmadıysa

SekoLive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    çok güzel anlatmıssın yasadıklarını sonuna doğru okurken tahminler yürüterek okuyorm su fiskiyesini okuyunca kesin pert olacak bu yazının sonu die düşündüm iyi kurtarmıssın kaza için allah beterinden kourusun diyorm ve herşeyde bi hayır vardır bak beyaza boyatmanada vesile olmuş sayılır

devamını bekliyorum resimlerin anlatımların
    Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)