Aralık 2008 de ehliyetimi ve ilk arabamı aldım, 98 Model Honda Civic 1.4 is HB AT, aracımı aldığım ilk gün baya bi heyecanlandım, şevklendim ve kendi kendime " araba dediğin araçtır, üzerine birşeyler yapmaya gerek yok, her zaman orjinal hali iyidir, yavaş yavaş gider gelirsin " dedim.
derken aracı kullanmaya başladım, gün geçtikçe aracı test etmeye ve keyif almaya başladım. Yapmak istediğim sadece ufak tefek süslemelerdi. Fardı stopdu gibi bunlarla ilgili olarak yine bir honda sever arkadaşım Barış ile görüştüm, bana JDM farları gösterdi hoşuma gitti, derken Turgay ile tanıştım dedim bana far lazım. Tamam dedi saolsun halletti. Aklımda Barış'ın SI da gördüğüm spoom jantlar vardı onları soyledim Barış'a, ilk bulduğum yerden Mat siyah Spoom jant aldım. Ek olarak almak istediklerim için JDM Works ü önerdi Barış, oraya gittim ( gitmez olaydım :P ) bana XYZ coilover sattılarderken Megan racing headers aldım oda yetmedi Megan racing Son susturucu oda yetmedi Gider Egzoz'da orta 51mm düz boru yaptırdım.
Mevzu iyice hoşuma gitmeye başladı hep başka ne yapabilirim sorusunu sorar oldum kendime. Sonuç olarak elimdeki araba 90hb lik Otomatik Vitesli bir 1.4 is di. Aslında böyle olması beni iyice inata bindirdi, farklı olmalı dedim.. Derken sohc vtec denen bir zımbırtıdan bahsettiler direk aklıma yattı ve bu forumda ilk yakaladığım üst kapağı aldım ve Bostancı Sanayi de Nissan Servisindeki Adaşım Ali'ye taktırdım.
Taktırdım taktırmasına ama beyin bağlantısı diye bir meret çıktı ortaya.. Aracımdaki beyni değiştirip P28 beyin takmamız gerekiyormuş yoksa vtec olmaz mış :\ İyi dedim halledelim dedim. Ama gel görki bir türlü kimse halledemedi.... günler haftalar geçti, Körfez pistinde Düzenlenen Time Trial'a yetiştirelim bunu dedim. Tamam denildi, herkes elinden geleni yaptı ama olmadı. yine yetişmedi. Standart aracım sadece renkli kapağım ile time trial e katıldım.
Time trial de içler acısı bir netice aldım, kendimden utandım... Neyse aracım sohc vtec olsun sonra görüşürüz diyerek oradan uzaklaştım, O kadar benimsedim ki aracımı dışardan birisi gelip nasıl araç iyi kaçıyor mu gibi sorular sorduğunda direk böyleyken böyle sohc vtec olsun o zaman iyi kaçcak şeklinde herkese birşeyler anlatır oldum.
Neyse uzun zamandan beri aklımda olan 99 ön tampon ve ön arka ekleri Bostancı da bir fiberci abide yaptıdım. Onları aldım boyattım, 99 sis farı aldım taktırdım, Aracım gözüme ayrı bir güzel görünmeye başladı. Sonra yine beğendiğim ebaydan USDM type-r 96 - 00 orjinal spoiler siparişi verdim. bunu takmak nasip olmadı daha =)
Derken bir gece Kartal Pendik arasında gece saat 1 civarında eve dönmek için sahil yoluna çıkıyordum, Belediyemizin çimen fiskiyeleri çimenlerden çok daracık yolu ıslatmış durumdaydı. Tam yola girdim girdiğim anda araç arkadan kaymaya başladı toparladım toparlıyorum derken kendimi orta refüjde buldum. Saolsun yoldan geçen bir araç durdu ve yardıma geldi. Allah'a şükür bende birşey yoktu, Araçta da sadece sağ kapı, çamurluk ve ön tampon hasar almıştı. Oradan çıktım ve evime devam ettim.
Ertesi gün de bir tutanak hazırlayıp aracı Kartal Oto Sanayi'de Tanıdığım bir abime ait olan Konyalı Boya Kaporta'ya verdim. Şu anda halaa orada ve en son karar verdiğim üzere aracım komple beyaza boyancak.
İşlemler tamamen bitince resimlerini buraya koyar ve sizlerle paylaşırım. Eğer bir aksilik çıkmazsa önümüzdeki hafta e geç Cuma gününe kadar araç hazır durumda olcak. 99 Smoke Stop, 96 - 00 orjinal type-r spoiler de bu işlemler sonunda araca takılmış olacak =)
Haricen benim aracımın beyni P3Y ve takmak için elimde bulunan beyin P28 bu bağlantıyı kim yapabilir ? yada daha kolay bir bağlantı için harness elinde olan var mı ? yardımlarınızıda bekliyorum, bari 19 Temmuz Honda draglarına yetiştirelim arabayı
09 Temmuz 2009
Boyama işlemi bittielektrik tesisatını çektik aracın ve stoplarımı üstüne koyup bir demene yaptım =) cidden çok hoş oldu araç
10 Temmuz 2009
Aracın Elektrik tesisatını sabaha kadar çalışıp çektik, eve geldiğimde deli gibi yorgun bir haldeydim hemen kendimi yatağa attım ve uyudum. Uyandığımda saat 16:00 civarındaydı. Kendi kendime yuh dedikten sonra yemek bile yemeden sanayiye gittim. Sanayide Motor işini yapacak olan Mehmet abi yoğun olduğundan akşam 8 - 9 a kadar boş boş takıldım. Sonra oturduk motora başladık, o motoru takarken bende aracı izolasyon malzemesi ile ses ve ısı yalıtımı yapmak üzere izole ettim. Motorun az bi işi kaldı. Hafta sonu istanbulda olamayacağım için, takip edemicem neler olup bittiğini. Artık hereşey P.tesi günü belli olcak. Hayırlısı diyelim
13 Temmuz 2009
Aracın motoru yerleştirildi, elektrik tesisatı bitti, döşemeler yerine yerleştirildi. Ufak tefek rütujlar ve pasta işlemi kaldı sanıyordum ki, petek patladı :\ işler 1 gün daha aksadı.
Resimler
17 Temmuz 2009
Aracı teslim aldım, güzelce yıkattım, henüz pasta cila yapılmadı ama yinede çok güzel duruyor, jantlar en kısa zamanda beyaza boyancak. ondan sonra resimleri güncellerim ancak bugün çektiğim resimlerde bi o kadar güzel oldu araba
Resimler