power shift nedir , nasıl yapılır ne gibi bi katkısı olur her arabada yapılırmı ? bu gece biraz kulak misafiri oldum abimlere nedir ne degildir bi ögrenim dedim büyüklerimden ?
simdiden teşekkürler :)
Printable View
power shift nedir , nasıl yapılır ne gibi bi katkısı olur her arabada yapılırmı ? bu gece biraz kulak misafiri oldum abimlere nedir ne degildir bi ögrenim dedim büyüklerimden ?
simdiden teşekkürler :)
benim bildigim ayagı gazdan cekmeden hızlı yapılan vites geçişidir power shift. yanlışmıyım?
dogrusun,gazdan ayagı çekmeden yapılır. atmo bi arabada adam akıllı bi faydası olup olmadıgı tartışılır, yüksek sıkıştırmalı bi araçta faydalıdır(bence) basınç kaybı yaşanmaz. o şekilde bi faydası olabilir
devri iyi tutturmak lazım yoksa sıkıntı :D
Aynen hic bilmiyorsaniz denemeyin gazi ayaktan cekmeden vites atis bicmi.maximum basinc guc saglar gunluk yapilabilecek bisey degil..Hele devri tutturamazsaniz arabayi yolda birakip kucaginizda sanzimanla donebilrsiniz..
bildim powersift aynı zamanda debriyaja basmadan olandır
benım kastım debriyajsız geçiş.
debrisiz gecicek devri iyi tuttursan,laps diye sokarsın ama tutturamassan cırtlama cortlama hatta kırmaya kadar gidersin..
Basınçtan kasıt turbo araçlardan bahsediliyor heralde ? Böyle bir olayda yanlış vites affettirmez, çok hızlı vites değiştirmekle arasında bence aşırı bir fark yoktur... ( eğer powershift bu olay ise ki değil galiba :D )
debriyaja yenileme ne oluyor peki ?
Valla dogus kirsinlarda duduklim diye bekliyo zaten :D hic niyetim yok 15.000 lira vermeye 0.01 sn daha hizli vites aticam diye.Babamda alir vites kolunu ondan sonra.. gerce otomatik vitesde olmaz zaten bu olay ama ne bilim icimi bi hos ettin yaf Allah korusun:D
+1
0.XX saniye daha hızlı vites atıcam diye hiç gerek yok.
reflexlerine güveniyorsan ayan debriyajda olsun hafif bas ( boşlunu alıcak kadar)
nerde kavradını iyice tecrübe et.
hızlı normal (yani debriyaja basarak ayagını gazdan cekerek yani)
gene güzel zamanlarla vites atarsın.
misal araç max 7000 dönüyorsa 6700'den sonra bu şekilde tetikte ol hem kesiceye kalmadan hemde max hız ile cakarsın vitesi ;)
Tam net olmamakla beraber bildigimi soylim yenilemeden kasit guclu arabalarsa stok debriyaj parcalari stock guce uygun oldugundan daha yuksek guclerde gucun aktarilabilmesi icin daha kaliteli debriyaj gerekiyor.Yirtilmalarin catlamalarin vs. Onune gevebilmek icin
Bence olayı tamamen yanlış algılamışsın. atıyorum 4te 5te hızlı gitmek isterken araban iyi devir çeviremez, çok kısa süre ayagını debriyaja basar geri çekersin vitesi ellemeden bu arada ayagınıda gaz pedalından çekmezsin ki araba boşta rahat devir alsın. ayagını debriyajdan kaldırdıgında normale göre 500 700 1000 vs devir daha yukarıdan kavrar ufak bi ivmelenme saglar. (debriyaj balatasınındada akraba ilişkisine sebep olabilir tabii :D )
Tek amaç turbonun bastıgı basıncı kaybetmemek, forced indiction olmayan bi arabada zaten gerek yok.. (hoş bana göre olanda da gerek yokta neyse) :)
Debriyaj yakarak araba hızlandırmaya çalışmanın ingilizcesi.
tabi dedim gibi reflekslerine göre bunu dene...
benim iyi reflexim var diyosan 6800de tetikte ol ;)
ama unutma beyin ele ayaktan daha kolay ve hızlı komut verir.
yani etkiye tepkin elde daha hızlı ayakta daha ele gore daha yavastır.
burda cok iyi senkronize olman lazım ;)
süper bir insan beyni görsel etkiye hareketsel tepkiyi 0.06 saniyede verir.
yani örneğinn 6900de vites at diye yanan shift lighta (vites ışığı)
sen en iyi tepkiyi 0.06 saniye sonra vites atarak verebilirsin.
tabi bu zordur.ortalama reflex olarak 0.50 saniyede yapabildimizi düşünürsek,
6800de vites ışğı yanmış gibi tetikte olursan ve vites atarsan aradada arac 7000dd'ye gelmiş olursa mükemmeli yakalamış olursun ;)
denicem mesajını yeni gördüm. profilinde yazan yaş doğrumu ?. dogruysa ehliyetsiz araç kullanıyor ve yetmez gibi kesicide gezmeyemi çalışıyorsun ?.
Aklı başında bi adam için (yarışıyor bile olsa) her daim gereksiz :)
hatta iddiasına girerim bu power shift muhabbeti "born to race"i izlerken ortaya çıkmıştır. gençlere veriyorlar gazı :D