0M42 Nickli Üyeden Alıntı
Mevzuyu çözdük hallettik arkadaşlar.
Bu yıldız olayı mevzusu şuymuş araç Türkiye ye "gümrükten" girdiği takdirde TŞB diye tabir edilen bir mühür vuruluyormuş ruhsata ve şaseye.Bu TŞB yide kaporta üzerinde o bahsi geçen yıldız temsil ediyormuş yani şase numarasının başına ve sonunda yıldız oluyormuş.
Direk ithal olarak Türkiyeye getirilip satılan araçlarda ise TŞB mühürü olayı olmuyormuş doğal olarak şase numarasının basşında ve sonunda da o meşhur yıldız olmuyormuş netekim benim araçta böylemiş ithal olarak girmiş ülkeye ama nedense çok enteresan gümrük girişli olduğu düşünülüp gereksiz yere iki gün uğraştırıldım sinir stres hat safhada tabi.
Mevzuyuda şu şekilde çözdük sanayide tornacı bir usta var motor ve şase numaraları çakma işlemlerini vs. bu usta yapıyormuş.Onunda fikrini almak için yanına gidip durumu anlattım benden ruhsatımı istedi ruhsata bakınca senin ruhsatında zaten TŞB mühürü yok bunlar şasende ne yıldızı arıyor dedi ? Ve kendisiyle birlikte muayene istasyonuna gidip müdürle konuştuk araçları muayene eden elemanların şefini yanımıza çağırtıp durumu anlattı ve bir güzel de kalayı bastı şefin verdiği cevap ise "ben yanlış anlamışım" oldu neyi yanlış anlamışsa artık bilemiyorum.İşin içinde kasıtlı yokuşa sürme gibi bir durum olduğunu düşünecem ama ne ben onu tanırım nede o beni tanır bilemiyorum neticede sırf iş bilmemezlikleri yüzünden yada kasıtlı 2 tam gün işi gücü bıraktım bu işlerle bir sağa bir sola koşturdum durdum.
Bu mevzu sizlerinde aklında olsun arkadaşlar işin kolayını bulmuşlar en ufak bir şeyde yok üniversite ye git yok trafik şubeye git proje çizdir bilmem ne falan filan bunlar adamı hem maddi hemde manevi sömürür resmen.Ben olayın üzerinde durmasaydımda trafiğe gidip yeniden projesiydi bilmem nesiydi uğraşsaydım hem maddi hemde manevi zarar görecektim.