Arkadaşlar dün itibari ile, TÜV vizemi aldım. Gözlemlerimi size aktarıyorum.
1) Fabrika çıkışlı xenon far yoksa, kesin xenonlar vizeden geçmiyor. Ve ağır kusur yazılıyor. H4'lere geri dönüş. :)
2) Lpg'li araçlar için, sızdırmazlık raporunu geçen yıldan beri, TUV'de yapabiliyorsunuz.
Bence imkanınız varsa dışarıda yaptırın. Vakit kaybı ve sinir bozucu.
3) Egzoz emisyon içinde imkanınız varsa dışarıda yaptırın aynı sebeplerden ötürü.
4) Adamına denk gelirseniz, sizi hiç uğraştırmıyor. Ama kıl birine düşerseniz sinir harbi. Dün bana denk gelen arkadaş, el frenini tam çekmemiş ve bana el frenin tutmuyor, git yaptır dedi. Bende keşke bana sorsaydın dedim. El frenini çekmesini bilmeyen adam bana ağır kusur yazdı. :D
5) Aracımda spor yay yada kesilme olmadığı halde, senin araban basık, hafif kusur
yazılacak dedi. Ki alakası yok fabrika çıkışı neyse o. Adamlardaki ön yargıya bakın. Honda ve JDM çıkartması oldumu, olağan şüphelisin. :)
Ve bu arada, tüm ülke çapındaki trafik şubelerine bolcana koçan gönderilmiş. Yıl sonuna kadar dolduracaklarmış. O sebeple kontroller ve yol kesmeler artacak.
Önleminizi almanızı şiddetle tavsiye ediyorum. Ben o sebeple, xenonları, egzozu, hava filtresini vize sonrasında depoya kaldırdım. 2013 şubat ayına kadar aracı stok olarak kullanacağım.
Keza, trafik yakaladımı vize yapılmış bile olsa, aracı kitliyor. Ve vizeye tekrar gönderiyor. Yanımdaki bir başka arkadaş vardı. Bir gün önce vizeye girmiş. Akşamında trafik çevirmiş aracını bağlamışlar xenon ve egzozdan.
160 tl çekici
90 tl aracı çıkarma
147 tl vize tekrarı
xenon ve egzoz tak çıkar 80
166 tl ceza
Toplamda 650 tl durduk yerde para harcamış.
Hatırlatmak istedim bunları zaten bildiğinizi düşünüyorum.