-
Kışın yakit tuketimi
Arkadaslar kışın aracinizin yakiti ne kadar artiyor bi fikriniz var mi ?
Kullandigim dizel lpg ve benzinli araclar mevcut fakat yakitta ciddi anlamda bi artiş var.(bende mi problem var bilmiyorum)
Sizlerinde yakitlariniz ne kadar artiyo paylasirsak bilgi sahibi olmus oluruz.
Simdiden tesekkurler :)
-
1.6 mjet kullanıyorum. Havalar sogudugundan beri 0.5-1Lt arasında yaktta bi artış var.
-
Özellikle dizelde en az %10 artıyor.benim tahminim motor sağlıklı çalışma sıcaklığına geç ulaşıyor hatta çoğu zaman ulaşamıyor bu yüzdende tüketimde artış gözlemleniyor.
-
Wala bnm 1 lt kesin artis war.ozellikle kullandigim palio lpg li en cok artisi onda gordum :)
-
1.5 dci kullanıyorum 1 litre fazla yakıyor.
-
5,5 l ortalamam vardı, şuan dikkatli kullanmama rağmen 5,8 den aşağı inmedi.
-
lpg ile 25 liraya gittigim yolu zamla birlikte 33-35 liraya gidiyorum böyle bir artma yok.bitek yakıt olsa iyi hararet aptal aptal çalışıyor gaza geç geçiyor bidünya şey
-
benimde yazları 5.5 - 6.0lt şehir içi şimdi ise 6.5 - 7.0lt falan. E bide devamlı ısıtıyoruz arabanın içinide..
Motor 1.3
-
Benim o kadar değişmiyor açıkçası hatta düşüyor bile diyebilirim, yazın klima kapanmadığından dolayı zaten otm. 0,5 lt civarı ekstra ekliyor 6.2 lerde geziyordu.. Şuan 5.4-5.6 arası tüketiyorum
-
Yazın 12-13 lt lerde gezebiliyordum sakin cimri kullanımda sadece ş.içi konuşuyorum ama şu anda 15 lt den aşağıya inemiyorum :) Full boost yürüdüğümde söylemek bile istemiyorum :)
-
Benim araba kafadan 2 litre arttı.Bu kadar fazla olmasının sebebini kısa mesafe sürüşe bağlıyorum
-
dizel motor soğukken anlık boştayken bile 6-7 gösteriyor ısındıktan sonra 0 la 1 arası oluyor ısınana kadar çok yakıt tüketimi oluyor çoğu yere motor ısınmadan ulaşmş oluyorm artış bariz var 0.5 litre civarı
-
Aşağı yukarı 1 lt arttı (1.6 TDCİ)
-
Benim yazin artar genelde klima surekli calistigindan
-
-
intercoolerın önüne karton kutu işe yarayabilir :D :D
-
araçlar cold start bazlı çalışıyor bu havalarda daha zengin karışım ile motor ısısı belli seviyelere de geç çıktığı için normal olarak yakıt miktarınız artıyor :)
-
Palio 1.4 lpg kopmle sehir ici 13 lt yakio yani 40 krs :)
Bu normal mi acaba ?
-