İntegra Otomatikten Manuele..
Selam arkadaşlar.
***** Kartal'daki kral hondacı rezilliği yüzünden tekrar bir işe kalkıştık. Adam hem arabayı *** etti hem üstüne çıktı, umarım Allah'tan bulur. Benim motorum gitti, arkadaşımın CRX inin şanzuman kulaklarını değiştirdikten sonra aks yerinden çıktı, motor kulakları koptu. Varın siz düşünün gerisini. Herkes bilsin görsün, ona göre davransın. Çok doluyum daha yazarım da, gerek var mı bilemiyorum.
Neyse konumuza gelince, Uzun uzun integra ile bağdaşmış adamlarla konuştuktan sonra aracımın yan sanayi ile toplanamayan motorunu tekrar toplamaya ve manuel şanzumana çevirmeye karar verdik.
Bunlar kolay karardı asıl karar kime yaptırayım, kime emanet edeyim kısmı. Büyük ihtimal İkiler Hondaya bırakacagım arabayı. Yani sanırsam öyle olacak. Motor kısmında pek sıkıntı yaşayacagımı dusunmuyorum bu defa. Yağ pompası krank gibi ıvır zıvırları parçaları kendim alacağım onlara sadece işçilik kalacak. Hüseyin ustaya ricayla minnetle kendisinin yapmasını istedim, kırmadı beni sağolsun.
Şanzuman kısmına gelir isek, yakın bir abimde Q1 şanzuman, pedallar, vites çubukları, vites kolu, volan, baskı/balata, manuel şanzuman kulakları gibi parçalar mevcut. İçinde sadece debryaj teli, baskı bilyası eksikmiş. Sanırım aks ve marş motorunun değişmesi gerekmiyormuş, açıkcası bu işi daha önce yapmış kişilerden öneri veya tavsiye beklemekteyim.
Kısacası daha önce böyle kendimce sağlam bir işle boy ölçüşmedim. Sizden nacizene yol göstermenizi, birikimlerinizi beklemekteyim. Herşey için teşekkürler.