iş kanunu hakkında bilğisi olan arkadaş yardım
merhaba arkadaşlar benim is yerimde sabah 10:00 aksam 22:00 olarak çalışıyorum ve 1 gün izin kullanıyorum.BU çalışma saati arası 1 saat 15 dk mola kullanıyoruz.Zaten yasaya göre mola süremiz çok düşük ve bildiğim kadarı ile yasada böyle bir çalışma sistemi yok ve maaş borduralımız normal 6+1 sisteme göre.
Şimdi iş yerimizde rotasyon adına bazı arkadaşları evlerınden çok uzak magazalara yolluyorlar.BAzılarımızada 6+1 çaılşma sistemine geçirmek istiyolar.Ben 6+1 sistemde çalışmak istemiyorum servis kullanamıyorum iş yerinin sundugu.
Geçen hafta insan kaynaklarına yasada bulunan 10 saat ve üzeriçalışmalarda en az 1 saat 30 dk mola kullanılması zorunludur dediğimde bana sen ne çok konuşuyosun ortalıgımı karıştırıyosun diyor.
Şimdi bu çalışma saati benim işime gelmiyor 6+1 olan evim cok uzak cünkü akşam 19:30 dada çıksam aksam 21:15 gibi evde oluruyorum.Ben işyerime çalışma saatimi değiştiremessiniz dedim ben dersem olur diyor bunun için ne yapabiliriz benim bildiğim kadarı ile zaten yasa dışı çalışma saati ile çalışıyoruz :) Bunuda söyleyince cok konusuyor oluyoruz.İş yeri bunu bana sözlü değilde yazılı bir şekilde bildirmesi gerekli değilmi 2 bucuk yıldır aynı iş yerindeyim ve ben 6+1 çalışmak istemiyorum.Bu durumda iş hakkıma son verebilir ve ben tazminatımı alabilirmiyim