Uzun zamandır niyetli olduğum turbo projesini sonunda hayata geçirdim, yapmışken farklı bişey olması adına daha önce Türkiye'de hatta benim gördüğüm kadarıyla dünyada rastlamadığım 10.5cr ile turbo c20xe/c20let projesine start verdik
Yaklaşık 1 senelik parça toparlama aşamasındayken bir karar değişikliği yapıp sahip olduğum Astra GSi'ımı yapmaktan vazgeçip Opel Tech Selim ustamın SEL20LET olarak adlandırdığı aracını satın aldım, gt2871 turbo ile 400-450 hp civarlarında 40.000 km kullanıldı. Benim toparladığım parçaları kullanıp daha iyi bir setup hazırlamak amacıyla yola çıktık
Motoru yerine koyduktan sonra turbo ile şase arasındaki kısıtlı yerden dolayı filtre borusu ve motor kulağı ikilisine çözüm aramaya başladık, Selim usta motor kulağını imal etti, filtreyi turbodan direk 90 derece dirsek dönmek istemediğimiz için 2 farklı silikon hortum ve 100mm aliminyum boru ile çamurluk ağzına iyi hava çekebileceği konuma aldık, motor içindeki sıcaklıktan etkilenmemesi adına filtre kutusu yapıp elektrostatik boyada siyaha boyandı
Şuan rodajımız bitti, daha önce bahsettiğim üzere denenmemiş bişeyi yaptığımız için ilk etapta düşük basınçta ne olup bittiğini görmek istiyoruz
Daha sonra Özgün'ün de öngördüğü şekilde basınç açarak devam etmeyi planlıyoruz
Aracın yapımındaki tartışmasız en büyük emeğin sahibi olan Opel Tech Service Selim ustaya ne kadar teşekkür etsem azdır, maddi karşılığı olmayan bir emek verdi sağolsun. Ellerin dert görmesin Selim usta : )
Aracın motor, mekanik, egzoz, elektrik ve elektronik, beyin ve beyin tesisatı uygulama ve montajı, fotoğraflarda görülen tüm işlemlerin tek bir çatı altında, Opel Tech Service 'de yapılmış olması bu işin eziyetten çok keyif alarak yapılmasını sağladı..
Emeği geçen tüm dostlarıma tek tek teşekkür ederim
Bu saatten sonra Allah kazadan beladan nazardan uzak gazlamayı nasip eder inşallah : )
Nazardan korkarım, bi maşallahı çok görmeyin : D
23-10-2014, 22:46
Kahn23
Maşallah maşallah. Gsi efsanesi devam ediyor emin ellerde :)
Jantlar değişecek mi? Sağ farın yanındaki havalandırma da hoş olmuş z:)
23-10-2014, 22:49
KA®ANLIK
Gerçekten maddi ve manevi büyük emek...
Böylesine daha önce denenmemiş bir projeye girişmek yürek ister ama sırtını sağlama almanın verdiği güven var tabiki :)
Realtime projeyi sosyal medyadan da takip etti insanlar, bu da çok önemli bir nokta aslında.
MAŞALLAH...
Sıkıntısız, kazasız , belasız yürür inşallah ki ben şu halinden bayağı etkilendim ;)
miniks
gözün aydın kardesım. agız tadıyla bınersın ınsallah. rabbım kaza bela yuzu gostermesın. cıcek gıbı olmus
Eyüp
Maşallah Emre , sendeki bu GSİ sevgisi dünyada sayılıdır herhalde :)
23-10-2014, 22:50
tdipower
maşallah emeğinize sağlık gördüğüm en güzel opel projesi :)
23-10-2014, 22:55
bugra_0101
kazasız belasız güle güle kullan kardeşim , Allah nazarlardan saklasın 41 kere maşallah :)
Masallah 41 kre cok saglam olmusa bnziyor ellerinize saglik kesenize bereket suanki izlenimleriniz nasil oldu merak ettim valla
23-10-2014, 23:05
brktsr
Maşallah zımba gibi olmuş güle güle sıkıntısız sürüşler :icon_tup:
23-10-2014, 23:10
elpadre
maşallah kardesım :)
23-10-2014, 23:23
kickboxer
Çok beğendim gerçekten çok güzel emeğinin karşılığını sonuna kadar alırsın inşallah
23-10-2014, 23:24
JDM VTİ
Maşallah emre, imrendim şahsen.
Böyle titiz işçiliği seviyorum.
Jantlara bencede el atmalısın.
23-10-2014, 23:25
EMG
Alıntı:
Carolita1907 Nickli Üyeden Alıntı
Maşallah maşallah. Gsi efsanesi devam ediyor emin ellerde :)
Jantlar değişecek mi? Sağ farın yanındaki havalandırma da hoş olmuş z:)
Eyvallah saolasın, jantların değişmesi taraftarıyım ama frenden dolayı 5 bijona geçtik ve bijon ölçüsü sıkıntılı bi ölçü, içime sinen bi jant bulursam değişicem, çamurluktaki havalandırma filtre için :)
Alıntı:
KA®ANLIK Nickli Üyeden Alıntı
Gerçekten maddi ve manevi büyük emek...
Böylesine daha önce denenmemiş bir projeye girişmek yürek ister ama sırtını sağlama almanın verdiği güven var tabiki :)
Realtime projeyi sosyal medyadan da takip etti insanlar, bu da çok önemli bir nokta aslında.
MAŞALLAH...
Sıkıntısız, kazasız , belasız yürür inşallah ki ben şu halinden bayağı etkilendim ;)
Saol canım iyi emek verdik güzel olcak inşallah :)
Alıntı:
miniks Nickli Üyeden Alıntı
gözün aydın kardesım. agız tadıyla bınersın ınsallah. rabbım kaza bela yuzu gostermesın. cıcek gıbı olmus
Eyvallah hacı abi Allah razı olsun
Alıntı:
Eyüp Nickli Üyeden Alıntı
Maşallah Emre , sendeki bu GSİ sevgisi dünyada sayılıdır herhalde :)
Saol kardesim dediğin gibi fazla yoktur sanmam :)
Alıntı:
tdipower Nickli Üyeden Alıntı
maşallah emeğinize sağlık gördüğüm en güzel opel projesi :)
Teşekkür ederim :)
Alıntı:
bugra_0101 Nickli Üyeden Alıntı
kazasız belasız güle güle kullan kardeşim , Allah nazarlardan saklasın 41 kere maşallah :)
Eyvallah kardesim saolasın
Alıntı:
slave Nickli Üyeden Alıntı
Masallah 41 kre cok saglam olmusa bnziyor ellerinize saglik kesenize bereket suanki izlenimleriniz nasil oldu merak ettim valla
Teşekkür ederim, şuanki izlenim gayet iyi gözüküyor, 5k rpm de kesici var şuan gerçi ama turbo 4k gibi geliyor alt devirler hissiyat vs güzel maşallah :)
Alıntı:
brktsr Nickli Üyeden Alıntı
Maşallah zımba gibi olmuş güle güle sıkıntısız sürüşler :icon_tup:
Teşekkürler
Alıntı:
KAMBOZ Nickli Üyeden Alıntı
maşallah emre kazasız belasız inş geçmiş olsun :)
Eyvallah hacı :)
Alıntı:
elpadre Nickli Üyeden Alıntı
maşallah kardesım :)
Eyvallah melii baskan saolasın :)
23-10-2014, 23:31
sword
üflemeli çalgılar güzeldir ilk konser ne zaman:)
23-10-2014, 23:33
JDM VTİ
birde port polish işlemi yapılmadı mı emre?
speclerde göremedim?
23-10-2014, 23:40
oğuz
usta gerçekten kaliteli olduğunu belli ediyor..maşallah
23-10-2014, 23:41
xILuciferIx
Maşallah elinize kesenize bereket bu kadar güzel bir F kasa görmek heycanlandırdı. Allah tekerinizi düz bastırsın.
23-10-2014, 23:44
aLperTunga
burnuma pis kokular gelmeye başladı. :) maşallah allah kaza bela vermesin...