Yazilim ayari esnasinda dynoda denemelerde motor kirilirsa sorumlusu kimdir?bi arkadasimin basina gelmis bir olydir yorum bekpiyorum
Printable View
Yazilim ayari esnasinda dynoda denemelerde motor kirilirsa sorumlusu kimdir?bi arkadasimin basina gelmis bir olydir yorum bekpiyorum
ayarını kımın yaptıgına baglı :)
ARAÇTA MEKANİK BİR SIKINTI VARDIR.veya artık limiti dolmuştur daha önceden yara almıştır direk yazılımcıya baglamak doğru sonuç olmaz olayı açıklarsanız aracınızda ne vardı yeni motormu eksi motormu ona göre yorumlamak daha doğru olur
dyno da araba kırıldı suclusu yazılımcı ?
Bence cok yanlıs bır dusunce
arabada mekanık sıkıntı olur
veya yanlıs yapılan bır mekanık ıslem vardır
motorun km sı coktur sız daha cok guc almaya calısırken daha cok zarar verırsınız
motor bı sekılde zarar gorup kırılabılır
bunu aracı tune eden kısıye mal etmek yanlıs
Fabrika verilerinden öteye iş yaptırıyorsan kesinlikle herşekilde suçlu araç ashibidir.
Bu bir riskdir. Fabrika verisini bozduğun anda riski başından kabul edersin.
Aynı veya benzer yazılımları başka araçlara da yaptığını varsayıyorum o yazılımcılın, o halde sorumluluk araç sahibinindir. Çünkü fabrikanın belirlediği değerler dışına çıkmayı sen kabul ediyorsun. Araç da doğal olarak sıfır değil ve yorgunsa kırılması olabilir bi durum. Yine de yazılım da güvenilir mi ona da bakmak lazım ama... Geçmiş olsun...
neden kırıldığını bulmadan şu suçludur diyemez kimse
arac stok mu , km si, motor durumu vs ne birsuru soru işareti oluyor sonuçta
ki yazılım olarak motoru kırabilicek bir mudahale olmadığıda belki kanıtlanabiliyordur çok anlamadığım bir konu o kısım yorum yapamıcam
Dyno üstünde gazlamayla yolda gazlama arasında bi fark yoksa mekanik işlerde herkes de suç olabilir
Dyno sahibinin motorun kırılmasıyla ne ilgisi olabilir dyno üzerinde kırılan motor yol yaparkende kırılır.Aracını iyi yapamamış yada yaptıramamışsındır ya rektifiye hatası ya mekanik yada yazılımsal hata vardır kırılır dyno da yada iş yeri sahibinde bir kusur aramak yanlış bence.
motor nasil kirildi neresi hasar gördü foto veya video varmi?
Benim cupra daynodan dusmustu, sag kapi ve camurluk boyandi parasini ben verdim. Araci ben kullanmiyordum
fabrikadan çıktığı gibi dynoya çıkıp motor kırıyorsa suçlusu dyno sahibidir. Motoru yeteri kadar soğutacak fan kullanmadığı için motor bir güzel kırılır.
Siz dynoya çıkarken ne diyorsunuz;
Dynoya çıkmak istiyorum diyorsunuz.
Adam sizi zorla dükkana sokup dynoya sokmuyor. En azından böyle saçma bişey görmedim hayatımda.
Adam merak ediyor eroin kullanacak. Buluyor bir torbacı kendine. Diyorki bana bi şırınga hazırla yap. Güveniyor torbacıya. Torbacının kafa güzel ayarı fazla kaçırıyor şırıngayı uzatıyor buna al bunu yaparsın diye. Adam gidiyor evde yapiyor kendine hop altın vuruş ölüyor.
Kimse torbacıyı aramaz. Altın vuruş yapmış derler geçerler.
Modifiyede uyuşturucu gibidir. Merak içini sardığı an tüm suç senindir başkasının değil :)
gulu seven dıkenıne katlanır
Araca yazilim yapilmis yazipimdan once gazlaya gazlaya gitmis adamin dukkana yazilimi atmis amcam son sonra basmis marsa 1,2,3,4 derken kutt kol disarda ,,,,,