Bu ülkede herkes dolandırıcı soyguncu olmuş: üniversiteye başladım kayseri de geçen sene zaten orada yaşadıklarım roman alır aldığım her şeyde bir kazık yedim ama günümüze kadar devam eden olayı anlatıcam okulun içinde kitap satıyolar bende evde sıkılıyorum yapıcak bir şeyler lazım faydalı bir şeyler olsun dedim 4 set kitaba 400 lira olarak anlaştık fakat taksit ile ödencek satan çocuk bizim yaşlarımızda senetleri imzalattı ulan hiçte düşünmedim kaç ay çarpınca kaç paraya geliyor 400 diye konuştuk güvendik tabi her neyse ödüyorum taksitleri bir ay gecikti bende üniversiteyi bırakmıştım o sıra,aradılar beni ne kadar borcum var dedim toplam dediler 400 yahu dedim zaten 400 toplam borcum vardı 100 TL ben yatırdım burda öyle gözüküyor dedim satış temsilciniz kazıkladı beni o işten ayrıldı falan filan yasal yönden hiç bir yaptırım yapamadık.Bu olay bitti telefonumu servise yolladım 20 gün serviste kaldı yasal süre yenisini vermeleri lazımken vermediler yapıp yollamışlar bu sefer de telefon kargoda kayboldu en geç 3 gün içinde geri verilmesi gereken kargo 30 gün sonra teslim edildi ben o arada tüketici mahkemesine gittim hala geri dönüş olmadı telefon gelmesine rağmen.Üniversite sınavına girdim İü uzaktan eğitim kazandım uzaktan eğitim için ayrı bir klavuz yayınlanacak dediler yayımlandı o klavuza göre harcımı yatırdım belgelerimi kargoladım kayıt günün son günü saat 14.00 da beni arayıp evrakalrın yanlış fakülteye gelmiş gelip onu iletişim fakültesine vermen lazım diyip beni çağırdılar haliyle yetişemedim üniversite kaydım da gitti yatırdığım 731 TL para da gitti.Arabama arkadan çarptılar park sensörleri parçalandı çalışmıyor adamlar tamponu yapıp yollamışlar arabayı park sensörlerini yapmamışlar şimdide çamura yatıyorlar yok park sensörünün kabloları çürümüş yok park sensörünün tesisatı yok arabada vs vs.İşlettiğimiz yer de kredi kartı ile bankada paramız birikiyor sanıyorduk bir baktık 5 kuruş para yok bilmem ne aidatı yok şu yok bu kesinti hesap işletim ücreti hesabı soymuşlar bütün.Yani biz bu ülkede kime güvenelim ? Hangi birini mahkemeye verelim versek kaç ayda sonuçlanacak Allah bilir.İmam o... cemaat s... hesabı oluyor sanırım bu düzen ya da her şey çok güzelde ben cenabetim