vtiların yol tutuşu hakkında beni aydınlatırmısınız??
Printable View
vtiların yol tutuşu hakkında beni aydınlatırmısınız??
yol tutuşu vasatdır..
stock amortisöerlerıylearacı yolda tutmak zor oluor ama bı kac oynamayla daha verımlı hale gelebılıorlar yay coılover felan
yay şart. agresif kullanım için yani biz gençler için ;)
yere yapıstırırsan sorun olmaz...orjınal yaylarla sawrulma olabılır cok az
stok vtecın yol tutusu kesınlıkle vasat degıl bellı yere kadar gayet tatmınkardır. yay ve konı amortsoerle sacma tutmaya baslar :)
Gözümle görmesem, bir başkası söylese inanmazdım.
Özgünde UN var iken aracında amortisör olarak koni mevcuttu. Yay olarak ne vardı orasını bilemiyorum. Ben şahit olduğum bir olayı anlatayım sen düşün biraz oynanmış vti'ın yol tutuşunun nasıl olduğunu.
Bir akşam beraberdik, basıyordu kereta...
S'ten çıktı, AZK'ya doğru ilerlemeye başladı. AZK'ya girmeden önce gözüm ibreye takıldı.
-ÖZGÜN 200 dedim
Ayağını hafif gazdan çekip 195-190'a kadar yavaşladı, dıştan girdi, içe yattı, dışa açılarak hafiften otobüs durağını da kullanarak gayet düzgün bir çizgi ile sağ salim çıktı.
Evren sen bunu yazdında herkes Özgün Değil ;) biri şimdi ben VTI var 190la viraj alıyormuş der patlar bir yere :)
vti'ın diil her aracın yol tutuşu aracın limitleri ölçüsünde fabrikada denenir hemde defalarca.hatta bu tofaş'ın kuş serisi için bile geçerlidir.(bursa fabrikada gördüm).stock halde kullanıyorsan araba kullanmayıda biliyorsan bir sıkıntı yaşamazsın.ancak araba üzerinde çeşitli modifikasyon ve tadilatlara girdiysen yol tutuşu içinde gerekli tadilatı yapman gerekir
vtı ın yol tutuşu gayet iidir standart amortisörle çok aşırı güwen hissi wermesede :)
geçen hatta bu gün başka bi konuda s 2000 için yüksek hızda wiraja girmeyin yazmışlar ki s 2000 o konuda gayet başarılı bi araç :D
vtı da başarılı bi araç elektronik sistemlerinin olmayışı yeni araçlara göre dez awantaj tabiki tek prblemi frenlerinin güçsüzlüğünden erken frenaja girmek zorunda oluşu buda bi çok kişiyi (geç frenleme sewdasından kaynaklanıo) hızlı wiraja girme spin atma sawrulma weya kaza gibi durumlara soktuğu için wasat denio yoksa vtı ii yol tutuyo kötü diil wasat hiç diil ama bi 106 gtı diil tabiki
Arkadaşlar yere basmakla arabanın yol tutuşu artmaz her araçın kendine göre bi ayarı vardır o ayarı yakalamak gerekir. Teker gömülsün yola yapışırım diye düşünmeyin bence :)
Yol tutuşu küçük oynamalar ve yere yakınlığı artırılınca iyi olmaya başlar :)
yol tutuş orta kötü olan özellıkle direksıyon tepkısı ve turu
hepinize cok tesekkür ederim peki bu direksiyonla ilgili sorunu nasıl hallediyorsunuz?
koni ve yay takınca stock haline göre daha iyi tutmaya başlıyor açıkçası