R21TURBO 41 Nickli Üyeden Alıntı
En mantıklısı , Bridgestone nun piyasaya sürmek üzere olduğu yeni lastiği beklemek ( semi silick ) , ama fiyatı konusunda bir netlik henüz yok , büyük ihtimalle 320-380 arası olur..Kumho KU15 semislick bulamıyorum , advan prada bulmak mesele , bulunsada fiyat çok yüksek , Tane fiyatı 200tl ler civarında alınabilecek en iyi lastiği almak yeterli olacaktır... Fazlada abartmaya gerek yok alt tarafı 200hp lik bir araçta kullanılacak..
Lastik performansı aracın modeline , ve süspansiyon sistemine göre çok büyük performans farkı gösterebilir...O sebeble bir arkadaşın çok memnun olduğu bir lastikten başka bir arkadaşın hiç memnun olmaması çok doğal....
Turbo beslemelerde güç ani olarak tekerleklere aktarıldığından geniş tabanlı lastik kullanılarak sürtünme arttırılmalı diye düşünüyorum..Çap dönüşüm hesabına göre 205*40*17 kullanmam gerekli , ben 215/40/17 terciğ ediyorum..Şu an fabrikanın deposunda RE050 yok , geliş tarihi yarın belli olacak , Adrenalin çok populer bir lastik olsada , pek düşünmüyorum...Eğer RE050 olmazsa , Dunlop SP9000 , Toyo proxes T1R...
Şu ana kadar bahsi geçen lastiklerin içerisinde Y serisi olan tek lastiğin RE050 olduğunu belirtmek isterim , diğerleri W serisi ve aralarında ciddi farklar olduğunu sanmıyorum...