Aşırı besleme uygulamasından sonra 3500 4000 devirlerde avans vuruntusu meydana geldi.
-neler yapabilirim ???
Printable View
Aşırı besleme uygulamasından sonra 3500 4000 devirlerde avans vuruntusu meydana geldi.
-neler yapabilirim ???
önce ne yaptığını detaylı anlatsan ?
"aşırı besleme" demek yetmezki
beyin takabilirsin bence
aracım Murat 124
1200 cc
sıfır piston sekman aldım,pistonların üstünü aldırdım.son derece temiz bi işlemle monte ettik.
turbo : citroen c3 turbosu
intercool : albea intercool.plastik kazanını söküp alüminyum kazan yaptırdım.
gerekli bağlantıları yaptık.
aracı çalıştırdık.herşey yolundaydı.
yola çıkıp denemeye başladık.
3000 3500 devirlerde çıtır çıtır şeklinde ses geliyordu ve motorda ufaktan tekliyordu.
usta avans vuruyor dedi.subap vurmasına hiç benzemiyordu zaten.şu anda turbosuz şekilde biniyorum.6500 çevirse bile hiçbir sorunum yok.
ne yapabilirim.
Bence sizin sorununuz avans sorunu değil motor fakire düşüyor gibi yakıt sisteminde ne gibi değişiklikler var ?
distribitörü çevirerek avansı kısabilirsiniz
O kadar avans kıstı isen avans vurmuyordur. Zaten çok flow yoktur makinanızta. Turboda çok basmıyordur. E piston tepesindende almışsın. Bence karışım sebebiyle oluyor. Yakıt yetmiyor.
lpgcide egzost emisyon veya lpg ayar makinesine bağlayop rolantideki ve 3000-4000 devirdeki lambda değerini okuyabilirmisiniz makineden
Yakıt sisteminde değişiklik varmı ? varsa ne gibi değişiklikler var yazarmısınız.
rolantide 1 labmda 3000-4000 devir arası 0.85 dip gazda 0.8 lambda olursa bence güzel bi ayar yapmış olursunuz ondan sonrada güzel bi avans ayarlıyla güzelcene yürür makine
http://www.tatech.fi/cms/uploads/Lambda_vs_AFR.pdf
afr/lambda karşılık listesi
lpgde değil benzinde deneyin asıl bence çünkü lpgnin her ne kdr kalorisi az olsada 114 oktan:D
iyi fikir.
hiçbir degişiklik yok
teşekkürler.benzinde ayriyeten pompa gerektiği için pek sıcak bakmıyorum acıkcası
oktanın fazla olması yanma sıcaklıgının düşmesi demek bi bakıma.
ayriyeten silindir kapağı ile blok arasına(yani conta yerine) platin kestirmemi önerdiler.
yani yanma odasının biraz daha buyumesi gerektigini söylediler.
benım silindir kapagında bi sorunum yok ama cok fazla taslandıgını gordum..atmo bindigimde zerre kadar sorunum yok.
platin bi işe yarar mı acaba???
ustamızın biri de cıkan sesın subapların pistona vurması olarak tabır etti.degil gibiydi sankı.
kapağın taşlanmışsa sıkıştırma artmıştır, yeniden sıkıştırmayı düşürmen gerekir ama tabi şu an ne seviyeda onu hesaplamak lazım başta belki kurtaracak şu anki sıkıştırma oranı,
lpg ile zor ayar tutturabilirsin benzin kullan karb yetmiyor olabilir o devirlerde wideband ile izlemek lazım eritebilirsin pistonlarını
Karburatörün yetmemesi gibi bir durum söz konusu değil tekrar söylemek istiyorum sizin tek sorununuz motorunuzun fakire düşmesidir çünkü standart mekanik yakıt pompası turbo basıncına karşı koyamaz şu an ki mevcut düzende motoru çok fazla sıkıştırmamanızı tavsiye ediyorum.