seramik pro 9h diye bir ürün var bu ürünü nerden temin edebilirim veya bundan daha iyi bir seramik ürünü var mı? İzmir'deyim burdaki seramik uygulama merkezlerini beğenmiyorum (biraz da fiyattan dolayı) kendim satın alıp yaptırmak istiyorum.
Printable View
seramik pro 9h diye bir ürün var bu ürünü nerden temin edebilirim veya bundan daha iyi bir seramik ürünü var mı? İzmir'deyim burdaki seramik uygulama merkezlerini beğenmiyorum (biraz da fiyattan dolayı) kendim satın alıp yaptırmak istiyorum.
bende dusunuyorum seramık kaplama yaptırmayı ama 1000 tl gıbı rakamlar duyunca ıster ıstemez vazgecıyorum uygulaması zormu kendımız uygulayabılırmıyızz konuyu takıpteyım
Hakan seramik Pro biziz olum. Bizimi beğenmiyorsun :) bu hafta tadilat bitsin seramik olayını cinciğüne kadar devam. Ama bak 9h tamamen çok maliyetli sen 4h yaptıracaksın
Ceramic Pro profesyonel bir ürün. Perakende satılmıyor. Sebebi eğitimini almamış kimsenin zor uygulaması. Yanlış uygulama oldu ise yerinden ürünü uzaklaştıracak tek şey polisaj. Malesef Ceramic Pro 1000 tl ye dahi uygulanamaz. Malzeme inanılmaz pahalı. Bı arada şunuda söyliyeyim ben izmirde gerçek seramik uygulamayı en ucuz 1800 é buldum. Diğer daha ucuza olanlar seramik değil. Moda olarak bu ismi kullanıyor.
benim neyim eksik leyn neden ben 9 yaptıramıyorum boyum mu kısa ahahaha :) Sende ne marka var?
Hakan ceramic Pro işte. Biz akmanlar grubun izmirdeki temsilcisiyiz. LLumar cam filmi ile birlikte. Kanka 9h 5000tl lerde. Uygulama süreci 2.5 gün gibi
Birde arkadaşlar bu fiyatlara takılmadan. Biz elimizden gelen en cüzzi rakamı yaparız
ben ürünü satın alıcam akmanlara ortaklık istemiyorum :) listede 4h diye bir ürün yok.
Biri 4 kat demek diğeri 9 kat demek. Hatta 11 kat olanıda var. Sen bekle bizim şu eğitimler bitince. En sağlıklı şekilde hallederiz
İzmir de Maycar Ahmet abiyle görüşebilirsin japon Crystal Consept ürünlerini tr ye getirir ve uygulamasını yapar tavsiye ederim.
https://www.facebook.com/crystalcoat?fref=ts
9h a 500 çalışır :) bak reklam yapıcan ;)
şaka bi yana ne zaman bitiyo eğitimler birmotlardan kurtulsun ceramic pro
1000 TL gibi rakamlar neye göre pahalı acaba :) işin içinde kusursuz polisaj yüzey temizliği boya düzeltme ve seramik koruma malzemeleri ve en önemlisi de minimum 2 günlük emek dahil olunca 1000 TL çok komik kalıyor. 2-3 sene kalıcılık cabası. normal bi koruma yaptırsanız 2 senede 4 kere yaptırmanız gerekecek ve seramik kadar korumayacak. seramik koruma ürününü alıp kendiniz uygulama fantazisine girmeyin derim. zaten 500-600 TL gibi rakamları bulursunuz en kötü ihtimalle. uygulama yapan kişilerin emeklerini rakam çok diyerek hiçe saymak doğru değil bence.
http://www.boyassi.com/urun/gyeon-mo...aspx?CatId=279 şu ürünü kullanılcak varsayalım kalan 700 tl gibi bi rakam bana 2 günlük işcilik icin ucuk geliyor sana ucuzdur saygı duyarım herkezin gelir düzeyine göre sanırsam
emek teşekkürler ödenmez farkındayız ama her iş için fiyat farklı olur bende böyle bir işlem için 400-500tl'den (ürün hariç) fazla vermeyi uygun bulmuyorum.
Bu baya ucuzmuş. Tabi mutlaka işlevseldir. Bizim markada minumum maliyet 2 katı. Yüzey hazırlanması dahi sizin güncel yaptırdığınız detailing temizlemelerinden daha özenli olmak zorunda. Sebebi en ufak kılcal çizik unutsan dahi altta. Birdaha geri dönüp müdahale edemezsin. 9 kat olma sebebi çok ama çok parlaklık ve aynı zamanda derinlik vermek. Sırf bu işlem sırasında sıkıntı toz olmasın diye havalandırma ve kabin yapılıyor. Kısacası seramik bildiğimiz boya temizleme ve parlatmak işleminden çok ayrı. Kalıcılık 2 yıl. 1 yılda 1 kerede speed sprey ile yenileme yapılıyor.
düşüncenize saygı duyuyorum ama keşke bitse bu malzemeyi alınca. polisaj için gidecek pasta keçe sünger hare giderici sonra yüzey temizliği için kullanılacak alkol elektrik vs derken bu iş 700 lira para bırakmaz emin olabilirsiniz. bi keçe olmuş 70 lira. iyi bir polisaj süngeri 40-50 lira. iyi bi iş için bu malzemeleri sıfır açıyoruz. maliyet hesabı yaptığınız zaman emin olun hayal ettiğiniz gibi olmuyor.
o zaman direk ürünü getir arabanın üzerine uygulayalım. Ücrette almayalım. Araba sonrasında nasıl çıkar görmek istersen diyorum ben bedava uygularım sana. Bana 10 tane de kaliteli mikrofiber bez getireceksin. Pasta vs kullanmayacağım direk araban ne ise üzerine uygulama yapacağım. Yıkama vs de yapmayacağım.
Ben sana sırasıyla sayayim. Ön detaylı yıkama. arkasında gün ışığı altında detaylı kontrol. Arkasında boya makinesi ile boya kontrolü. Arabanın plastik aksamlarının maskelenmesi. Gün ışığı projektör altında arabanın bütün çiziklerinin giderilmeye çalışılması. Gerekirse 5 kat pasta yapılması ve ilk 2 pasta sonrasında yıkama ve arabanın yeniden maskelenmesi. Maskelerin çıkarılması. Lack prepare ile arabanın silinmesi. Yeniden motor dahil detaylı yıkanması. Kurutulması. Lack prepare ile yeniden silinmesi ve ph kağıdı ile arabanın kontrol edilmesi. Gerekirse yeniden alkolle silinmesi. Taş izlerinin rütuşlanması Seramik in arabaya uygulanması silinmesi kurutulması tekrar 1 kat daha atılması silinmesi. kurutulması. Daha sonra hybrid su itici cila uygulanması ve güneş ışığı altında kontrol edilmesi. Valla ben 1000 liraya elimi sürmüyorum arabaya. 1000 liraya sanmıyorum ki Mohs kullansınlar ki mohs uygulaması ciddi zahmetli malzeme.
İşletme maliyetlerini biliyor musunuz acaba bunu yazarken. Seramik uygulaması yapılmış arabanın yanında ben başka araba ile uğraşmıyorum ki 4 arabalık yerim var süreklide etraftaki galerilerden arabalar geliyor yaptığım işin kalitesinden dolayı. Ben 1000 liraya arabaya elimi sürmem seramik yapacaksam. Emeğe saygı diyorsunuz ama yapılan emeği bilmeden emeğe bedel biçiyorsunuz.
bende sana sole teklıfte bulunayım ben tum malzemelerı alayım sen sadece 2 gun ıcın ıscılık al hadı bakalım ne kadar 2 gün iscilik ?
Valla ben zr53 yaparken bayilcaktim,hele pastayi falanda kendimiz yapinca yikilmak uzereydim :D
Yika
Kille
Pasta
Ipa
Zr53
Sil,parlat,leke birakma,aman su degmesin falan 1 gun heba oluyor.He bana maliyeti 100 lirayi gecmedi ama cidden yoruluyor insan.Tabi zr53 Seramigin ozelliklede ceramic pronun yaninda ne oldugu belli olmayan cila gibi kaliyor ama olsun :) Yani o fiyatlara (5000tl) yaptirmam icin supersport sahibi olmam lazim sanirim :) Hatta 2k nin ustune ciktiginda fiyat direkt araci folyo kaplama cok mantikli geliyor :)
Arkadaşlar seramik bence tam olarak anlaşılamamış bir sistem Türkiye'de. Şahsi görüşüm Premium d segmenti altında yaptıracak kişinin aracını çok sevmiş olması
0 araç içinde pasta cila yapıyorum. Pasta öncesi araba üzerindeki mumun giderilmesi gerek. Komple tinerli bezle siliniyor.Bir daha yıkanıyor ondan sonra kil sonra pasta cila. Kalın pasta değil ince pasta ve hare giderici yapıyorum muhakkak. Showroom ortamında ya da servisten çıkarken saolsunlar sildikleri bezler rezalet olduğu için kesin çizik oluyor araba üzerinde.
Nano ile seramik arasında çok fazla fark olucağını sanmıyorum. Yine 0 araç Cem abi (Hardcore garaj) pasta cila yapmadan nano uygulama yapmış.
http://www.techturkey.com/forum/deta...ml#post7897438
Oo seramik en sevdigim
Araç sıfır dahi olsa bu çizik durumuna göre değişir fakat çiziksiz bir araç için bile finishing polish uygulanması lazım. Araçlarınızı teslim alırken fabrika çıkışı araç maksimum parlaklığa sahip bir şekilde teslim edilmiyor size. Fiyat konusu kişiden kişiye göre değişir fakat bir araca seramik koruma yapılması için o aracın belli bir segmente dahil olmasına gerek yoktur. Kişi o aracı severek almış sonunda.
Ürünlerin üzerindeki 4H 9H gibi değerler ürünün katlarını değil sertlik derecelerini belirtirler. H değeri yüksek ürünler çizilmeye karşı daha dirençli olurlar. İnsanların genel yanlışı uygulama fiyatlarını ürün maliyetlerinden yola çıkarak kıyas yapmalarıdır. İnanın ki seramik koruma yapılacak araca gösterilen/gösterilmesi gereken titizlik atom bombasının üretim sürecindeki titizlik kadardır :)
Yeniköy motors'da ferahevler bağlar mevkisine arabalarını yolluyor ki yolladıkları yerin rupes veya flex makineden haberi bile yok hatta 3m pasta cila devam örnek alakasız ss size yolluyorsa farkınız olduğu anlamına gelmiyor. prodesör çok uzun ve ph kağıdı niye?
SS motors sence ucuzum diye mi fulya da göztepeye araç yolluyor seramik yaptırmak için. Çekici parası vs hiç düşündün mü? Araba çekici üzerinde geliyor çekici üzerinde geri gidiyor. Çekicide kendi çekicisi değil Kamer getiriyor arabaları yani para ödüyor çekiciye. İşimi iyi yapmasam ve kendi etrafındakilerden çok daha düzgün iş yapmasam bana neden araba yollasın. Sence 300 lira 500 liraya mı seramik kaplıyorum. Benim sabah anahtarı çevirdiğim andaki masrafım günlük 800 tl. Kendi şampuanını getirenler için 2 kova sistemi ile araba yıkıyorum ve arabanın üst kısmı için ayrı alt kısmi için ayrı su kullanıyorum. Hangi Sonaxta ya da başka yerde bu şekilde araba yıkandığını gördün bilemiyorum.
PH kağıdı arabanın yüzeyinin ne kadar temiz olduğunu gösterir. Gözünle göremezsin ancak üzerinde kimyasal kaldıysa bunu ancak sana PH kağıdı söyler.
Diğer sonaxlarda seramik işlemi yapıyor ama her gelen bana soruyor benim arabama seramik yapıldı ama var mı bakar mısınız diye. Bende yapılan işlemi görüyorlar ve şüpheleniyorlar kendi arabalarından. Ben bu işletmeyi almadan önce seramik yapılmıyordu. Ben mühendisim. Mühendis olarak farklılığımı yaptığım işte ortaya koyuyorum. Kenar mahalledeki her hangi bir yıkamacı değilim. Ya da her hangi bir sonax dadeğilim. Şu anda sonaxların hiçbiri tekneye hizmet veremiyor ben haftada 1 tekne temizliyorum. Kusursuzmuyum hayır değilim bütün insanlar gibi bizde hata yapabiliyoruz. Ama hata oranını min. da tutmaya çalışıyorum. Seramik işlemi yapan kaç yer acaba her 2 ayda bir müşterisini arıyarak ücretsiz bakıma çağırır acaba.
Madem burdasın Alper abi sana da sorayım. Geçenlerde Bahçeşehir Sonax'a gittim. Sonax Turuncu ile yıkayacaktı bende Bathe vardı onunla yıkar mısın dedim. Bana kalkıp abi yok denetleme olursa başımıza iş açılır kendi şampuanımızı kullanmamız lazım dedi. Hadi iyi dedim. Aracı kuruladı, dedim kardeşim lastiklere cila sürer misin? Abi elimizde yeni bitti cila borcum olsun dedi bagajda var sür bari dedim takıntılı adamım lastikler parlasın isterim dedim yine denetleme dedi. Ne iş bu denetleme. Sen kendi şampuanı ile yıkamak istiyene özel sistem yapabiliyorsun da Bahçeşehir niye yapamıyor?
şu da var. Çok fazla araştırıyorum ve soruyorum neyi nasıl yapsam daha iyi sonuç alırım diye. Sağolsun Onurcan ve Görkem hiç bir sorumu yanıtsız bırakmıyorlar. Hangi ürünün hangi arabada daha iyi sonuç vereceğini onlardan öğrendim ve ona göre uygulayıp sonuçlarını gördüm.
Bir kere lastiklere Gel kullanmak zorunda bitti diyemez. Sonaxın kendi şampuanını kullanması daha kolay. Tüpün içine atıyorsun zırt diye bas suyla köpük yapsın. Bende o şekilde çalışıyorum normalde. Ama kendi şampuanını getirenede hadi canım oradan demiyorum. Turuncu kötü bir şampuan değil ama içerisindeki silikon malzeme oranı düşük olduğu için fazla parlatmıyor. PH oranı dengeli araba üzerindeki korumaya zararı yok. Ama şıkır şıkır araba çıkarmaz.
Valla Sonaxın yaptığı denetimleri ben takmıyorum. Daha iyi hizmet verdiğim sürece ne şekilde hizmet verdiğim onları alakadar etmez. Beni kendilerine benzetmek yerine kendileri benim seviyeme gelsinler. Sonax tabelasını yarın indirir başka birşey assam bişey kaybetmem. Zaten müşterilerim hep aynı. Sonax olduğum için değil iyi hizmet verdiğim için ataşehirden kalkıp bana geliyorlar. Aynı berber gibi. Hani taşınırsın ama hep aynı berbere gidersin bu da aynı. Benim zaten günde 100 araba yıkayacak kapasitem yok. Adı üstünde Butik. Standartım hep yukarıda olsun ama ortalamam düşmesin ben onun derdindeyim.
Dediğim gibi buranın patronu benim Auton değil. Kalitemi düşürmediğim sürece bana neden daha kaliteli iş yapıosun diyemezler.
bende sana diyorum ki benim işletmemin anahtar çevir 800 tl günlük gideri var. Kira su elektrik eleman maaşı vs. o aldığım 1000 lira sence safi kar mı sanıosun. Yaw neden yaptırmiim benim şimdiye kadar arabalarıma harcadığım paraları nereden biliosun. Kendi arabamda premium paket işledim. Sadece uğraşacak vaktim olmadığı için seramik yapamıyorum. Premium paketin bana maliyeti en ucuz seramikten daha pahalı şu anda. 98 yılında vts im vardı ziebart yaptım. T4 aldım ses yalıtımına kadar ziebart yaptım. S70 aldım komple arkadaşım meguirs yaptı floryada. Megane RS aynı şekilde 2 kere yapıldı satana kadar. A6 boya hatasından yapılamadı. Arabamın arkasında her zaman sepet var. Sepette de sadece sonax ürünleri yok.
Nano nun adi seramik mi oldu?
5 bin lira sakin vermeyin delirdiniz mi? Markali urun gibi de degil ki koluma rolex gibi takayim. o kadar ise yarayip yaramadiginin teknik bir ispati da yok, kimsede o teknolojide alet yok.
Esas is altyapiyi cok iyi hazirlamaktan geciyor. Hakan in kullandigi haka huku mudur bedir o bile 150 dolardi, 3-4 sene gidiyor.
Opti-Coat uygulatin ya da , arabaniz pahali die seramik adi altinda size pahali cozumler sunmasinlar. araban bmw ise chip 1200 tl clio ise 500 demek gibi birsey.
1 sene dayanan urunleri kullanin 5 kere yaptirin.
Sertlik olayina neden takildiniz anlamadim, kimsenin yuzune bakmadigi kore mali aquartz da 11h mi ne sertifika var. Ayrica slika bazli degil, titanium oksit bazli..