-
Coca Cola Gercegi
İçeriği hala sır gibi saklanan Coca Cola'da önemli bir gerçek ortaya çıktı. DNA'yı bile bozan E211 için Coca Cola özür diledi. İşte çarpıcı ayrıntılar.
Coca Cola'da bulunan bir maddenin siroza neden olduğu ortaya çıktı. DNA bozukluğuna da yol açan E211 ürünlerden çıkartılacak.
Sudan sonra en çok tüketilen Coca-Cola'da bulunan E211 (Sodyum Benzoat) maddesinin siroza neden olduğu ortaya çıktı. DNA bozukluğuna da yol açan E211 ürünlerden çıkarılacak.
Piyasaya çıktığı ilk günden beri içerisindeki katkı maddelerini bir sır gibi saklayan Coca Cola firmasının sırrı sonunda çözüldü. Yapılan araştırmalarda Coca-Cola'nın içerisinde E211 (Sodyum Benzoat) maddesinin bulunduğu saptanmış, firma uzun süre bu iddialara karşı sessiz kalmıştı. Sodyum Benzoat maddesi siroz, parkinson gibi hastalıklara davetiye çıkarıyor, hiperaktivite bozukluğuna neden oluyor ve DNA'ya zarar veriyor.
KÜFLENMEYİ ÖNLÜYOR
Genel olarak gazlı içeceklerin birçoğunda bulunan ve küflenmeyi önleyen bu maddenin C vitaminiyle karşılaşınca kansorejene dönüştüğü belirtildi. Coca Cola firması ilk olarak Diet Colalar'dan bu maddeyi çıkartacaklarını ve yıl sonuna kadar tamamen kullanımdan kaldıracaklarını açıkladı. Firma sözcüsü bu maddeyi kullanmayı bırakacaklarını açıklasa da Sodyum Benzoat'ın yerini tutacak başka bir bileşen bulamadıklarını da itiraf etti.
-
O zaman cola turka, pepsi falan içelim onlarda yoktur kesin.
-
-
Kaynak ? :) Şehir efsanesi gibi geliyor... Altından colaturka yada unakıtancola çıkabilir :D
Peşin edit : Viskinin içinde olmadığı sürece kola ve tarzı gazlı içecekler içmem. :rolleyes:
-
Alıntı:
tool Nickli Üyeden Alıntı
ays tii için :D
7/24 ya ice tea yada ayran...:)
-
-
-
ahaha gülüyorum böyle şeylere okurken cola içmesi de ayrı zevk veriyor
-
akmina forever :)
yalnız bu colayla ilgili kaçıncı haberdir bilmiyorum, canı sıkılan cola hakkında bilinmeyen gerçekleri atıyor ortaya
-
-
Aynen :)
Kendimi bildim bileli hergün 2lt+ Coca Cola icerim, Allaha sükür taş gibiyim :D
Tek kilo problemi yaratıyor :D
-
ben bagımlıım abi :D hicbirşeyde olmadı ama yinede paylaşmak istedim :d belki dogru cıkar diye
-
sıkma portokal
++++++++++++++++++++++++++++++
-
dün gece yaz sıcağında evde bilgisayarımın başında fotoları küçültürken öyle güzel gidiyorduki boğazımdan walla cıkarmasınlar içinde bişeler zaten eski tadı yok iyice *** etmesinler bir zewkimiz var onunda içine ettiler ya
-
-
Alıntı:
aynen babuşş :)
-
ya zaten vitamin niyetine satmıyo adamlar kansere deva falan da demiyor.. on numara asit var işte cızır cızır ediyo :D iyi bişi olmasını beklemek hata zaten, colaya dewam ;)
-
Alıntı:
uhahuauha ays ti :D:D:D:D
nedır bu coco colayla uraştıkları ya mutlu olamıolarmı bı turlu araştır araştır:D geberıp gıtsemde gusel içecek babacım napım yanı alla lla pepsı çok şekerlı tad yok cola turkada asıt yok en ıyısı coco cola :D bı aralarda kola şışesının ıcıne fare koyuolar dıyolardı tobe tobe:D
-
Ice tea fln en kralı yuw. Bilumum Cappy, sıkma portakal fln içiyorum. Çok cnm isticek anca ölee kola içecem, Captain Black gibi :D... Çoook nadir kolacılardanım yane. Kolacılara geçmiş olsun bu arada :D :D :D