-
Tükendim artık...
Tükendim artık, Kasım ayından oldum olası nefret ettim, 2004 kasım ayında Babamı kaybettim yetti mi? Hayır yetmedi 2007 Kasım ayında MS hastası olduğumu çok ağır bir atak geçirerek öğrendim ve kabullenip toparlanıp hayatıma devam etmek tam bir yılımı aldı ama toparladım hatta bana göre dünyanın en güzel kadınıyla evlendim bile :) ve dünyalar tatlısı bir prensesin babası oldum. Sonra gene bir kasım ayında işimi kaybettim ve biraz sıkıntı yaşadım maalesef Ailem'de benimle birlikte yaşamak zorunda kaldı bu sıkıntıları ama şükür toparlandım ve Ailemi alıştığı hayata yaşatmaya devam ettim.
Sonra tahmin edeceğiniz üzere gene bir Kasım ayında eşim bir sebep söylemeden benden boşanmak istediğini söyledi, çok ısrar ettim ama ne nedeni öğrendim ne de vazgeçirebilmiştim ve boşandık! Ev,araba, birikimlerimiz vesaire kendisine bıraktım çocuğumuza daha iyi bir gelecek sağlayabilmek adına "pişman değilim, gene olsa hiç düşünmeden bırakırım". Bu MS illet bir hastalık ve tedavisi yok psikolojik ve fiziksel etkileri büyük, neyse psikoloji zaten çökmüş durumda ve bir sabah kalkıp işe gitmek istemedi canım, 3 gün daha gitmeyince haliyle çıkarttılar "biliyorum en büyük hatam" sağlıklı düşünemiyorum yani düşünüyorum da daha çok gidip geliyor aklım. Dedim biraz dinleneyim aklımı toparlamam lazım, Ailemden kalma ufak bir hobi bahçesi ve içinde ufacık ahşap bir ev vardı, ona yerleştim.
Az bir birikim kalmıştı elimde ve kızımızın kreş artı nafakası benim için ilk sıradaydı fakat kredi kartı, ek hesap ve ufak bir kredim de beni ve önceliklerimi beklemiyordu :D haliyle baskı vardı üzerimde ha bugün ha yarın derken maalesef Türkiye gerçeği olan yaşı ileri engelliye iş zor hatta yok engeline takıldım ve iş bulamadım, icralar mahkemeler derken elimde avucumda ne var ne yok tükendi gitti, bu arada araç yıkama dahil aklınıza gelebilecek her işi de yapıyorum fakat yetmiyor işte, bunca stres ne olacak nafaka, kreş ya borçlar derken bir de atak geçirdim :D sigortam biteli çok oluyor mr çekilmesi lazım, prednol almam lazım ne olacak? Tamam raporum var fakat sadece Betaferon kapsıyor ve gerisi Allah Yar ve yardımcım olsun, oldu çok şükür, gidip bir hastaneye başladım içinde bulunduğum durumu anlatmaya ve sağ olsunlar Nöroloji Anabilim dalı baş hekimi tüm masraflarımı üstlendi "çok utanıyorum" ve tedavi oldum fakat bunlar olurken atak lezyonları maalesef sağ gözümü vurup sinirleri bertaraf ederek %70 görme kaybına neden oldu "bir nevi perde indi, odaklanma sıfıra düştü".
Taburcu olduktan sonra, bir moral yüklüyüm ki sormayın yaşama sevinciyle doluyorum, o gazla tekrar iş b akmaya başladım fakat nafile yani engelliye iş yok! Bu arada nafaka, kreş ve borçlarım için para bulamıyorum, kızımı bana göstermiyor ve konuşturmuyorlar, neden? para vermedin Emre nedeni bu. Ne ilginç değil mi? bir zamanlar aynı yastığa baş koyduğun hayat arkadaşın kreş parasını ben verdim deyip karakoldan yazı alarak mahkemeye şikayet ediyor ve bana ihtar geliyor. Sanırım hapse gireceğim çünkü veremiyorum ama bir yandan da seviniyorum en azından başımı sokacağım bir çatı olacak tepemde, maalesef bir akrabam yok yani bu insanlardan başka biri yok, sorana iyiyim şükür dedim, anlatıp da kimsenin canını sıkmayayım dedim, zaten durumumdan az haberdar olanlarda arayıp sormadı ***** Allah korusun ya para istersem! Sanki bu yaşıma kadar istedim de!
Kızımı aylardır göremiyorum ve yarın mezuniyeti var gidemiyorum, pazar günü babalar günü :) aslında ne fırtınalar kopuyor içimde ve daha neler neler var yaşadığım ama anlatamadığım. İntihar etmeyi düşündüm fakat günah yani yapamam, e dünyaya da sığamıyorum! fakat yerine getiremediğim sorumluluklarım var, arkamda benim yüzümden boynu bükük kalan bir evlat bırakamam, iş yok para yok borç çok, kusuruma bakmayın anlatmam gerekiyor artık tutamıyorum sanırım evlat görememe, yarın mezuniyeti olması ayrıca babalar günü bende stres yaptı ve bu noktaya geldim, kimseden bir yarım vesaire beklemiyorum ve kabul de etmem, sadece içimi döktüm dinleyenim yok belki okuyanım olur diye, bir hatam olduysa affola, kalın sağlıcakla.
Emre
-
derdi veren Allah dermanınıda verir abi..her halimize şükretmemiz olduğunu düşünüyorum sen pes etme gayret et Allah illa ki bi kapı açar sana
-
Allah yardımcınız olsun. İnşallah bir şeyler olur da hayatınız tekrar bir düzene girer.
-
Mesleğinizi yazarsanız forumda her şehirden insan var yardımcı olacak biri çıkar belki.Onun dışında sağlıkla ilgili acil durum olursa forumda tanınan biri teyit ederse yardım da ederiz bu kadar insanız, bunların hiç biri ayıp değil sağlık her seyden önemli.
İnşallah her şey yoluna girer, atlatırsınız en kısa sürede.
-
Ne diyeceğimi bilemiyorum, bir şey demem gerekiyor mu veya söyleyeceğim şey kar eder mi onu da bilmiyorum. Ben de çok zor şeyler yaşadım, babam iflas etti, çok ciddi varlıktan çok ciddi darlığa düştüm, okulum yarım kaldı, iki kere dolandırıldım, ailem darmadağın oldu, dostlarımı kaybettim, dostlarım bıraktı, sevdiklerim öldü. Bir şekilde hayata tutundum, ayakta kaldım. Azap zamanı ağır geçiyor ama elbet geçiyor, maddi olarak elimden bir şey gelmez ama iyi bir dinleyiciyimdir içini dökmek istersen dilediğin zaman yaz bana. Allah yardımcın olsun, ne kendinden vazgeç ne de inancını kaybet, sevgiler.
-
Allah yardımcın olsun kardeşim
-
Bu forum nelere çare buldu illaki bir hal çaresi çıkacaktır. Ankarada bulunan arkadaşlar iş ile ilgili fırsatlar çıkartacaktır.
-
Forumdn arkadaşımıza yardımcı olabilevek bir avukat yokmu yahu. Adamın gçerli sağlık sorunu ve iş bulamama durumu varken nafaja zorunlukuğu kalkar zaten
-
Mersin düşünürseniz ben iş konusunda yardımcı olurum .
Sağlık ile alakalı da durum nedir ya da tam olarak neden faydalanamıyorsunuz bilmiyorum ama hastane sahibi bir kaç tanıdık var aile dostumuz Istanbul'da ve Tekirdağ'da yine yardımcı olmak isterim .
Buradan yazılması da aslında doğru değil ama Ankara'da üyelerden biri ile bağlantıya falan geçme durumu olursa irtibatta kalalım elimizden geleni yaparız .
-
Emre abi burada her zaman bir kardeşin var elimden ne gelirse yapmaya hazırım.
İnşallah Allah tez zamanda yardımcın olur.
Avukat arkadaşlar gerekli desteği verecektir eminim.
-
Arkadaşımızı ziyarete gidip duruma bakabilecek birisi mutlaka çıkar, yanlış anlaşılma olmasın, durum anlatıldığı gibiyse elimizden geleni yaparız.. Başlığı açan arkadaş sakın kırılmasın bana , tanımadığımız için emin olmak istiyoruz...
-
Meslek ne kardeşim senin yani nasıl yardımcı olabiliriz sana
-
-
Allah yar ve yardımcınız olsun ama nefes alabildiğiniz sürece rızkınız bitmemiş demektir. İmtihanınız zor. Allah sabır versin
-
yanında olduğumu bil, duacı olduğumu bil diye like'lıyorum, Tekirdağ'da yaşıyorum elimden gelen bir şey varsa şimdi çıkıp gelirim yanına kardeşim, Allah yardımcın olsun!
-
Yazdıklarınızı yaşamasamda az çok anlıyorum güvendiğiniz insanlar iyilik yaptığınız insanlar bi zaman oluyorki sizi düşman olabiliyorlar zaten insanı yıkanda bu harcadığınız emekler çabalar öyle bi noktaya geliyorki insanın tüm enerjisini alıyor yaşama hevesi desen oda sıfıra iniyor.tabi insanoğlu çiy süt emmiştir ne bekliyosunki benimde çok dostumu silmişliğim vardır. Nedeni ise yaptığım iyiliklere hep nankörlükle karşılık bulduğum içindir. Ama yinede hayat yaşamaya değer azda olsa
Şu an güvendiğim birine verdiğim parayı alamamam sonucu aile düzenim ve iş hayatım çok kötü durumda bende öyle bi noktaya geldimki kendimi zor tuttum çünki sonunda hapse girmek vardı ama buda bi çözüm değildi yani kendinize yapmış oluyorsunuz.benim size tavsiyem değil en ufak akıl verme haddime değil sizin yaşadıklarınız dayanılır gibi değil ama umudunuzu yitirmeyin tek diyeceğim budur allah yardımcınız olsun. Ne işle uğraştığınızı mesleğinizi yazarsanız illaki bi çözüm yolu bulunur kalın sağlıcakla
-
Düşmez kalkmaz bir allah abi. Canını sıkma. Herşey insanlar için. Elimizden gelen birşey olursa yapmaya hazırız.
-
Allah yardımcın olsun. çok zor durumlar geçmiş başından. bundan sonrasında güzel günler gelir inşallah. İnsan bir noktadan sonra derdini içinde tutamıyor, patlayacak gibi oluyor. birine anlatamasan da yazman senin açından çok iyi olmuş
-
Allah yardımcın olsun abi ne diceğimi bilemedim