Küçüklüğümden beridir hayalimdir bi köpek sahibi olmak. Daha önceden ucundan döndüm. Kırma, 4-5 aylık bir golden bulmuştum, fakat daha sonra sahibi çıkınca istemeyerekte olsa geri verdim.
Müstakil, bahçeli bi evde oturuyorum. Yavruyken evde besleyip, daha sonra bahçede bakmayı düşünüyorum. Çocuklara karşı saldırgan olmayan, fazla havlamayan bir köpek istiyorum. Fakat yeri geldiğinde de beni koruyabilicek olmalı.
Biraz araştırma yaptıktan sonra Dogo ve Pitbull olabiliceğini düşündüm. Dişi köpekler daha sadık oluyormuş sanırım, fakat onlarında regl durumu var ve tam olarak bu konuda bilgim yok.
Kısacası hem köpek sahibi olmak, hemde onlar hakkında bilgiler edinmek istiyorum. Tür tavsiyelerini bekliyorum. Şimdiden teşekküler.
Sohbet bölümüne açtım, çünkü alınıp satılması taraftarı değilim.
saldırgan istemiyorum diyosun dogo pitbull istiyosun sn çok yanlış yerlere bakıyosun bnce
06-02-2012, 14:14
MehmetCanA.
Alıntı:
JDM_5 Nickli Üyeden Alıntı
saldırgan istemiyorum diyosun dogo pitbull istiyosun sn çok yanlış yerlere bakıyosun bnce
Dikkat edersen çocuklara karşı saldırgan olmasın dedim abi:)
06-02-2012, 14:14
siR
Alıntı:
Sen yanlış bilgi veriyorsun .. Özellikle dogo saldırgan bir hayvan değildir .. yetiştirilişe bağllı .. kendini bilmez bi kaç kişinin yetiştirdiği saldırganlaşmış dogo veya pit yüzünden tüm ırkı aynı kefeye koyamamalısınız..
06-02-2012, 14:15
MehmetCanA.
Alıntı:
siR Nickli Üyeden Alıntı
Sen yanlış bilgi veriyorsun .. Özellikle dogo hiç saldırgan bir hayvan değildir .. yetiştirilişe bağllı .. kendini bilmez bi kaç kişinin yetiştirdiği saldırganlaşmış dogo veya pit yüzünden tüm ırklarını aynı kefeye koyamazsınız..
Kesinlikle yetiştirilme tarzıyla alakalı olduğu fikrindeyim bende.
06-02-2012, 14:17
tunch
çocuk sahibi olmaya hazırmısın? değilsen köpekte alma ;)
06-02-2012, 14:19
MehmetCanA.
Alıntı:
tunch Nickli Üyeden Alıntı
çocuk sahibi olmaya hazırmısın? değilsen köpekte alma ;)
Fazlasıyla hazırım. Yıllardır engelliyodum bu isteğimi, forumda bi kaç konu görünce daha fazla tutamadım kendimi, açtım konuyu :)
06-02-2012, 14:20
JDM_5
yetiştirme önemli fakat bazı hayvanların dna sında bnce var bnm beslediğim köpek öyleydi mesele
edit :dogo yetiştirmedim boxer vardı bnde
06-02-2012, 14:21
MehmetCanA.
Abi ben zaten sadece çocuklara karşı saldırgan olmamasını istiyorum.
06-02-2012, 14:22
TünayK
Alıntı:
Mehmet Asci Nickli Üyeden Alıntı
Fazlasıyla hazırım. Yıllardır engelliyodum bu isteğimi, forumda bi kaç konu görünce daha fazla tutamadım kendimi, açtım konuyu :)
henüz 17 yaşındasın çoçuk sahibi olmaya hazır mısın? çoçuk dediğin peçetede yetişmiyor biliyorsun demi? baya bir karışık aslında...
06-02-2012, 14:24
MehmetCanA.
Alıntı:
tünayK Nickli Üyeden Alıntı
henüz 17 yaşındasın çoçuk sahibi olmaya hazır mısın? çoçuk dediğin peçetede yetişmiyor biliyorsun demi? baya bir karışık aslında...
Evet baya bi karışık, fakat ben içimdeki istekle altından kalkabiliceğimi düşünüyorum.
06-02-2012, 14:24
JDM_5
10-15 sene seninle olucak aşısı var ,hastalığı var, maması var, var oğlu var masraflıdır bayaa...
06-02-2012, 14:26
MehmetCanA.
Gerekirse ben yemem, sigara içmem ona harcarım. O sorun değil benim gözümde.
06-02-2012, 14:27
TünayK
Alıntı:
Evet baya bi karışık, fakat ben içimdeki istekle altından kalkabiliceğimi düşünüyorum.
içinde bulunduğun yaş isteklerinin peşinden gitmem gereken bir yaş değil genç arkadaşim...
06-02-2012, 14:29
MehmetCanA.
Alıntı:
tünayK Nickli Üyeden Alıntı
içinde bulunduğun yaş isteklerinin peşinden gitmem gereken bir yaş değil genç arkadaşim...
-------------------------------
6610 Tl masrafım olmuş hastalıkları falan filan hariç ki az az yazdım hep fiyatlarıda.. Bunları düşün kendi gelirin olana kadar bence köpek sahibi olma.. ha ailen derki biz %100 arkandayız o zaman bilemem ama öyle bisürü sokaga atılan köpek biliyorum..
06-02-2012, 14:33
Arenimo
Ben kız arkadaşıma aldım daha öncede uzun süre köpek baktılar kendileri müstakil bahçeli bir evde bakıyorlar şmdiki köpeğimize 6 ay bunun münakaşasını yaptık alalım mı almayalımmı tatile gidicez dışarı çıkıcaz sonuçta bebek gibiler çocuk gibiler yaşın biraz daha genç senin dışarı çıkıcan arkadaşlara takılıcan kız arkadaşın olucak birsüre sonra ihmal edicen köpek öyle bişey ki eve yorugun gelirsin bütün gün çalışmışsın kafan şişmiş eve geldin atlar zıpar oyun ister çok tatlıdırlar kırmaz oynarsın ama evde bakıp büyüttükten sonra dışarı salmaya gönlün el vermez hastalanır başında beklersin veterineri aşısı maması aldığın haftalığı bilmem ama 17 yaşında birçok çocuk için külfetlidir açıkcası daha çok şey yazarım ama zor evi korusun çocuklara saldırmasın sadık olsun diyosnda K9 german al 1000 ila 2500 euro arası değişir mutlaka anne babayı gör alırken ben o şeklde aldım bizim deli oğlanı:D aşılarını tam eksiksiz yaptır ve aşılar bitene kadar başka köpeklerle temas ettirme yerede bastırma 3 ayı doldurana kadar( dışarıda sokakta bastırma anlamında)
6610 Tl masrafım olmuş hastalıkları falan filan hariç ki az az yazdım hep fiyatlarıda.. Bunları düşün kendi gelirin olana kadar bence köpek sahibi olma.. ha ailen derki biz %100 arkandayız o zaman bilemem ama öyle bisürü sokaga atılan köpek biliyorum..
özellikle göktürk ve kemerburgazda çok fazla cins başı boş köpek var ***** belgrada salıyolar şerefsizler görüncede içim parçalanıyo küfür etmeden geçemiyorum
1. parayla köpek almam abi. Canlı neticede.
2. Ailem arkadamda olur bundan eminim.
3. Asla ve asla atmam, atamam abi köpeği sokağa, yüreğim el vermez.
06-02-2012, 14:37
MehmetCanA.
Alıntı:
Göki,ZD Nickli Üyeden Alıntı
sokaklar bi köpek daha kazanıyor..
Niye öyle dedin ki abi şimdi ?
06-02-2012, 14:37
mmustu
yaw benim babam veteriner ben evde sıkıntı çekiyorum öyle hevesle olmuyo bu işler maalesef
06-02-2012, 14:38
JDM_5
Alıntı:
1. parayla köpek almam abi. Canlı neticede.
2. Ailem arkadamda olur bundan eminim.
3. Asla ve asla atmam, atamam abi köpeği sokağa, yüreğim el vermez.
bedavaya dogo yada pitbull bulursan valla bizede yolla
arkadaşın olsun hani arkadaşın bile kolay kolay safkan yavruyu bedavaya vermez
06-02-2012, 14:38
MehmetCanA.
Alıntı:
mmustu Nickli Üyeden Alıntı
yaw benim babam veteriner ben evde sıkıntı çekiyorum öyle hevesle olmuyo bu işler maalesef
Ben, bendekinin heves olduğunu zannetmiyorum.
06-02-2012, 14:39
doncarlo
Daha etin ne budun ne bende senin yaşındayım aman bu işlere girişme henüz çok erken tamam hayvan sevgisi bilmemney ama bu sorumluluk ister.Ha diyorsanki ne olursa olsun alıcam bir tane al.
06-02-2012, 14:40
mmustu
almayacaksın ulennn :D :D
şaka bi yana amma yüklendik çocuğa he :D
06-02-2012, 14:41
MehmetCanA.
Alıntı:
Valla abi ya :D Niye bu kadar kızdınız anlamadım ki :soru:
06-02-2012, 14:42
Arenimo
Alıntı:
Best panpam bi ara sana bizim deli oğlanı el öptürmeye gelelim:D
06-02-2012, 14:43
AEAlmas
Alıntı:
8,5 sene pitbull besledim
cocuklara vs saldırmadı gezdirirken köpeklerede saldırmazdı
kedilere hassasiyeti vardi her köpek gibi
Pitbull American staff olarak alınırsa düzgün egitim alırsa akıllı uslu olur
Kısa boylu olmasına ragmen oldukca güclü görüntüsü olup sizi koruyabilir
Bahcemde telle cevrili ve ic güdüsel olarak koruma yetenegi var
yigenlerim vs gelip severdi
Pitbull da dikkat edilmesi gereken şey asla sert vurarak ceza vermeyin çok hisli bir cins siz mutsuz oldugunuz his etsin sizle ugraşırlar mutlu etmek icin
Şuan bulldog aldım arkadaştan staff pitbulldan
Pitbullar da riskli olarak cekindigim Red nose tur
dövüş amaclı kullanılmıştır
Dişisi ve erkegide dövüş amaclı yetiştirilmiş gladyatör tarzıdır
Ve Bunlar ciftleştirilip yeni yavrular elde edilir ama kanında dövüşe hazırdır yalnız yetiştirilme tarzı onemlidir Doguştan güçlü ataktır
Ve Ayrica Death Game Dog serisi olan pitbullar da vardır bu konular degişkenlik gösterir yetiştirilme dövüştürme vb
Bu durumdaki köpekler zaten 1000 ve 20000$ a kadar cıkabilir
American pitler genelde game dog tur yada Show amaclıdır
Staff lerdede Game Dog Ve Show Amaclı gösterilir
Yetiştirilme önemli bizim arkadaşta bi bulldog vardı köpek alayına gider yapan bi tip hani havlayıp dibinize gelip durmuor direk isiriyordu bu biraz yetiştirilme ile alakalı
Bunlarda cocuk katili pitbullar :)
mmustu
Alıntı:
Arenimo Nickli Üyeden Alıntı
Best panpam bi ara sana bizim deli oğlanı el öptürmeye gelelim:D
kanku getirde mıncıklayak :D
ProdriveSTI
Bak imzanda ne kadar güzel bir söz var...Büyüklerin birşey diyorsa dinlemelisin.
ergin
Arkadaslarinda soyledigi gibi masraf ve ugras isteyen baya kulfetli bi is bakmak oylebonune yemegini veririm biterle.olmuyor ilgi ister surekli gezmek egzersiz yapmak ister bi ton isi var yani ha gel gelelim kendim icin.konusuyorum butun cabalarina gayretine.deyiyor bana kalsa kangalimi evin icinde.beslerim :) bahcede dahi degil
06-02-2012, 14:45
MehmetCanA.
Alıntı:
Almas Nickli Üyeden Alıntı
8,5 sene pitbull besledim
cocuklara vs saldırmadı gezdirirken köpeklerede saldırmazdı
kedilere hassasiyeti vardi her köpek gibi
Pitbull American staff olarak alınırsa düzgün egitim alırsa akıllı uslu olur
Kısa boylu olmasına ragmen oldukca güclü görüntüsü olup sizi koruyabilir
Bahcemde telle cevrili ve ic güdüsel olarak koruma yetenegi var
yigenlerim vs gelip severdi
Pitbull da dikkat edilmesi gereken şey asla sert vurarak ceza vermeyin çok hisli bir cins siz mutsuz oldugunuz his etsin sizle ugraşırlar mutlu etmek icin
Şuan bulldog aldım arkadaştan staff pitbulldan
Pitbullar da riskli olarak cekindigim Red nose tur
dövüş amaclı kullanılmıştır
Dişisi ve erkegide dövüş amaclı yetiştirilmiş gladyatör tarzıdır
Ve Bunlar ciftleştirilip yeni yavrular elde edilir ama kanında dövüşe hazırdır yalnız yetiştirilme tarzı onemlidir Doguştan güçlü ataktır
Ve Ayrica Death Game Dog serisi olan pitbullar da vardır bu konular degişkenlik gösterir yetiştirilme dövüştürme vb
Bu durumdaki köpekler zaten 1000 ve 20000$ a kadar cıkabilir
American pitler genelde game dog tur yada Show amaclıdır
Staff lerdede Game Dog Ve Show Amaclı gösterilir
Yetiştirilme önemli bizim arkadaşta bi bulldog vardı köpek alayına gider yapan bi tip hani havlayıp dibinize gelip durmuor direk isiriyordu bu biraz yetiştirilme ile alakalı
Bunlarda cocuk katili pitbullar :)
Sağolasın abi bilgilendirme için :)
06-02-2012, 14:45
JDM_5
bnde biliyorum yetiştirmeyle alakalı fakat içgüdüsünde var bu hayvanların bn sadece ondan bahsettim
06-02-2012, 14:47
mmustu
pit diyince köpeklere fısıldayan herifin pitleri geliyo aklıma çok güzeller ya
06-02-2012, 14:48
MehmetCanA.
Alıntı:
ergin Nickli Üyeden Alıntı
Arkadaslarinda soyledigi gibi masraf ve ugras isteyen baya kulfetli bi is bakmak oylebonune yemegini veririm biterle.olmuyor ilgi ister surekli gezmek egzersiz yapmak ister bi ton isi var yani ha gel gelelim kendim icin.konusuyorum butun cabalarina gayretine.deyiyor bana kalsa kangalimi evin icinde.beslerim :) bahcede dahi degil
Abi zaten benim istediğimde tam olarak o. Alıyım uğraşıyım ilgileniyim, gezdiriyim, eğitiyim, bişeyler paylaşıyım ediyim. Zaten tam olarak istediğim şey o :)
06-02-2012, 14:52
emre erdana
gerçek bir besleyici ve masraf bakımından sıkıntı olmayacaksa kesinlikle al hevesinde kalmasın benimde köpek besleme gibi bir düşüncem vardı uzun süredir çok sevdiğim bi arkadaşım sayesinde kangal aldım ve besliyorum arkadaşların dedikleri gibi öyle kolay olmuyor kesinlikle zaman ayırman gerekecek maddi açıdan fedakarlık etmen gerekecek çünkü senin bir parçan oluyor vicdani duyguları ağır basan bir kişi zaten kötü niyetine alet edemez bir canlıyı.bu arada bedavaya istediğin köpek cinslerini bulman bence imkansız o konudada elin bol olması lazım ;) ayrıca istediğin köpek cinsi için tek önerim kangal olacaktır aradığın bütün kırıterler kangalda mevcut
06-02-2012, 14:56
MehmetCanA.
Alıntı:
emre erdana Nickli Üyeden Alıntı
gerçek bir besleyici ve masraf bakımından sıkıntı olmayacaksa kesinlikle al hevesinde kalmasın benimde köpek besleme gibi bir düşüncem vardı uzun süredir çok sevdiğim bi arkadaşım sayesinde kangal aldım ve besliyorum arkadaşların dedikleri gibi öyle kolay olmuyor kesinlikle zaman ayırman gerekecek maddi açıdan fedakarlık etmen gerekecek çünkü senin bir parçan oluyor vicdani duyguları ağır basan bir kişi zaten kötü niyetine alet edemez bir canlıyı.bu arada bedavaya istediğin köpek cinslerini bulman bence imkansız o konudada elin bol olması lazım ;) ayrıca istediğin köpek cinsi için tek önerim kangal olacaktır aradığın bütün kırıterler kangalda mevcut
Abi kesinlikle beslemek için can atıyorum. Abi ben zaten illaki o tür olsun demiyorum. Kırma olmasın ve istediğim özellikleri barındırsın bana yeter. Yeter ki besliyeyim. Kangal bence olmaz abi. O hayvanın tasmayla olmasından acı duyarım ben. O hayvanı salıcaksın, takılıcak kafasına göre bence. O yüzden kangal olmaz ::o