müstakil evde oturuyorum demiştin sanırım ona dayanarak kangal tavsiyem oldu ki dar alanda beslenmez die birşey söz konusu değil bence aklında kalsın detaylı bir araştırmasını yap kesinlikle fikrin değişebilir.
Printable View
müstakil evde oturuyorum demiştin sanırım ona dayanarak kangal tavsiyem oldu ki dar alanda beslenmez die birşey söz konusu değil bence aklında kalsın detaylı bir araştırmasını yap kesinlikle fikrin değişebilir.
Rednose ırk değildir APBT'nin kırmızı burunlusu Rednose olarak geçer. 2. resimde ki köpekle aynı standartlarda olurlar. Saldırganlığın Rednose olup olmamasıyla kesinlikle alakası yoktur.
Gamedog konusuna gelirsek gamedog sadece dövüşen pitbullara verilen bir ünvandır. Staff'lar ancak bilinçsiz insanlar tarafından dövüştürülür çünkü yapıları dövüştürülmeye müsait değildir. Staff'ın gamedog olmasını beklemek GTİ'nin VTİ'yi geçmesini beklemek gibi bir şeydir :D
Son olarak Pitbull kesinlikle ilk köpek olmamalıdır. En azından askerliğini bitirmeni tavsiye ederim.
zor iş ama seviyorsan kendinden eminsende bakarsın ben 14 yaşından beri bakıorum tamamen sevgiye sabıra dayalı bi olay.
Kendinden gayet eminim ve inanılmaz derecede seviyorum. Ve yapabiliceğimden eminim :)
valla hacı bu devirde kimse günahını bile bedavaya vermez :D biraz araştır et madem çok istiosun kovalıcaksın bi şeyler:D ben şuan beslediğim köpek için sahibinden söz aldım 2 sene köpeğinin yavrulamasını bekledim. 5 ayda annesiyle kaldı her ay mama götürdüm ettim kavuştum :D sonuç bu
http://img99.imageshack.us/img99/2784/dsc0535t.jpg
By mertleon at 2010-11-08
ben de buradaki bir çok arkadaşım gibi aynı şeyi düşünüyorum.
pitbull, bulldog, dogo, doberman ve özellikle rottweiler ırkından olan köpekleri besleyen kişilerin ilk köpekleri olmaması gerektiğini düşünüyorum.
Bu ırk köpekler hata affetmez. Çok hassas ve dikkatli bir şekilde eğitilmeli. Karakterleri itibariyle zor hayvanlar. Özellikle rott lar.
Bu sebepten dolayı nasıl ki motosiklet almak isteyen birisine ilk motorunun 1000cc lik bir motor önerilmez, köpek seçimi de o hesap.
Hem koruyan hem sevecen hem de eğitimi kolay bir köpek istiyorsan şahsi görüşüm tek köpek var, o da kangal.
Eğitimi bakımı çok kolay,
karakter itibariyle çocuklarla çok iyi anlaşan,
Kişi koruma, alan koruma, madde koruma konularında çok üstün,
Hastalıklara karşı dayanıklı
Temel itaat ve ileri itaat eğitimlerini çok rahat alabilen,
Sahibine çok sadık bir köpektir.
(izmirde eğitimini de benim verdiğim 120kg lık kangalım vardı biraz bilirim huyunu suyunu :) )
Çocuk bakmakla ilgili örnekler verilmiş. Bu örneğe de katılmakla birlikte ben daha çok dilsiz ve yatalak hastaya benzetirim köpek bakımını..
-Yemeğini suyunu sen vereceksin.
-Dolaştırmaya çişe vs çıkaracaksın. ki bunların yazı kışı pazarı biraz uyuyayım vs yok. her sabah her akşam aynı saatte.. :)
-Aşıları konusunda çok hassas olmalısın zira bu ikinizin sağlığı için de çok önemli..
-Asla yanlız bırakmamalısın (büyüyene kadar evde bakacaksan sosyal hayatı unut)
-Hayatını ona göre düzenleyeceksin.
-Tatillerde ya yanına alacaksın ya da birisine emanet bırakmak zorunda kalacaksın.
Demem o ki "otur, pati ver, oy oy cici şey" den daha öte bir şey köpek bakımı :)
Pitbull'lar üstünlük kurmayı alfa olmayı seven ırklardır. Sahibine üstünlük kuran bir Pitbull'u kontrol edebilmek çok güçtür. Yani daha önce köpek beslememiş köpeğin psikolojisinden anlamayan birisinin kontrolü eline alması zordur. Daha önce köpek beslememiş biri Pitbull bakamaz mı ? Elbette bakar ama ilerde keşke bunları yapmasaydım dediği şeyleri yapması muhtemeldir.
Askerlik konusunun ırkla kesinlikle alakası yoktur. Askere gideceğin zaman köpek 15 ay sahibinin ilgisinden mahrum olacak bu yüzden askerden sonra almak en makbulüdür..
şimdi arkadaşımın yanından geldim 15 aylık bir dogo su var.Ben o köpekten öyle hareketler beklemezdim ama acayip neşeli ve hareketli bi köpek şuan kendimde araştırmadayım nasip olursa alıcam bir tane
köpeğim 2,5 yaşında.
2500£ eğitimi.
4420TL şuana kadarki mama parası.
700 TL şuana kadarki veteriner aşı ıvır zıvır.
300TL tasmaları montu kazağı.
1350TL bu zamana kadarki yazın pansiyon parası.
daha dünya kadar akla gelmeyen harcamaları.Peygamber efendimizin(S.A.V) emanetlerine sahip olmadan önce düşünülmesi gereken durumlar...
Ellerine sağlık abi, oturup zahmet edip yazmışsın. Şimdi şöyle bi durum var, ilk köpek olmamalı demişsin doğrudur. Fakat Allah'a şükür okumayı araştırma seven biriyim. Burdaki tecrübeli abilerimizden ve başka kaynaklardan yararlanılarak üstesinden gelebiliceğimi düşünüyorum :soru:
Zaten benimde en sevdiğim nokta bu abi. Ben ilgilenicem, ben büyütücem onu. Sosyal hayat problem değil. O sevgi için ondan fedakarlık ederim. Evde yalnız kalma gibi bi durumu olmaz sürekli annem evde. Teşekkürler bilgilerin için :)
herkez kendisi bilir ama cok köpekle ugrastım siteden bazı arkadaslarda ıyı bılırler pitbull gibisi yok yasa yuzunden degısık köpeklere yöneldım hıcbırı onun yerını tutmadı gittim bugun gene pitbull aldım :D
http://img525.imageshack.us/img525/4701/ayazzzj.jpg
By mesutgti at 2012-01-29
Mehmetcim köpek eğitmenleri bile bu saydığım ırkları büyük bir dikkatle eğitirken ve hassas davranırken okumayla öğrenmeyle yapılacak işler gerçekten değil. Tecrübe gerekiyor.
Bence bu ırklarla ilgili isteğini biraz daha düşün ve değerlendir. Nacizane önerimdir :)
Her şey hikayedir 5 kural köpek bakımının temel altın kuralıdır..
bizdede bullmastiff cinsi köpek vardı çok zordur günde bir kere gezme köpeğe yetmez en az 2 yada 3 olucak..
tatile çıkarsın birisine bırakamassın bırakdınmı 3 gün sonra tel gelir seninki kanepeleri ısırıyor yemek yemiyor yemek yediremiyoruz diye.. çok stressli hayvanlardır heleki sahibine bağlı bir cins ise yalnız kalmaya yada sahibinden uzak kalmaya gelmez direk yemeden içmeden kesilir orayı burayı ısırır kemirir..
kaç tatilimi yarı kesip döndüğümü bilirim..
yani köpek bakmak mesuliyet almak zor işdir şimdi deseler bahçeli bir evim olmadıkdan sonra apartman dairesinde asla..
birde şuda var köpek bakmayı beceren adamdan heleki köpeğide mutlu enerjik yapıda sevecen bir köpekse çok iyide baba olur.. çok iyi eş olur..
köpeğin sabrına dayanmak zor işdir
Bu ırktaki köpekler doğaları gereği dominant ve baskın karakterli hayvanlar olduğu için senin istemeden yaptığın yanlış yönlendirmen sonucu sana, yakınlarına ya da zarar vermesini istemediğin birisine, yine o kişinin bilmeden yaptığı bir davranış sonucu ciddi zararlar verebilir.
işte bu "istemeden yanlış yönlendirme" kısmında tecrübe işin içine giriyor.
Bunu kastediyorum :)
Eğitime de göndersen bir eğitim de alsa, sonuçta sahibi sen olacağın için ve senin ona davranışlarınla o aldığı eğitimi tekrar yoğuracağın için senin karakter anlamında bu kadar dominant bir köpekle başlamanın yanlış olduğunu düşünüyorum.
Yine de karar senin, yine de bu söylediklerimi düşünerek kararını gözden geçirmeni öneririm ve dilerim :)
dogo argentino isteyen varsa yardımcı olabilirim türkiyenin en meşhur dogo üreticisi tanıdığımdır.Köpekleride çok sağlamdır secerelidir.Yine söyliyorum bir köpek besliycekseniz bu kesinlikle dogo olmalı.Hayatta iki beyaz şey bağımlılık yapar bir kokain diğeri dogo argentine :)
Alaskan malamute güzellikden yüzüne bakılmaz çok tatlı asil lakin biraz inatçı ve kafasınabuyrukdur:D Havlamaz ulur:D
Dodi; :)
http://d1202.hizliresim.com/u/6/2h1t1.jpg
ismi ahmet turan nart çok büyük bir çiftliği olan ve secereli bir çok şampiyon dogo çıkarmış bir isim.
[QUOTE=CRUEL;3060370]Alaskan malamute güzellikden yüzüne bakılmaz çok tatlı asil lakin biraz inatçı ve kafasınabuyrukdur:D Havlamaz ulur:D
Dodi; :)
Bu iyiymiş, lakin uluması biraz sıkıntı :)
Bu arada senin arabayı gördüm abi sanırım 1-2 kere. Ok gibi maşallah :)
abi öncelikle kangal beslemen için 300 metre kare alanın olması şart.Kimse boş alan gerekmez gibi laf söylemesin sürü hayvanıdır yani kendine bir bina kuracak kadar boş alan ister.Örneğin sibirya kurtları gibi dünya üzerinde yanlış anlaşılmasın en nankör köpek türüdür özgürlüğüne çok ama çok düşkündür.Ufaklıktan al besle büyüt bir birak bidaha gelmesi yüzde 25 felandır.
Gelelim alman çoban köpeğine çok akıllıdır buna bi lafım yok ama koruma düzeyi biraz sınıfın altındadır.İyi bekçi köpeğidir içeriye kimseyi almaz ama cesaret fazla yoktur.Alman kurdu mu rott mu desen kesinlikle rott derim.Ama bütün bu özelliklerin toplandığı tek köpek türü DOGO ARGENTİNO'dur.Beslemeyen bilemez. :)
Kangal guzeldir her yonden cok bağlidir sahibine koruyucudur cocuklarla cok iyi anlasir ama dar alanda beslenmez genis alan ister bol bol sahibiyle guresmek ister hic aklinda yokken bi anda ustunde 80- 90 kilo hissedersin bi bakmissin yerdesin seninle oynamaya calisiyor :) yani kendi.kendine sýðýnamayan bi hayvan :) dar alanda imkani yok
bende rottweiler var tuvaletı gelmedıgı surece havladıgını duymadım :)) sahıbıne cok duskunler tavsıye ederim:)