2012 toyota corolla 4-4d confort extra almayı düşünüyorum..araç la ilgili artıları eksilerri..araçla ilgili düşüncelerinizi bekliyorum..şimdiden tşk..
Printable View
2012 toyota corolla 4-4d confort extra almayı düşünüyorum..araç la ilgili artıları eksilerri..araçla ilgili düşüncelerinizi bekliyorum..şimdiden tşk..
az yakar, çok kaçmaz :) sorunsuzdur. servise sadece bakım için gidersin. rahattır konforludur. içi geniş ve rahattır. pişman olmazsın.
öncelikle d-4d olduğunu belirterek başliyim.
güncel kasalarda yağ eksiltme sorunu var ama servis gıd demeden halledip 2-3 gün içerisinde teslim ediyor en geç. onun haricinde sıkıntısızdır yiğit yazmış zaten.
1.4 olmasına ve tork olarak rakiplerinin gerisinde kalsada, segmentinin araçlarıyla benzer performans ve keyifte, bakım yap bas gaza modunda arabadır, alınır :)
Comfort extra ile vw'in trendline birbirine yakın donanımlar fiyat olarak da jetta biraz daha iyi, jetta'da bakabilirsiniz.
Sessiz(motor sesi olarak) ,ekonomik (dci'ler kadar olmasada) bir araç...Auris , corolla sedan'dan daha basit işçiliğe sahip bence..Aurisin plastiğini vs beğenmiyorum , ama sedan'lar güzel bu seferde kasa büyük ve ağır yük fln olduğu zaman çok keyifli değil , yazılım fln yaparsınız... :)
benzinli ,diesel yada 11-12 diye farkediyor mu levo donanımlar, benzinli comfort extra 'da traction'da yok, vsc'de keza öyle?
Jetta'da güvenlik olarak sadece esp yok, Asr var yani, diğer güvenlik donanımları standart.
ABS,EDL,EBD,MSR,ASR bla bla :)
Ayrıca trendline'ın da corolla ' comfort extra' dan fazlaları var yanlışlar varsa lütfen düzelt levo'cuğum, yazayım konu zenginleşsin,
gündüz farları,eletrikli bagaj kapağı,sogutmalı torpido gözü,türkçe yol bilgisayarı, tavan hava yastıgı,Ön kapı içlerinde 1 lt. şişe koyma gözü,
Ha bu arada immobilizer 'ı ben görememiştim toyota katalogunda, oda yok sanırım ,emin olmadıgım için yazmadım onu trendline'da immo'da var?
oha abarttın iyice vagcı oldun çıktın sende :D immo olmaz mı yahu, toyota o tarz basit şeyleri kataloga yazmaz gösterişi sevmez :) ;)
abs, ebd, trc (asr), vsc (esp) olarak dizellerde standart. benzinlide vsc ve trc yoktur. gündüz farı olmasa da olur güncel kasa 2007 de piyasaya çıkmış bir model hatırlatmak lazım sadece makyaj gördü, mk6 2011 de piyasaya çıktı.. :)
toyotanın yol pcsi vag kadar detaycı değil, cc seçeneği hiçbir 1.4 d4d de alınamaz Toyota'da çünkü motorlar uyumsuz. soğutmalı torpido yok evet, eksiklik bence de ama klima hattı yine bi nebze serin olmasına yetiyor ( buzdolabı gibi olmuyor tabi), ayrıca comfort extrada ön ve arka perde hava yastıkları + sürücü diz hava yastığı da std olarak gelir. far yıkamamız da bakii tabi :icon_tup:
ha bu arada toyotanın kliması vagdan daha iyi soğutuyordu test ettiğimde (ikisi de aynı gün, antalyada) :)
Cok saglam ve keyifli bi arac bence 06 modelini babam kullaniyor
Ordan biliyorum.al ve arkana bakma yapisitrrr
yok yahu,fişlemedim direk,sorayım dedim epeydirde aklımdaydı aslında immo,neyse :) 2007 bahane degil levo makyajlarken bi rimel çekebilirlerdi :P
Toyota'da cc olmayışı ciddi eksiklik, hoş mk6'larda da eski mk4-5 lerdeki gibi basit degil cc olayı, sadece kol degişimi yemiyor artık ! yapılmaz da degil tabi ama daha zorlaştı, Yol bilgisayarı vag'da ciddi ayrıntılı ve hoş kesinlikle, türkçe olmasının yanı sıra, hız uyarıcı, çeşitli birimlere göre düzenlenebilen veriler, dijital hız göstergesi,anlık yağ sıcaklığı,2 çeşit ortalama,mp3 player'ın ekran görüntüsünü paylaşma,donanıma göre varsa coming home,leaving home vs vs ayarları epey detay var. Toyota'da katlanabilir ayna ve usb girişide var fazladan.
Vag grubu, bana japoncu, japoncular da almancı diyor, Almanyada türk, türkiye de almancı ,gurbetçiler gibiyim :)))
manuel alınması gerekir , m/m şanzıman sıkıntılıdır
motoru dizeller arasında gayet sessizdir
yazılımla çok keyifli olur
tüketimi gayet tatminkardır
kaliteli bir araçtır
valla usdm lerde var mk5 jettada da, bizim corollalarda da gündüz farları da avrupai ülkelere yollamıyorlar işte :) neyse yeni kasada o da olucak zaten sıkıntı yok :) hatta bi-xenon farlarımız da olcak, size hala çıkmadı :D
işte unuttuklarımı da sen eklemişsin, eskilerde de sadece kol değildi beyne kablo çekip vag-com'dan da açılış yapmak gerekiyordu diye hatırlıyorum ben ama yenilerde beyinsel olarakta farklılıklar olabileceğini düşünüyorum bende, çok alengirli oldu sizin vag lar :)
ilk modellerdeki ısınma sıkıntıları giderildi abi, şanzıman yağı soğutucusu büyütülerek. ayrıca tam otm. gibi kullanmadıktan yani nasıl kullanılması gerektiğini bilip o şekilden kullandıktan sonra sıkıntısız, en güzel yanı da motor freni bile yapıyor m/m gayet güzel şekilde :)
dsg vs kullanmadıysanız m/m alabilirsiniz... :)
bilgiler için herkeze tşk.
wv iyidir:D
düşünürseniz ilanlardaki aracı verebilirim.elegant hem ;) http://www.techturkey.com/forum/otom...egant-d4d.html
2009 (Class) D-4D kullanıyorum. Açıkçası bu aracı alırken Bu kadar konforlu olacacağı ve sorunsuz olucağını düşünmemiştim. Motor çok sessiz diğer dizellere göre, Rölantide Vibrasyon yok denecek kadar az ve Mekaniği çok iyi, Süspansiyonu en beğendiğim taraflarından birisi, Pedallar vs. herşey rahat.
iyidir az yakar iyi kaçar cok kaçmasada içi geniş rahattır. ust postlarda da denıldıgı gıbı servıse tek bakım için gidersin suan bızde 2 adet var sırket aracı olarak kullanıyoruz. 08 model olan 300 k ya yaklaştı tık yok dıgerıde daha 25 k cıvarlarında gayet memmunuz kesinlikle öneririrm.
sıkıntısı sadece ısınmamıydı yoksa saçma salak vites değiştirmesi de mi vardı ?
benim 2 tane mmt şanzımanlı toyota kullanan arkadaşımda pişman şekilde kullandı o şanzımanı.otomatik diye aldım manuel atıyorum diye diye bi hal oldular,biri sattı sonra yeni c4 aldı robot şanzımanlı,o da aynı mokun laciverti ama en azından otomatik kullanabiliyor sıkıntısı yok.
yol tutuşuda pek çok araca göre daha iyidir. belirtmek isterim :D üstündeki fabrika çıkışı lastiklerle bile çok başarılı.
bu arada cidden c4 ün rezalet bi şanzumanı var ya :D
Ben yol tutuşunu beğenmedim c-maxten inip kullandığımda pek hoşuma gitmedi.
Ama sessiz,az yakar,içi ferahtır.Motoru iyidir ama gazlamaya gelmez hem gitmiyor gitmediği içinde daha çok basıyorsunuz o zaman sağlam yakıyor işte.
güzel araç bi 2008 bi 2009 var bizim ailede. sorunsuz harbiden. sessiz. kalite hissi veriyor. gel gelelim donanım yok arkadaş. cruise yok dijital klima yok. yağmur sensörü yok ıvır zıvır yok. bildiği 97 corollanın dizeli.
6 ileri şanzıman için çok başarılı diyolar ..kullanan varmı acaba..
Saçma salak vites değiştirmeyi ilk kez sizde duydum, bayan-erkek 100 den fazla mmt kullanıcısı tanıyorum :) Isınma ve geri kaçırma sıkıntılarıyla karşılaşıldı genelde, geri kaçırma ve vites geçişlerinin uzamasını şanzımanın yazılımını bakımda servisin ÜCRET ALMADAN güncellenmesi ile önüne geçiyorlardı ztn.
Manuel kullanılması gerekmiyor kullanım şartları için robotik şanzımanların hepsinde. Sadece uzun beklemelerde sürüş konumu yerine N ye almak vites değişimlerinde ayağı hafif gazdan çekmek her zaman iyidir. Beklemelerde sürüş konumunda kalması düz yolda manuel araçla beklerken debriyajı kavramada tutmakla aynı şeyi yapmış oluyorsunuz..
Ne kadar çok mesela? Tapagazda bile 10lt üzerinde ortalama tutturamazsın kardeşim :) 6,5 yıldır kullandığım motora sahip araba :)
Makyajsızların Elegantlarında var CC hiçbir dizel Corollada yok, takılamıyor abi.
6 ilerisi başarılı gurcell nickli Gürsel abide var, en tecrübeli o forumda bildiğim. Ki 2009 sonundan itibaren eu5 normlu motor (kapak, turbo farklı) ve 6 ileri geldi.
2011 elegant dizel kullanıyorum. Manuel şanzıman vites geçişleri gayet rahat ve eğlenceli diyebilirim. Yakıtını koyun, bakımını yaptırın ve hiç arkanıza bakmayın. İç mekan çok konforlu bir araç değil, malzeme kalitesi de orta seviye diyebilirim. (Eski aracım 2005 Laguna ile kıyaslarsam bu şekilde.) Donanıma değinecek olursam Comfort extra'nın elegant'tan eksik yönleri; geri görüş kamerası, otomatik kararan dikiz aynası, 16'' jantlar, yağmur sensörü ve 10 hava yastığı olması (comfort extra'da 8 adet olması lazım hatırladığım kadarıyla). Dizellerde cruise control ve anahtarsız giriş sistemi yok. Chip uygulaması kesinlikle gerekiyor. Ben de biraz km yaptıktan sonra yaptıracağım.
levo m/m'i savunma kardeşim , vw kullanıcılarının bol olduğu forumdayız gülerler...
haksızmıyım :D
m/m çok kötü değil
[QUOTE=levent;5905996]Saçma salak vites değiştirmeyi ilk kez sizde duydum, bayan-erkek 100 den fazla mmt kullanıcısı tanıyorum :) Isınma ve geri kaçırma sıkıntılarıyla karşılaşıldı genelde, geri kaçırma ve vites geçişlerinin uzamasını şanzımanın yazılımını bakımda servisin ÜCRET ALMADAN güncellenmesi ile önüne geçiyorlardı ztn.
Manuel kullanılması gerekmiyor kullanım şartları için robotik şanzımanların hepsinde. Sadece uzun beklemelerde sürüş konumu yerine N ye almak vites değişimlerinde ayağı hafif gazdan çekmek her zaman iyidir. Beklemelerde sürüş konumunda kalması düz yolda manuel araçla beklerken debriyajı kavramada tutmakla aynı şeyi yapmış oluyorsunuz..
bu nasıl otomatik ama :) beklerken n ye almayı geçtim vites atarken gazdanmı çekmem gerekiyor.bunu başka marka yapsaydı yerden yere vururdunuz :)
benim iki arkadaşım da da yaris vardı ,1.3 yariste kullanıyordu,saçma salak vites değiştiriyor aptallıyor diyordu hep eliyle atardı ikiside.benim bildiğim d konumuna alınır gidilir.toyota da bozdu heralde sorunsuzluğunu
m/m hayal kırıklığı ... Eski tip renault BVA'ları 10 kat daha sorunsuz...
Edit: m/m , Ford 'un şanzımanlarından iyidir .... Yeni focus'ta bile sorun yaşamaya başladılar... şaka gibi....
onur abartma tamam.... EDC rulez....
aracı sıfır aldım 300 km yol yapabildim .aldığımda depoyu sıfırladım..hala mazot ibresi 1 çizgi düştü..araç ya çok az yakıyor ..yada ibre bozuk..ayriyetten mazot ibresi 9 çizgiden oluşuyor.
arac toyota corolla confort extra 2012 düz vites.
hacı toyota bozdu eski sorunsuzluğu yok yalan değil yani.. ama yarislerdeki mm ile bunlar farklı, mekanik ve elektronik olarak eksiklikler vardı ilk 2 nesil mm lerde bu kasada o hatalar giderildi, kabaca bu şekilde, canlı yanında kullanmadıktan sonra anlatamam olayı ama uzun beklemelerde N iyidir tam otm. şanzımanda da.
bi dsg değil ama edc de kullandım geçenlerde meg3 1.5 dci edc testte, güzel düşürüyor ama büyütmede başarısız bana göre :)
bva tam otm. şanz değil mi bu arada hacı? 4 ileri tam otm. toyota şanzımanları da da taş bayıra yağsızlığa bakımsızlığa 400 bin km dayanıklıdır hani :D
ilk çubukta en uzun menzili görür, 5. den itibaren daha kısa mesafelerde azalır depo yapısından dolayı.
levo EDC , M/M'le kıyaslanmicak kadar iyi bence.. Kendi görüşüm , tamam 1 DSG değil ama m/m'le kıyas gitmez.
dsg >edc> m/m
:)