Merhaba,
Kendi disklerimin üzerine ebc green stuff düşünüyorum amacım min maliyetle biraz daha iyi fren performansı sağlamak, bunun yanında hidrolik yağıda alıcam,
sizce ne kadar faydalı olur %10 gıbı bır fark bıle yeterli gelicektİr
teşekkürler
Printable View
Merhaba,
Kendi disklerimin üzerine ebc green stuff düşünüyorum amacım min maliyetle biraz daha iyi fren performansı sağlamak, bunun yanında hidrolik yağıda alıcam,
sizce ne kadar faydalı olur %10 gıbı bır fark bıle yeterli gelicektİr
teşekkürler
Bende orjinal disklerime ebc green stuff un ön ve arka balatalarını yani spor tipinden aldım ve taktırdım daha 100 km olmamıştır taktıralı şu anda bile memlunum tutmasından...tavsiye ederim sana...
En azından yellowstuff al. Çok kişi OEM disk ile kullanıyor. Green ne bilim işe yaramaz gibi.
Bu bahsettiğiniz balatalar her araca uyuyormu???
greenstuff sakın almada ne alırsan al, çok ötüyor 1 hafta oldu alalı kuş gibi şakıyo :))
yellow yada TRW al
TRW alın..
benim araba için sanırım TR de yok yellow olanindan.
Yeşil çok mu ses yapıyor? Yada neden yeşil alma diyorsunuz
Green stuff ses yapıyor, satın alırken yanında şimlerini de istiyorum deyin, sesi şim kesiyor fakat ben piyasaya yeni giren ferodo ds performansları tavsiye ediyorum, grren stuffları söküp taktım ferodo çok çok daha iyi tutuyor.Çelik fren hortumu da tavsiye ederim yapacağınız fren güçlendirmesi için.
O zaman yellow alalim orjinale uyumlu diyorsaniz.ferodo fiyatlari ile cok fark varmi ebc arasnda
çıkardığınız balatalar çok kötü değilse ,sadece balata değiştirerek fren performansının iyileştiğini yada kötüleştiğini hissedebiliyomusunuz gerçekten?
ferodoyu tek geçerim. bizim orjinal bremboları disk + balata sipariş ettiğimizde diskler brembo balatalar ferodo çıkıyor kutusunda brembo yazsada. ve gerçekten ferodonun çok güzel modelleri var performans için.
lakin biraz pahalı.
ferodo racingin sitesinde bu çıkıyor tr için.
ACURA LTD / POWERSHOP
ATATURK OTO SAN SITESI 2 KISIM 20 SOK NO 654 MASLAK, ISTANBUL, TURKEY
Phone: 0212 3281623-24 - Fax: 0212 3281622
edit: bu linkten görebilirsin. bakmak isteyen herkes bakabilir kendi aracına göre bişiler.
http://www.fmecat.eu/selProd2.asp?ma...Ver=&engseal=0
benim gördüğüm senin araç içinde 3-4 çeşit varmış ferodo da.
Ferodo balataları şu an Oto yedek parça, oto aksesuar, modifiye, tuning, fren, debriyaj, amortisör, far... | OtoSuperMarket.com Türkiye'ye getirdi.
@iynn-RS
Evet balata değiştirerek fren performansındaki farkı hissedebilirsin, tabii söktüğünle taktığın arasında hissedilecek kadar fark varsa :)
GreenStuff bence çok gerekli değil genel olarak OEM Eq.'ın bi tık ötesindedir ancak, Ferodo'lar çok daha başarılı görevini yerine getiriyor.
Ayrıca abi balata, çelik hortumlar ile hissedilir bi iyileşme olacaktır.
green stuff 10.000km oldu hala otuyor. memnunda deilim
Ferodo benim aracin stoklarinda yokmus maalesef simdi baktim. yellow stuffda yok,
red varmis tavsiye edermisiniz?
Red için disk değişimi de gerekiyo diye hatırlıyorum ben abi
http://www.techturkey.com/forum/gene...vsiyesi-2.html
suradaki yorumlara bakarak red alicam sanirim almisken tam olsun, dou orjinalle kullandigini yazmis gayet memnunmus...
dot 5.1 birde fren hortumlarini degistirir arabana uygun after market master brake cylinder bulur alirsan , uygun iyi balata ile guzel bir tutunma saglarsin .
Yorumlarin hepsini okumadin galiba :)
Schumi guzel aciklamis red stuff oem diskte problem yaratabilir sert bir balata..Gunluk kullanilan aractaki en buyuk dezavantajida yuksek isiya ulasmadan performansinin asiri dusuk olmasi.Bence yanlis bir tercih olur.
Yellow olsaymis harika olurmus cunku gunluk kullanima gayet uygun sessiz sedasiz tutmak icin asiri isiya ihtiyac duymayan bi balata.
:D:D.D
Enes okudum tabikide sonradan birkaç yorum daha okudum, redden memnun kalmışlar oem dıskle, tabı hangı sartlarda kullanıyorlar oda önemli, aynen yellow olsaydı iyi olurdu greenden vazgectım gıbı,
red ıcın ısınma olayı nasıl acaba yanı 1-2 sert frende hemen ısınmazmıki ısınma kavramından tam kast edılen ne aslında,ben 150yle sert bı fren koyarım ısıtırım.D ama normal durk kalk ztn frene cok ıs dusmuyorkı hıc tutmamazlık yaparsa o başka:D
150 de koyduğu ilk frene gerçekten ihtiyacın olursa ısıtmak yerine. Facia olur. Sokak arasında gazlayıp kaza yapan Lambo facialarının sebebi gerekli ısı eşik değerine ulaşmamış yüksek performans balataları. Bide bu işin kışı var Serkan. Lastik gibi yazlık kışlık 2 takım mı kullanıcan. :)
ferodo veya TRW kullanın bence de :)
Taktim 100km filan oldu hidrolik yagi ile beraber degisti, bariz fark etti %30 kadar, soguktada cok basarili. tepkimede cok ii oldu ciddi memnunum.. alistikca dahada ii olucaktir herhalde..
Ne taktın ?
red stuff:D
redle ilgili birkac aciklama okudum netten soguk performansininda cok gelistirildigi yaziodu, ondanda iyi herhalde.. balata tozu 0 bu arada:D
orjınal dısklerıme red stuff aldım memnunum cıvıc fd6 aracıma arkalarıda degıstırecegım daha ıyı olacagını dusunuyorum...
Green stufflar tam duracakken ses yapiyor nerdeyse 600 km oldu ,o dediginiz schim cozum oluyor mu ?
İyi balata öter genelde... Yellow greenden fazla ötüyor. Green orjinalden iyi focus gibi bi araç içinde gayet yeterli. Fren hidroliğini neden değiştireceksin anlamadım? Servis periyodu gelmediyse zaten yeterlidir fabrikanın önerdiği.
Edit: sonlarını yeni okudum tarihe dikkat etmemişim
Aynen öyle. Dot5.1 senede 1 kere değişmesi lazım. Hava ile temas ettikçe bozulur. Ondan sebep fabrika Dot4 koyar. Dot4 ömürlük gibi değişmesi pek gerekmez. Eksildikçe ekle. Zaten yol aracı Dot4 hidroliği kaynatacak kadar arka arkaya sert fren yapmaz soğumaya mahal vermeden. Yarış kovalayan bir araç için ne kadar gerekli ise Dot5.1 bir yol aracınada o kadar gereksiz.
Benim merak ettigim birsey var, diski degistirelim balatayi degistirelim vs vs. Iyi guzelde oem disk balata sehir icinde yetmiyor mu? Pist kullanimi icin olsa mantikli, ama sehir icinde ne bileyim oem disina cikmak pekte mantikli gelmiyor acikcasi cunku zaten fren sistemini stresse sokan bir durum yok sehir icinde. Surekli dip gaz dip fren giden mi var ki bunlara gerek duyuyorsunuz?