B.Aktepe Nickli Üyeden Alıntı
Zoru başarırız, imkansız biraz zaman alır. :) Komando okulunda sıkça karşılaşılan motive eden tabelalarda yazan bir cümle.
Zoru öğreniceksin, yapıcaksın yoksa dağda perişan olursun. Aldığımız her eğitimin bir amacı vardır. En azından benim için öyleydi.
Ben eski foça 4. jandarma komando okulunda, temel komando kursu aldım. Asteğmen oldum. Tim komutanı oldum. 2007 nisan dönemi kritik bir dönemdi bizim için, terorün tekrar alevlendiği, eğitimlerin önem kazandığı bir dönemdi. Biz gerçekten astsubay-subay gibi komando kursu gördük aynı zamanda ilk 2 hafta temel yanaşık düzen eğitimi gördük her acemi asker gibi. 13 hafta kurs boyunca özel harekat derslerinden, bomba düzenek eğitimine, baskın eğitimleri, pusu harekatları, helikopter yönlendirme, arazi şartlarına uyum, hayatı idame, yön bulma,telsizle irtibat, takip, gündüz atış eğitimleri, gece atış eğitimleri, jandarma komando timinde bulunması gereken bütün silahlar ile atış eğitimi, uzun arazi yürüyüşleri (40km) ve daha şuan aklıma gelmeyen bir çok konuda eğitim aldık, Bu eğitimin yanında (ısparta eğirdir dağ komando dan farklı olarak) mıntıka ve koğuş temizliği, yerden izmarit, çöp,kurumuş dereden büyük taş, dağdan poşet, pet şişe :) gibi sadece emire itaat konusunu pekiştirmek için işlerde yaptık.
Komando olmak filmlerde gördüğümüz gibi olmuyor malesef, gerçekten bu işe gönül vermek gerekiyor, boy kilo ile de olmuyor. zaten 1.80 boy dezavantaj arazide. ayakların yara olucak kanıyacak o kan kurumadan alttaki deri tekrar yara olucak ve kanıyacak. Sırtın belin boynun belki ağrıdan kopucak, bacakların pişik olucak uyuşacak, 20 gün yıkanmayacaksın, çamurların içinde yatıcaksın, gözlerin harici heryerin çamurun içinde sürüneceksin. ve o kıyafetleri 10 dakikada temizleyip gerekirse ıslak giyip tekrar içtimaya katılacaksın :) aç kalıcaksın, susuz kalıcaksın, komutanlarına küfür ediceksin ama eğitim bittiği zaman anlıyacaksın neden böyle eğitim verdiklerini. Askerlik tamamen bittiği zaman belkide içten içe şükrediceksin eğitim komutanlarına.
ben tim komutanıydım. ben 19 (16 tim askeri+3 destek timi askeri) erbaş/er 1 uzman jandarma çavuştan sorumluydum. Çok şükür benim dönemimde hiç zaiyat vermedim. Ben geldikten sonra 6 ay içinde, 1 astsubay,1 asker gazi oldu, 2 asker şehit oldu. Allah rahmet eylesin.
Açıkçası bu yola baş koyduysan, zorluklara katlanırım, yorulmam yürürüm,sızlanmam taşırım,söylenmem itaat ederim,duygusal değilim, bekleyenim yok diyorsan yap derim.
Tabi bu benim anlattıklarım benim gördüklerim. 315. dönem yaptım. 317. dönem asteğmenleri benim bulunduğum bölgeye yollamadılar, tabur düzeyinden düşük yerlere asteğmen komando yollanmadı. 317. dönem Elazığın dışına çıkmak iken, biz dağlarda idik arazide idik.:) Son asteğmenler bizdik.(Jandarma)