ıspartada komando olarak yaptım askerliğimi oradan boluya sadece o rengi güneşten solmuş mavi bereyi ömür boyu saklamak için bile komando olunur...
Printable View
ıspartada komando olarak yaptım askerliğimi oradan boluya sadece o rengi güneşten solmuş mavi bereyi ömür boyu saklamak için bile komando olunur...
valla benim peder 80 lerin ortalarında yapmış gezici komando mu neymiş bi operasyona çıkıyoduk diyo 2 ay 3 ay erzak bazen haftada 1 bazen ayda bir geliyomuş helikopterle
kumlu su içmekten yıllarca kum döktü taş düşürdü. Hareket eden her şeyin yenebildiğini orda öğrendim diyo :D birde astsubay dövmüş 30 ay filan askerlik yapmış :D
mesela bizim tugay :) askerin biri nobet kulubesinde kafasına sıkıyor sonra mermi yok boş şarjör le doldur bosalt bile yapıyoduk mantıksızlıgın bu kadarı :D
soruya gelince bende komando olmak istiyorum butonunu isaretlemistim ama malesef olmadım piyade yaptılar denizliye gonderdiler.
o kutucugu isaretlemenin pek ise yaradıgını dusunmuyorum ancak senin boy kilo falan komandoluga uygun sen istemesende komando olabilme ihtimalin yuksek.
Komanda olmayacaksam askerlikten kaçmayı düşünüyorum bedelli çıkana kadar :) Daha birşey söylememe gerek yok sanırım..
ne çok komanda varmış sitede :D özel harekat timi kurulur rahatlıkla :D
sen muayene olurken elverişlidir yada değildir yazıyorlar sen işaretlesende
Bende 4 senelik fakulte bitiriyorum(bi bitmedi) istersem 30 a kadar kacar istersem yurtdisina cikar gelir bedelli yaparim her turlu imkanim var ama neden surekli uzun yapmak komando yazip doguya yada guneydoguya gitmek istiyorum..?Neden gidip gelen her arkadasim manyakmisin en kisa ne kadar yapabiliyorsan yap sacmalama diyor ben enayimiyim neden ara sira ruyamda sinirda nobet tutarken sizanlarla catistigimi goruyorum anlamadim?Belkide benim gibi dusunen gencler sayesinde uyudugum rahat yatak batiyordur olabilirmi..Askerden kacilmaz heleki TURK evladiysan asla kacilmaz!Isteyen dalga gecsin icinden gulsun gitte gor desin ama bu icten gelen bir duygu onune gecilemiyor..
Kardeşim Ben'de sen gibi Gönüllü olarak gittim Bolu Komando Tugayındaydım 6 ay ırak görevi 4 aylık Şırnak Görevi Tekrar Bolu derken bitirdik çok şükür çok farklı bir duygu ancak yaşayan insanlar bilir bunu orda içtima yok spor yok doğru düzgün acemi birliğinde ne alırsan onunla gidiyosun yani eğitime fırsatınız olmuyo tek şey adam gibi savaşmak hainlik etmemek görevini en iyi yapmak düşüyo sana orda piskolojin ne durumda bilmiyorum ama eğer ciddi anlamda bişeyler yaşarda gelirsen bu hayatında o kadar büyük izler bırakacak ki emin ol kimse seni anlamayacak evde bi dünya takdirim belgem var :) yani motive ediyolar bi şekilde ama iyi düşün hiçbirşey dışardan göründüğü gibi değil....
bende kayseri komando hava indirmedeydim.duygularını anlıyorum sen tamamen rahmani dusunuyosun.sen olmak istediğini soyle olursan olursun fazla zorlamaya gerek yok bazı şeyleri.eyvallah komando olarak yapmak çatışmak ayrıdır ama vatan için bişeyler yapmak istediğine inanarak yaparsan yazıcıda olsan postada olsan soforde olsan vatana hizmettir bence...allah tüm askerlerimizin yardımcısı olsun.
iç güvenlik timi olursan vay haline diyorum. ama benim gibi severek yaparsan bişicik olmaz.
ama %90 yeter artık diyor ağlayıp sızlanıyor. çok zor çok yazıyla kelimeyle onla bunla anlatılmaz.
24 saat içinde tam teçhizat 80 km yürüdüğümü bilirim. (mg3 nişancısıyım birde aman Allahım öyle lanet bir silah olamaz)
ben o gün ölmediysem normal hayatta ..ksen ölmem dediğimi bilirim. tercih senin vücudum ve psikolojim dayanır diyorsan neden olmasın.
Ben piyade olarak yaptım hahaha :D
Ulan keşke komando olsaydım onlar çoğu zaman helikopterle giderken biz çoğu zaman yürüyoduk :D
Nezamanki zıpkın takımınına seçildim askerliğim dağlarda geçti :D
Bide biz bölge bölge değilde sehir şehir dolaşıyoduk yani :D
İlla doğuda aktif görev almak istiyosan komando olmana gerek yok şans yani bende çok istiyodum gittim çokta memnundum vallaha iyiki batıda yapmamışım diyorum:)
Biz iç güvenlik taburuyduk 18 saat sadece 10 dk lık 4 molayla durmadan yürüdüğümüzü hatırlıyorum mal gibi oluyo insan :)
He bide hava şartları çok çetindi yani çok iyi hatırlıyorum taşıdığımız suyu içmek için ateş yakıp donmuş suyu eritiyoduk soğuğu sen düşün
Ama cidden inanılmaz zevkliydi yani :)
Hepimiz hassasiz su gunlerde ama gereksiz vatanseverligin geregi yok . Calisarak, vergini odeyip durust vatandas olarak ta bu vatana borcunu odeyebilirsin yada ben oyle dusunuyorum . Gidipte bir hic ugruna olmek geride acili aile es dost birakmak, sakat kalip ileride kimsenin yuzune bile bakmayacagi bir birey olmak yada yasayacagin psikolojik sorunlarin ortalama 70 yil surecek bir hayati etkilemesi...Geregi yok, iyi dusun . 2003 de Ankara;da yaptim askerligimi. Hayatimda hatirlamak bile istemedigim bir ani olarak kaldi sadece .
herkes hiç uğruna ölmek demişte sanki pkk 2-3 yıldır var , 80 den beridir malesef ki sürüyor , yeri geldiğinde komando olarakda ölebilirsin , şöförsündür en dandiği diyelim öle de ölebilirsin , kimse keyfi gitmiyor oraya vatan borcu diye boşuna demiyorlar arkadaşlar , görevin neyse laikiyle yapıcan kısmet bu işler ...
Merak ettigim bisey var olum dedigimiz nedir ? Ecel degil mi ? Geldiyse kacabilir miyiz ? Trafik kazasinda gencecik yasta kaybettiklerimiz yok mu?.bu konularda cok hassasim.hakkinda hayirlisi.
Hakkında hayırlısı neyse o olsun.
Ben rahat uyuyamıyorum o cocuklar tehlikede oldukları için , her sabah gençlerin öldüğünü duyucam korkusu ile .... sen uyuyabiliyormusun ? İnsanlar bir hiç ugruna ölüyor derken 3-5 kişinin politik sebeplerine ölmek demek istiyor.Profosyonel ordu demek istiyor.İşini kusursuz yapan.Ölürse bile isteyerek bu işi yaparak göze alarak... 20 yasında ardında anacıgını babacıgını gözü yaslı bırakıcak sekilde değil
Ne yazikki evet... Fakir şehirlere fakir bölgelere fakir ülkerin ölüm ortalamasına bak çok gençtir ne yazikki... Zengin ve güzel yaşam olan ülkelerde ise ölüm oranı çok azdır ve yaş olarak yüksektir... Aynı şekilde bu askerde de geçerli derler ya villadan çıkan şehit haberi duydunuzmu diye...
Sana harita.. fakir ülkelerde ölüm oranları nasıl yüksek... özellikle genç yaşta ölüm oranı çok yüksektir.. Bu da demekki bu işin kaderler yazgıyla ilgisi yok... herkes kendi kaderini yazar çalışırsın kazanırsın güzel yaşarsın ilacını alırsın iyi bakımını yaparsın , araba carpmaz , kafana direk düşmez , sel olmaz , deprem olsa binalar saglam kalır vs uzun süre yaşarsın... Yok deme boşuna zengin yaşam şartları iyi olan ülkelerin yaş olarak yüksek yaşta yani geç olumlerin az olmasının sebebi budur.
http://upload.wikimedia.org/wikipedi..._world_map.PNG
Ben 1. Komando tugayı havadan ikmal birliğinde paraşütçü komando olarak yaptimda ne oldu sadece ismi havalı :)
zengin ölmüyor doğru hep fakirler ölür ecelle kadarle ilgisi yoktur tabi tabi ;)
kusura bakma ama verdiğin harita çok gereksiz bir harita, kendim harita mühendisiyim ve tematik yapılan haritalarda bölge şartları değil yoğunluk önemlidir. avrupada nufus ne durumda ? çok sığ değilmi, devlet vatandaşını türkiyeye tatile gönderiyoki artık mercimeği fırına versinlerde nufus oluşsun yoksa ırk silinmek üzere. birde hastalık durumu var afrikada aids var. şimdi sıtmadan ölen avrupalı insanları o zaman harita yapsak heralde tüm avrupa simsiyah olurdu. ecel ne 1 saniye ileri ne 1 saniye geri gider. vakit bellidir.
Şöle diyim göreve giderken bizim taburdan yaklaşık max 150-200 asker çıkardı ortalama 20 kişilik takımlar halinde zaten tabur 400 kişi falandı
Tabur operasyonlarında yine max 150-200 kişi çıkardık ve birbirimize yakın kollar oluştururduk ama bu tip operasyonlar nedense genelde uzak ve gidilmedik yerlere giderdik hatta şırnakta askerlik yapanlar bilir dijivar tepesine çok gittik ve büğük ihtimalle istihbarata göre çıkıyoduk çünkü nerdeyse sıcak temas yaşamadan gelmezdik
Ama bizi zıpkın takımı die bi takıma soktular toplamda 21 kişi üsteymen assubay bide uzaman çavuş geri kalan er olarak biz bu şekilde hep dolaştık başka takımda yoktu yanımızda
öyle birşey demedim.Zengin batıda fakir doguda demedim dogru okuyun lütfen.Bende doguda yaptım aynı kogusta yanımda amerikada universitede okumuş 2 eleman , bogaz içinden elemanlar , hatta caddeden m3 ü olan bir arkadaşım bile vardı.Cadde de fenere takılanlar belki tanır ismi berk... . onla aynı şehirde aynı tugayda aynı taburda hatta aynı koğuşta idik.. hatta şimdi aklıma geldi universiteden en yakın arkadaşlarımdan birinin kuzenide yine aynı kogustaydı benimle İnan yalan değil facebook dan gösteririm istersen tek tek.Aslında bunları üzülerek söylüyorum , Ve bize davranılanın 10 da 1 ni uzun dönemlere davranmıyorlardı.Uzun dönemler ise ne yazikki %80 gariban okuyamamış kesimdi.Zaten komutanlar söylüyordu siz burda uzun dönemleri egiticeksiniz onlar ise sıcak bölgelere gidicekler o yüzden dikkat li olun derlerdi.. Ha şehit olanlar arasında tabi zengin elit vs kesimde vardır ama 100 de 1 dir..
Oz abim ust devremi, benden 3 ay once basladı askerlige, ben manisa kırkagaca acemilige giderken o usta birligine gitti Siirte, 3 ay sonra da benim dağıtımım Siirte düstü, ayni aileden ayni anda 2 kardes doguya gonderilmiyor normalde, dilekce hakkin var tekrar batıya dağıtım yapılır dediler....
15ay bir kez bile çarşı iznim olmayacagini bile bile gönüllü olarak ziyaret komando bölüğunde askerligimi yaptim geldim...
Anlatmak istedigim olmasi gereken zaten profesyonel askerliktir tamam ama o gerceklesmeden, doguya giden hele komando olan ölür sakat kalır, gitmemek lazim diyenler...
VATAN BORCU NAMUS BORCUdur, orada sehit dusenler dizler gibi dusunseydi o daglarda bir aSker kalmazdi, meydan o.ç. Pkk lilara kalirdi...
işaretlemedim, ama çıkarsada yaparım.. bu hükümet için taş atıp kolumu yormam. ama ülkem için canım feda.
Bi de ayrı bi olay var, nice arkadaslar var ki aöf den vu sene de kalirsam askere alacaklar yandim bittim diyip her sehit konusunun ardindan esip gurluyorlar...
Sözün özü, profesyonel askerlik cikana kadar, ben gitmem sen gitme
O gitmesin... Eee??? Vatan toprağı için can veren Şehitlerimize, şehitlerimizin annelerine biraz ayıp olmuyor mu???
Profeyonel askerlik cikana karar bos kalsin oradaki topraklarimiz demekten ne farki var bunun?
" orada sehit dusenler sizler gibi dusunseydi" bizde diyoruz ki "şehit düşmesin" işte... Anlamak bu kadar zormu ? Ölmesin gençlerimiz diyoruz.. Sen gidip askere ölme yani anan baban ve biz üzülmeyelim anladınmı ? senin yerine bunun özel egitimini alan insanlar gitsin diyoruz. Ha dünya kurtulucaksa tüm dünyaya barış gelecekse şimdi gel al canımı ? O cocuklar öldü ne oldu pkk bittimi ? Turkiyeye ve tüm dünyaya barış mı geldi ? Sen bu şekilde biteceginimi sanıyorsun 30 senedir bitmemiş ? 30 sene ya 3 ay demiyorum bak 3 senede demiyorum 30 senedir bitmemiş... Bu nasıl biter biliyormusun 10 adam bir masaya oturur konuşur ve bu sorun biter.Bu politikadır.Bu teroristler başka ülkelerin himayesi altındalardır....
Maalesef artık Komando olmazsınız çünkü tüm Komando birlikleri profesyonel birliklerden oluşuyor.