185/65/R15 veya 175/65/R15 ölçülerinde lastik almayı düşünüyorum hangi markaları alabilirim aklımda lassa ve hankook var biraz da ekonomik olsun istiyorum tavsiyeleriniz nelerdir?
Printable View
185/65/R15 veya 175/65/R15 ölçülerinde lastik almayı düşünüyorum hangi markaları alabilirim aklımda lassa ve hankook var biraz da ekonomik olsun istiyorum tavsiyeleriniz nelerdir?
o ebatlarda arada çok fark olacağını düşünmüyorum , yokohama veya petlasda iyi bir seçenek bence ( ben petlas kullanıyorum 17 '' olarak )
Yokohamanin kar lastigi gayet iyi ben kullaniyorum cok memnunum
ben dün 185/65/14 goodyear ultragrip 8 aldım sitedeki arkadaşların tavsiye üzerine çok memnunum evimde rampa aşşağı yukarı banamısın demedi.
Bizde bir doblo birde caddy var ikisinede petlas aldık gayet memnun kaldık.dün yağan karda testte ettik çok iyi bir performans sergiliyor tavsiye ederim
3 sezondur sava kullanıyorum aile dostu bir lastikçi abimden aldım, ankarada yoğun kar yüksek rakım her ortamda denedim halada geziyorum. Polonya malı Goodyearın alt markası sava...
ultragrip tavsiye ederim, dün büyükçekmece rampasından 4 defa indim çıktım herkes kenarlarda zincir takarken ben kuru yolda gider gibi gittim :)
sıfır alıyorsan markanın çok çok önemi yok lastiğe bak en az 2012 nin 30 - 35. haftaları üretimi olsun birazda yumuşak olsun, yazın da düzgün bir yerde muhafaza edersen en kötü 3 - 4 kış kullanırsın
öne 2tane alsam sizce sağlıksızmı olur aracım peugeot 207
Şu konuyu tavsiye ederim..
http://www.techturkey.com/forum/sohb...i-tavsiye.html
275/55/19 lazım banada
formula aldım gayet memnunum ama kar bitti :D
Şunu söyleyebilirim, kuzey ülkelerinde ağırlıklı olarak Nokian Hakkapeliitta kullanılır. Yeterli bir cevap olmuştur sanırım :)
Yeri gelince şu videolarıda paylaşayım aradan çıksın.
Winter Driving School - Central European and Nordic non-studded tires - YouTube
2 winter tyres vs 4 winter tyres - YouTube
abs olmayan araçta iki tane hiç ama hiç bir işe yaramaz diyorlar okadarmı kötü ya iki tane alıp önlere takmak :(
Videoda yaptığı hareketleri düşük hızda yaptığına göre, bir tık fazla hızda aracı kontrol etmek imkansız bir hal alır.
Ne diyeyim bilemedim ki,
Video sizi ikna etmediyse 2 lastiğe vereceğiniz maksimum 300 TL için hem kendi canınızı hemde yoldaki diğer sürücülerin canını hiçe saymış olacaksınız.
Bir başka nokta ise, sanırım aracınızı hiç eğimli bir yerde kullanmayacaksınız ki bu da Türkiye'nin coğrafi koşullarına aykırı olur. Özetle, önlere 2 tane kış lastiği takarsanız aracınızın arkasını ani bir durumda kontrol edemezsiniz, fizik kurallarına aykırı iş yaptığınız zaman bugün bedelini ödemezseniz yarın mutlaka ödersiniz.
Almamaya inat ettiğiniz 2 lastik bedeli sizi iflas ettirmez herhalde ?
185/65/14 var elimde 4 tane. çok uyguna verebilirim.
Sattığım aracımdan kaldı. Hatta istersen tene jantlarıyla beraber de verebilirim.
Anlaşmalı kargo ile kargosu da çok uyguna gelir.
Nokian kısa bi araştırmadan sonra buldum punto için, bahçelievler nisa otomotivde var. Lastikler 265 lira WR D3 modeli olarak. Üretimi 2012 34. hafta sanırım tek kötü yanı bu.
Temel kural, kış lastiğim var höeeeyt bana birşey olmaz mantığı ile sürmeyeceksin, 2 tır boyu mesafe bırakacaksın, hızlı sürmeyeceksin, gerekmedikçe ani hareketlerden kaçınacaksın, tecrübe edinene kadar mahalle arası yokuşlara bulaşmayacaksın.
Acil çıkış koridorunu boş bırakacaksın :D :D :D
Kış lastiği için kar beklememek lazım, hiç ummadığınız bir yerde buz olabilir, haddinden fazla su birikintisi olabilir...vs
Şunu düşünün, otomobilde yere temas eden tek şey lastik, hayatınız buna bağlı. Bütçenize uygun bilinen markaların lastiklerinden bir set alın derim.
ben videoda 4 lastik ile 2lastiğin arasında dağlar kadar fark göremediğim için 2taneden taraf oldum zaten kışları yüksek hızlarda araç kullanmam Türkiye'nin çoğrafyasına gelicek olursak benim gittiğim başlıca yerler var karış karış Türkiye'yi gezmiyorum okul-ev arası aracı kullanıyorum ve yollarda bahsi geçen yokuşlar yok:) bunun yanı sıra 2lastik beni iflas ettirmez ama kış bitimi satıcağım bi aracada 700-800 lira harcamak istemiyorum
Bende Adanalıyım :) Hayatımda ilk karı 10lu yaşlarda Tekirdeki yayla evimizde görmüştüm :D araba kullanmayı bırak karlı havada yürümeyi bile zar zor beceriyorum :) Geçen seneki kar yagışında iş yerimden bi bayan arkadaş evime bıraktı toyota yarisle, boyumdan posumdan utandım; eskişehirliymiş. ralli pilotu halt etmiş kızın yanında
O masraf değil işte, senin yapman gereken birşey; ve belkide sırf bu inadından Allah korusun başına tatsız birşey gelecek ve bilmiyorum ama kazasız-belasız olduğunu düşündüğüm aracında istemediğin hasarlar çıkacak ve vermemek için kastığın 300-400TL misli misli çıkacak...vs
Bence inat etme, 4 tane al. Satarkende kış lastiklerinide alıcıya ufak bir meblağ karşılığı verirsin. Ya da 4 kış lastiğini forumda satarsın, illa bir şekil ucundan masraf dediğin meblağın bir kısmını da geri almış olursun.
yalnız hatun sıkıntılı 4 tekerde yavaş kullanıyor 2 tekerde yapıştırıyor :D