Mutu Nickli Üyeden Alıntı
Yahu o kadar saçma bir genelleme yapıyorsun ki. "Bizim insanımız içmeyi bilmiyor"
Diye ağzıyla içebilenlere 30 tlik ürünün, 90 tlye satılmasına benim için birşey ifade etmiyor demen bana dokunmayan yılan bin yaşasıncılıktır. Bariz alkol alan biri değilsin. Yoksa kimse 1 sene önce 60 lira verdiği ürünün seneye 90 lira olmasına razı olmazsın.
Onun dışında temel ihtiyaca tepkinizi koyduğunuzu söylemişsiniz, akaryakıt güünümüzde toplum için temel ihtiyaçtır. Çünkü, çiftcisinden, girişimcisi, kargosu, otobüsüne, vapuruna, minibüsüne, taksisine, hususi oto sahibine kadar herkesi ilgilendirmektedir. Bunun için ne tepki gösterdi halkımız? Yoksa insanlar toplu taşıma zamlarını, taksi fiyatlarının armut piyasasına göre mi endekslendiğini düşünüyor?
Ayrıca bu ülkede ücretsiz eğitim haktır diye yürüyen üniversite öğrencileri coplandığında, bu halk değil miydi " anarşistler " hak ediyor diye direkt damgayı yapıştıran. Eğitim en birinci haktır.
Burada 30 cente bira, 10 euroya standart bi viski alabiliyorsun. ARada sapıtanlar da var, bunu engellemek için alkolün ücretini astronomik seviyelere mi yükseltmek lazım? Trafikte makas videoları gezen, diğer sürücüleri tehlikeye atan sürücüler var, ne yapılsın benzin 15 tl mi olsun?
Halkı bilinçlerdirmek öyle zamla falan olmaz, eğiteceksin! Kimse ülkenin gelir kapısına kılıf hazırlamasın. ekonomi iyiye gidiyor gidiyor de, halkı inandır. Sonra yapıştır vergi zammını. İyiye giden ekonomide vergi zammının mantığı nedir ?
Avrupa ortalamasıının eğitim seviyesi olarak 3/1 seviyesindeyiz, biz kendimizi kandıralım, pire için yorgan yakalım. %46 oy alıp, diğer bölümü siktir edelim. Hiç düşünmeyelim, bu adam farklı düşünüyor, hareket ediyor ama neden diye.