çevirmeden kaçmanın cezası
Printable View
çevirmeden kaçmanın cezası
320tl olması lazım 2 farklı cezadan.
77 TL dur emrine uymamak..
Ayrıca kırmızı ışıkdan dolayı MOBESE yazarsa bilmem..
Çünkü daha yeni yazdım.. :D
takip demi çalışıyorsun :)
bilgilendirme için teşekkürler
Kacin polis geliyor:heyoo:
yaklaşık bi 430 gelir, kırmızı ışık hariç
320 civarı geliyor bi ara typer varken kaçmıştım ordan biliyorum
..........
tamamen ekiple alakalı, eğer şüpheli bir durum görür ve rapor ederse, aracın plakasına göre araç sahibinin evinden sorguya alınması bile mümkün... olayı sadece trafik cezası olarak görmeyin...
6-7 sene önce çevirmeden kaçan bir aracın sahibi vurulmuştu İzmir'de... vuran polis beraat etti bilginize...
Sadece durmadığından dolayı ceza yer.. 77 TL
Ayrıca kırmızı ışıklarda plakaya ceza yazan sistemlerden varsa geçmeniz halinde bi ceza daha yersiniz..
benım bır arkadasımın basına geldı boyle bır olay tophane de oda cevırmeden kacııyor fakat aracın plakası alınıyor ve 370 cıvarı bır ceza gelıyor ve aracın trafıkten men edıldıgını bılıyorum.
Bana net olarak 382tl gelmiş, tek ceza dur ihtirana uymamak gibi, 1'i bilerek 1'inde sucum yoktu.
Camlica giseleri ogs' den gectim, en sola yakin yer adam orada durabilecegimi nasil dusndu bilmiyorum :) 60-70le otoyolda bir anda durucam bide 5 serit gecip saga cekicem :) ustelik hicbir uygunsuz durum yok.
.......................
ekip asayişse?
evden alır bir arkadışımı gece 4 aldılar üsküdarda dur ihtarına uymadığı için aslında cocuk trafık sanıyor arkasında gelıyor anos edıyor bızımkı trafık sanıyor basıyor gıdıyor
3 saat sonra evden alıyorlar karakol sonrada ifade sabah seberst bırakıldı ceza fılan ödemedi. yıl 2011 de.
ilginiz için çok teşekkürler inşallah bana ve herkeze ders olur bu olay alkollü trafiğe çıkmamak lazım sanırım trafikten men vs gibi bi durumda olmuyor sadece bi kişi yazmış onu oda arkadaşıymış herneyse yöneticeler konuyuda silerlersede sevinirim
anladım sağolun yazdığınız için ben uzatmamak için burdaki yazıları herneyseyi kullandım.
trafikten men olma durumu yok o an plakanı eğer görüp akıllarında tutabilirlerse duruma göre 77 den 320 ye kadar ceza yazabiliyorlar hatta bunuda ödemek istemiyorsanız ogün için yakın olduğun bi karakola aracının çalındığını söyle aracını garajına koy 2-3 gün sonra bulduğunu söylersin o sırada eğer arkandan ceza yazmışlarsa mahkemeye o sürede çalındığını karakol belgesiinide verirsen ceza iptal olur ...
yukarıda yazılmış ya, çevirmeden yani polisten kaçmış
polisten kaçmış diyorum anlaşılmıyor galiba? bakkaldan kaçmış değil.
siz kimsinizki polisten kaçıyorsunuz?
sonra insan hayatı değersizmi oluyor?
o zaman şuna cevap ver:
adam 300 promil alkollu
polis çevirmesinden kaçıyor
ve 10 dakika sonra kaldırımda yürüyen senin anne ve babana çarpıyor, ölüyorlar
al sana insan hayatının değersiz oluşu nasıl oluyormuş gör.
not: çarpan o herifte 3-5 ay sonra hapisten çıkıyor.
nasıl?
olmaz değilmi böyle bir şey? senin başına gelmez..
polisten kaçanları polis vursun hatta mermisini namluya ben koyayım yardımcı olayım sonra beraber pamuğu tıkarız tövbe estağfurullah
5 sene önce tam bu aylarda çevirmeye girdim Ankara Çetin Emeç bulvarında 3 bira içmiştim 0.50 promili geçeceğini adım gibi biliyordum, kaçabilirdim ama kaçmadım 0.57 promille ehliyetime en konuldu tam da arabanın en çok lazım olacağı zamanda 6 ay ehliyetsizdim. Kaçabilirdim ama kaçmadım hatta tam bana ceza yazılırken 2 araç kaçtı sadece arkalarından ceza yazdılar. Benim ehliyetime el konulması iyi oldu çünkü 20-21 yaşındaydım tam kanımın deli aktığı çağ yani daha da çok alkollü olup kaza yapabilecek bir yaştaydım :) ders oldu bana, o olaydan sonra alkollü direksiyon başına geçmedim :)
Ayrıca 2 sene önce evime ceza geldi trafik görevlisinin ikazına uymamak tarzı bi maddeymiş yani çevirmeden kaçmak gibi halbuki alakası yok ya da görmedim... 250 TL civarıydı ceza.
Alkollü olarak araç kullanmanın ne kadar tehlıkelı olduğunu daha anlayamayan arkadaşlar var bunların başında da kendi öz abim geliyor 5 yıllık işinden ve müdürlüğe terfi edecekken ehliyeti ni kaptırdı işinden düzenınden oldu 6 ay işsiz kaldı okadar iş teklifi vardı ehliyeti olmadığı için giremedi hiç birisine v.s v.s bir ton dert tasa gerek varmı kardeşim bunlara içiceksen bin taksıye git eylen iç kafana göre geri bin taksiye dön çok mu zor , hatadır yapılır falan demesın kimse birinin canına kasdetmek kendi hayatına kasdetmek o kadar basit bir hata değil bile bile lades olmayın.Baya bi içimi kustum kusura bakmayın.
ehliyeti yoktur alkol vardır fakat kaçınca yakalasınlar arabasına vursunlar tokatlasınlar(ufak çapta) ama silaha karşıyız..
Direkt olarak sahisa ates acma durumu yoktur. Durdurmaya yonelik ates acma yetkisi vardir. Tabi bu tarz Izmir'deki gibi kazalar olsada genel egilim bu sekildedir. Izmir olayi yine bizim muhtesem adalet sistemimizin bir nimetidir.
Dusunun, adam dibinde, kacmaya calisiyor hizi yavas.. Cikar lastiklerine 2 el at yani.
antalyada yunuslar dur ihtarına uymayan motorlu 2tane genci kafalarından vurarak öldürdü .texas degil burası kendinize gelin dur ihtarına uymuyosa kovalıcaksın yakalayamıyosan tekerine lastigine bacagına sıkarsın hiçmi american filmi seyretmediniz.
kimse kimseyi öldürmesin zaten, herkes görevini yapsın buna katılıyorum... ama çevirmede kaçmaya çalışanı nasıl teşhis edecek? bunun ehliyeti yoktur, bu alkol almıştır ondan kaçıyordur diye yorumu nasıl yapacak? sonra da diyoruz ki, reyhanlı saldırısını yapan minibüs nasıl bulunamadı... polislerinki bazen işgüzarlıktan bile ileri gidiyor ama vatandaş da ne olursa olsun kurallara uyacak arkadaş, anarşi doğar yoksa...
bende bi ara çevirmeden kaçtım neden kaçtım bende bilmiyorum 106 gti ya biniyordum o zamanlar. :D
Mersinde gözneden inerken alkollü jandarmadan kaçtığımızda arkamızdan havaya ateş açarak durdurdular.
Mersinde o işler biraz sıkıntı. Ha 207 varken 2 kere çevirmeden kaçtım sıkıntı olmadı ceza bile gelmedi.
Ama bazen öyle çevirmeler oluyorki asayiş trafik hepsi birlikte alkolünden arabanın içi aranmasına kadar öyle bi çevirmeden kaçmayada hiçbi zaman totom yemez sonuçta terör bölgesi gibi bişeyiz napacakları belli olmaz alkol yüzünden *** yoluna gitmeye değmez.
Ben bir kere kaçmıştım, hiç birşey olmadı ceza vs de gelmedi. Başka bir arkadaş kaçmıştı onun plakayı bir kaç gün ekiplerin elindeki kağıtlarda gördük yani galiba arama gibi bir durum oluştu. Niye kaçtığıma da gelirsek, burası büyük şehir değil, burada cam filminden araba bağlıyorlar ve yediğimiz cezalar artık çok can sıkar oldu. Neden kaçmayayım ki??