Conta, Filtre, Egzoz, Timing li bir 106 GTI lı araç için en uygun egzoz sistemi nasıl olmalıdır ? Baştan sona kadar tavsiyelere açığız, egzoz markası çapı vb önerilere kadar.
Printable View
Conta, Filtre, Egzoz, Timing li bir 106 GTI lı araç için en uygun egzoz sistemi nasıl olmalıdır ? Baştan sona kadar tavsiyelere açığız, egzoz markası çapı vb önerilere kadar.
Bu konuyu bende merak ediyorumdum, hayırdır kanka araç kimin ? Bakalım oylama nasıl olucak.
Bi arkadaş aldı kanka o yüzden soralım dedik bilir kişilere
Hayırlısı olsun kardeşim, Tech ahalisi neyi çözmedi ki bunu çözemesin :cool:
sonda hks candır 106 da
51 lik ara boru sondada oem egzoz olmali bana gore.
Orj eksoz borulari sadece kat iptali en sona 51lik ss son susturucu 10 numara olur hep performans hemde kaliteli bir ses olur
Teşekkürler
Orjinal borulu 106 kaldimi ki :D orjinali kaçlık?
Şimdi orjinal anket' e bakıyorum da, Neden 51 ile Son Susturucu ? Neden 48 ile Son Susturucu değil ?
Selçuk abi, zaten çok farklı bir konudan girdi kat iptali ve orjinal borular sona supersprint diyor. Bu Setup' ı hiç selçuk abiden başka yapan oldu mu ?
51mm duz boru sona 60lik.egsoz diyorum ben.
51lik duz boru ve hks kullandım ss kullandım ve orj son susturucu ile kullandım... bence ss içlerinde en iyisiydi
Replica SS Magnum ile SS Magnum arasında fark varmı peki ? Şuan bir abimden, hediye SS Magnum Replica aldım bir fark olur mu ? 60mm sanırım Magnum ?
48 lik araboru,51 lik son bence
106 dan çok anlamam tecrübem olmadı ama düz boru sona otto hks tarzı egsozlar alt devirleri baya yığıyordu üstler daha canlı oluyordu benim bu tecrübemen ötürü,
ortaya da bir susturucu sonada mümkünse, her ikisine de spor tip olsun.
remus'un ortalarıda var Universal(evrensel mi dicez biz bu kelimenin türkçesine geniş kapsamlı mı :D )
öyle gaz tepkisi daha iyi olur ve çok kafa ütülemez yaşlanmışım çok sese tahammül edemiyorum artık :)
Burada egzozcu bir abim var, vergi olayı başlayıncaya kadar hep 106, saxo ve türevi araçları alır satar haliyle denerdi de. Stock internalli ve kapaklı 106 sını 51 likten 48 liğe çevirdikten sonra yaklaşık 2 boy aldığını söyledi sonra aldığı tüm araçlara 48 lik düz ve replika ss magnum taktı zaten.
Bak mesela simdi herkes 51 derken aradan 48 duz ve son susturucu diyorsun. Bende bir kac kisiden duydum, neden cogu kisi 48 demedi de 51 denildi ?
48veya 51 eksoz sona bi hks..... 48 lik olursa sıkıştımanız olucaktır lakin zaten tayming yapıcaksınız 51 te olabilir ben hep bu şekilde kullandım....
Ne istediğine bağlı bence. Altlar önemli değil roll yapıcam diyorsan 48 - 51 düz sona 60 tan büyük olmayacak bir eksoz ve spor orta susturucu gayet iyi yürütür.
Eğer ses önemli diyorsan ortayıda takma 5. vitesin biraz daha yavaş döner birde gaz tepkimen ve altlarında ortalı halden biraz daha salık olur ama roll de 5 vites harici hissetmezsin bir sıkıntı.
Eğer ortalama bişey istersen yani günlük olsun dersen 48 boru spor orta 51 son ilk gazla beraber kafa atan bir 106 olur tepkimede :)
48lik alt devirde 51 üst devirlerde + bence.benim araç 1.4 manifolttan sonra 50lik kat.da 43 e düşüyor.ben burdan 51 lik devam ettim kat.iptal orta iptal.son susturucu oem fakat benimki susturucunun dibinde kaynaksızdı yani susturucuya baglı degildi susturucu görüntü amaçlı duruyordu.tabiri caizse susturucusuz düz boru. 3 kerede polis konturolünden sorunsuz geçtim.fakat suan son susturucum 1.6oem.ve taklı :) aracım bu kombinasyondan sonra çok rahatladı hem alt devirde hemde üst devirlerde.
bende zamanında 48 araboru + 51 son susturucu kullandım eski 51lik boruya göre 48i takınca araba daha iyi olmuştu
48 lık boru kat ıptalı orta susturucu ss magnum denemistir
mevcut sıstemıme orta susturucu takarak 60\200 km arasında 1 sanıye iyilesme gostermistir kendi araclarımızda ayrıca bıras arastırırsanız grup nrally de bile vtslerde orta susturucu vardır
bence motorda çok fazla oynama yoksa o yazdığınız speclerde 48lik boru kullanmanız daha verimli olur büyük çap fazla hp değil çok araştırmıştım.48 boru+spor orta susturucu+sona hks yada ss magnum tarzı bir egzozla güzel olabilir
Oem fabrikasyon borularıyla devam edin susturucuları sokun aynı çapta boru olsun yanlız egsozcu ağız ağıza kaynatsın bu cok önemli titiz çalışmasına dikkat edin sonada herhangibir egsoz tercih edin 51 mm olan cok uzun olmasın susturucu boyu.
48 düz boru ve tek olarak sona küçük bir susturucu. Eğer sona 60'lık susturucu koyacaksan ortaya direk geçişli bir orta susturucu koy. Neden 51 değil diye sorma 51 iyi olsa 51 derdik.
He şuda var eğer tutupta 45'lik boru kullanacaksanız sonda mutlaka ama mutlaka 60'lık susturucu olsun. 51'lik susturucu ufak gelir 45'li boruya.
Kat iptali, İptal'den sonra Orta susturucu sökülüp yerine Ufak performans orta susturucular var onlardan takılması (Zırıltıyı alsın Zırıl zırıl ötüyor egzoz bu olmayınca) daha sonra Son'ada Otto spec, HKS vs. tarzı kaliteli bi Soba borusu takılması :) Ses cok tatlı ve tok olacaktır.
48 lik boru ile 51 arasında fark yokki 51 lik boruyuda içerden ölçersen zaten 49 ğa tekabul eder:) neyse düz boru yap sona HKS 63 lük koy zaten HKs nin içinde ters e boru vardır 48 ile 51 ğe sıkıştırır kaliteli ses kaliteli yürümeye gider ;)
ince conta + güzelbi timing + üçgen kutu filitre +48 lik boru + HKS egzost ile bi solukta 200 lere çıkarsın ;)
hem alt hem üst dersen HKS sadece üst dersen REMUS hard serisi ve OTTO da olabilir
2008 de 2 sene boyunca ; paşaoğlu savaş usta timing Bekir paşaoğlu yazılım +51 düz boru +13/61 kısa kutu içi green filitre 63 remus hard serisi ile alayına mokoko sıktım çok ta iyi olmuştu hatta bunun son 7 ayı gaz kelebeğim yarım açıkkan gazlıyormuşum belli bile olmamıştı :(
şuanda tekrar yapcak olsam :) herkezin söyledği 5 maddeden en mantıklı 1 er tanesini uygulardım
aracınıza kesinlikle 10/60 yağ koymayın farkedilir şekilde aracını sıkıyor bence
motor içi stock olduğunu düşünerek yorum yapıyorum.
arkada free flow susturucu olacaksa
51mm duz boru ve 51mm free flow orta susturucu
kafi olacaktır.
yazdığın setuba en uygunu orjınal borun saglıklı ise kat ve orta iptali sona otto hks vs.. yada tertemiz 48 lik çektir sona aynı şekilde bişeyler koy. 51 ve üstü çok gereksiz o speclerde, bu speclerde Alt-üst devir dengesi en iyi 48 lik borudur.