herkese hayırlı formlar vti de bp 10 40 yağ yakma yaparmı konu hakkında detayları bilgileri olanlar yardımcı olursa sewinirim
Printable View
herkese hayırlı formlar vti de bp 10 40 yağ yakma yaparmı konu hakkında detayları bilgileri olanlar yardımcı olursa sewinirim
kac km de ne kadar eksılttıgını surus stılınızı vs yazarsanız daha saglıklı bılgıler elde edersınız
http://www.techturkey.com/forum/gene...g-onerisi.html
http://www.techturkey.com/forum/gene...ag-secimi.html
http://www.techturkey.com/forum/gene...sicakligi.html
Bu konuları incelerseniz, fikir sahibi olursunuz. Daha da nicesi var forumda. Biraz araştıralım.
fazla araştırma kurcalama 10 60 koy kışın .zaten bırsuru acılmış konu var bak oralara ..
yuksek devirlerde kullandığım zamanlar oluyo aracımda su anda bp 10 40 yağ var bundan önceki yağda sıkışdırmalarımda eksiltme yapmıor bu yağ koyuldukdan sonra yuksek devirde hafif mavi duman atma yapıor acaba bp nin 10 40 yağı incemi gelior
su anda aracım 240000 de kimi zaman sakın kimi zaman sıkısdrıyorum bu yağdan önce böle bi sıkıntım yokdu
o zaman bi servise doğru yol alayım ölçdüreyim maliyeti hakkında bilgin varmı cans
10.60 koymak hele kışın bence çok gereksiz. İticileri dahi bozabilir.
biz BG vti da 0/30 koyuyorduk öyle ahım şahım eksiltme (kapak açmamış stock motor) yapmazdı Tj de ise (b16b piston egz yazılım) kışın 10/40 kullanırdım roll yapmadığım vakit onda da aman aman eksiltme yapmazdı. Roll yaptığım zaman gecenin sonunda yarım litre eklediğim de oluyordu.
sen bence sakaryadaysan şu an Hikmet usta ya yani Gönül Garaja git komp. değerlerine bir baksınlar.
anladım komp değerleri ne olmalı bilgisi olan varmı
konu güncell
5w50 mobil kullan dostum sen. Hem yazın, hem kışın kafan rahat olur. Kompresyon sağlıklıysa da 5w40 kullan. 10w60 falan aman diyim. Yazık günah.
Benim araca usta yağda eksik var diye 2 litre 10w60 ekledi yağ çubuğuna baktım 2 çizgininde üstüne çıkmış normalde tam ortadaydı :/ fazla olması bir sorun olur mu
Yeni konu açmak istemedim konu sahibi kusura bakmasın bu konu kafamı kurcalamıştı burda sormak istedim
bu yag olayına cok takılmıstım bende.. mobıl 10 40 kullandım bırkere yag eksıltme yasamıstım.. sonrasında castrol 10 40 kullandım ve cok memnun kaldım hıcbır sıkıntı yasamadım.. eksıltmedı dıyemem eksılttı ama mobıl kadar degıl.. sadece basıma gelen bır durum oldugu ıcın paylasmak ıstedım.. dıge yagları deneme geregı duymadım castrol 10 40dan sonra..
kompresyon değerlerim dün ölçüldü 180 175 180 145 sadece birinci göz biraz düşük usta sıkıntı olmadığını söledi benm merak ettiğim konu ise arkdaslar bp 10 40 yağı nın vti ye incemi gelior bildiğim kadarıla bp yağ yarı sentetik
buradaki bi motorcu ustamıza ölçtürdüm bar olarak 12 12 12 10 die söledi ortalama değeri ne olmalı?
Değerler arasındaki fark %15 i geçememli servi sınırı bu. %15 üstü sıkıntılı olduğu anlamına geliyor. Ya kapak ya segman kaçırıyor.
dostum adam akıllı bir yere gidip tekrar ölçtür bence. Çıkan değerler kaideye alınmayacak değerler değil.
99 füme olan araç seninki dimi? makyajsız kasa panujuru olan hani
yok kardeşim eh vti kırmızı bnmki değerler bi daha baska yerde ölçüldü 185 180 180 170 her seferinde ayrı yağyakma yk eksiltme yok demekki hep farklı değer vericek
yani bar olarak 12.42 12.76 .12.42 11.73
10 40 her zike dermandır daya gitsin rahat ol :)
Tam varken neden yarı? Araştırmasını kendin yap, uzun uzadıya yazmak istemiyorum buraya ama yazık ediyorsun aracına başka birşey değil. 0-20sinden 10-60ına kadar yağ denemiş biri olarak söylüyorum bunları.
Sorun sadece itici değil. Belki şuan konusunu açtığın yatak sorunu.
yapmayın etmeyin, 10-60 performans yağı gibi geliyor kulağa ama detaylıca işin içine girince öyle değil
bp'den ziyade castrol 5w40 ideal seçim benim görüşüm
B16 Delsol sahibiyim, şu yazılanlardan halâ ne yağ koyacağıma karar veremedim düzmantık Mobil 10-40 alıyorum yarı sentetik.
Her telden baska calınca insanın kafası karısyor geldi şimdi doğru olanı bul
Vti in kitapciginda yagi yazmiyormu?
yazdığım konunun yada yağ incelik kalınlığının benim araçla bir alakası yokki ben zaten 5-30 kullanıyorum. Ama 10-40 ta koyabilirim 5-30 uygun bulduğum için koydum. 10-40 bence kaliteli bir marka ise her araca koyulabilir yarı sentetik tam sentetik olayı kalkıp aracı 500.000km kullanacaksan ozaman oturur düşünürüm. :icon_tup: bu sitede kalkıpta castrol 10-40 yarı sentetik yağ kulandım aracımda sorun oldu diyebilecek bir adam varmı soruyorum ? yada sen hayatında 10-40koyduğu için aracında zarar oluşan biri gördünmü ? ben gırtlak yüklü 10-40 yağ ile gezen sti biliyorum başka yağ kullanmıyor..
Yari sentetik yagi 500 bin kullanacaksam araci koymam dusunurum demissinde.bende sana sunu soyleyeyim ozaman senden 2.el arac alinmaz.nedenmi aracin uzun vadede saglikli bir arac olmayacak.gunu kurtarsin gibi dusunuyosun.arac kitapcigi ney oneriliyorsa o kullanilir stok motor ici. Kalkip her araca 10-40 koyamassin.
Benim aracada ilk 10-40 koydular sonra 5-40 la degistirdik motor sesi kendine geldi daha iyi ornegi varmi vereyimmi?
Kullanım kılavuzunda yazan viskoziteyi pek değiştirmemek lazım.
Yarı sentetik kullanılır kullanılmasına da, yağ değişim periyodunuz kısa ise kullanılır. 3.000-5.000 km arası mesela.
9000 rpm çeviren ve sert kullanılan arabada aynı yarı sentetik yağı 15.000 km kullanmamak lazım örnek vermek gerekirse. Tabi yağ ısısı ne alemde bunu da bilmek lazım.
Ucuza kaçmayıp tam sentetik kullanmak en doğrusu