Arkadaslar bide ben yorum alayim. Max 20k kredi cekebilirim. Saglam yatirim ne yapilir?
Dovize..
Altina...
Arsaya...
Gayrimenkula..
Vasitaya...
Bankaya..
Ticarete..
Yada rahat birak oynama ???
Printable View
Arkadaslar bide ben yorum alayim. Max 20k kredi cekebilirim. Saglam yatirim ne yapilir?
Dovize..
Altina...
Arsaya...
Gayrimenkula..
Vasitaya...
Bankaya..
Ticarete..
Yada rahat birak oynama ???
Nickler ne kadar benziyor.50bini batırdın sandım abi ahsha
Ahuha :) yeni girisim diyim kafa karistirayim :D ciddiyim. Okadar param yok ama bende bi gaza geldim.azerbaycandayim suan burayi iyi bilen ark. Akil alabilirim.
Arsa. Asla zarar ettirmez...
50k cash var + bi ihtimal ustune 20 k max kredi. Simdi ustun koru degilde.misal arsa alalim abicim de nerden nasil alalim? Ben izmirdeyim.meslek itibariyle mobil calisiyorum. Cok fazla malimon basinda duramam.izmir veya koylerinde olursa peder ilgilenebilir. Ben aslinda bilgi isterken ''devran falanca yerde bi arsa var al kardesim paranda yeter ilerde degerlenir'' gibi gibi.. nokta atisi yani. Cunku param var arastircak zamanim yok.Suan yurtdisinsayim yarinimiz allah kerim. Kisa vadede kazandirmasada olur fakat 3 5 yil bekliyceksem.hakkini fazlasiyla alabilmeliyim.ilerde elimdekini cikarip sicak parayi dondurmek adina...
dağdan tepeden ev al kiraya ver 5 yıl unut sonra ev + ya geçicek en güzel yatırım :)
melek yatırımcı ol.
Mantikli fikirler bekliyorum
Ayrancılar, Urla, Mordoğan taraflarında uygun fiyatlı arsa bulabilirsiniz, kesinlikle zarar ettirmez.
Yaklasık 4 sene önce depo olarak kullandığımız mülkün sahibi, karaburundan bir arsa aldı 15-16 bin liralık aracını verip üzerine de 20bin lira nakit ödeme yaptı. Şuan arsanın bedeli 200-250 bin lira civarında. Bunun gibi de çok örnek var. gelişmekte olan yerlerde toprağa yatırım yapabilirsiniz. Daire işine hiç girmeyin derim
Benim diğer konuda ki fikri bi düşün derim.. Geleyim yanına beraber yapalım hatta.. 2 kişi değil 4 kişi çalıştırırız hauhauha :D
Cem sen akil verme aga ya . Basimizi belaya sokucan lan gardaş :D azerbaycanda guzel piyasa var gel burda yapalim taniyan eden yok :)
Arkadaslar varmi link, adres vs . Git bak bi deseniz bakamam.acik adres olursa babaya baktirabilrim.imarli arsa mantikli tabi. Urla gumuldur karaburun mordogan gelismekte olan yerler ve hep yazlarimizi gecirdigimiz yerler fakat bu paralara zor artik. 3 5 yil once olabilrdi fakat suan tamamen düşeş olucakki 50 ye alalim
Arsanın son zamanlardaki alınıp kar oranı istatistiklere göre % 129 onun için her zaman arsa en karlısı
internetteki fiyatlara cok aldanmayın, vaktiniz olsaydı gidip araştırın derdim. direkt olarak sahipleriyle görüşüp, uygun fiyatlara denk getirebilirsiniz.
Bir tane vip vito alın , şoförlü kiraya verin. arabayı iyi koşturabilirseniz ciddi paralar kazanabilirsiniz.
Varsa bilgin borsaya gir
Arkadaslar vip arac mantiklI fakat arac durdugu sure zarfinda yiprancak ve bakim onarik kasko sigorta vs vs gibi giderleri olucak.eger istedigimiz musteri potensiyeli olmazsa zarar ettirebilir orta uzun vadede...
Borsayla hic isim olmadi. Oyuzden bu tur risklere girmem anlamam cunku. Zamaninda anlayana bikac akrabam cok parada kazandi,ciddi zararda etti.
Arsa uzun vadede kesin sonuclar veriyo. Hic zarar ettirmez 2+2 daha 4 fakat duzgun yerden bu paralara bulunurmu ?
Bana suan mantikli gelmeye baslayan sey elimdeki parayi verip yetmesse ustunu krediyle tamamlayip yada icini doseyip 1+1 veya studyo tarzi ev alip gunluk kiraya vermek. Izmirde dusunuyorum. Tabi potansiyele gore ist ankara yada ogrenci hareketliliginden dolayi eskisehir olabilir
VIP araç öyle al çıkla olmuyor bi dünya ruhsat seyahat yolcu taşıma belgesi vs. gerekli ve trafik ile belde belediye arasında uyuşmazlıklar var teferruatı çok.
Aynen buda ayri bi husus. Herkes tavsiye ediyor ama burokrasi yonu var birde bunun.
Suan residence tarzi studyo,1+0,1+1 evleri arastiriyorum
içi zeytinlik olan arsa. Hem durduğu yerde zeytinden kazanırsın hem de arsa değeri sürekli artar. Zeytinin bakım masrafı da çok azdır. Düzgün toplama yapılırsa da her sene aynı miktarda hasat alırsın. Geleneksel bir sene iyi bir sene kötü hasat sorunu yaşamazsın.
ne yaparsan yap kendine sağlam bir sermaye ortağı bulup birlikte iş yap. Artık günümüz ekonomisinde ticaret yapacaksan şayet , ufak sermayelerle veya borçla açılan nakit gücü olmayan işletmelerin dönmesine imkan yok. ( istisnalar kaideyi bozmaz)
benden bahsediyor :D
wala benim önerim psc olabilir 70bin + ile açılabilir jem89 bahsetmişti
rocco alıp kiraya vermek olabilir diğer konuda verilen numarayı öğlene doğru arayıp bilgi alıcam
avmde kiosk stantları olabilir 40-50bine bulunuyor personel çalıştırırsan 1500-2000 tl net kar bırakıyor
sanayiden anlıyorsan sektörde çevren varsa kosgeb desteğiyle ve kendi nakitinle imalat yapabilirsin
70 değilde 150 binin olsa noter sözleşmeli ortaklık yapabilirdik bir franchising falan alıp
çalıştığınız sektör ne ?
Zeytinligimiz var zaten.bayindirda tarlalarimiz var fakat para yapmiyor.aslinda yaparda yer mevki onemli :) zeytin hayatimizin icinde dediginiz gibi biyer alsak benden cok peder ilgilenir.koy cocugu zaten hayati zeytin olmus adamin :) Imarli arsa olmali trustik yerleske olursa gelecegi cok parlak oluyor.
Araba mantikli gelsede iti ugursuzu alkollusu ile ugrasmak var.adam alkollu kaza yapti arac pert ? Misal bole seyler aklima geldikce hicte mantikli gelmiyor. Ha soforlu kiralarsam ozaman gozum arkada kalmaz fakat o is yaş gibi. Rocco, cooper tarzi kiralamanin getirisi olsada cok fazla riskli. Spor araba alanda gazliyor sonuc itibariyle.bi rent a car versek rent sigorta yapiyormu mesela ?
Aslinda 50 nakit 50 kredi cekebilcek durumda olsamda krediyle dertsiz basima dert almak istemiyorum.ticaret bu islemeyedebilir.battginda bankada yaslarsa sonu cok aci olur :D Suan eldeki para çok olmadigindan
Imarli arsa almak
Veya kucuk bi daire alip kiralamak mantikli geliyor
Bi meslegim var ve pek sabit duramdigim icin yapicagim sey cok fazla takip gerektirmeyen bisey olmaliki kafam.arkada kalmasin. Misal kendim basinda durup ticaret yapamam zaten yurt disinda sehir disinda oluyorum genelde
Ben sanayi dalgiciyim abicim.ozel.sektor
Şimdi benim anlamadığım konu, ucuz yollu para kazandırabilcek arsa istiyorsunuz, buradan istiyorsunuz, peki size neden bu yardımı yapsınlar ki kendileri kazanmak varken, sizce öyle bir iyiliği hiç tanımadığı bir insana yaparlar mı bu devirde :) ve cash nedir ?
O nasil bir mantiktir abi ya ? Burasi yardimlasma portali.Burda zaten kimse parayla akil vermez.'öneri' verirler isine gelen uyar ve uygular. Akil akildan ustundur.Herkes bi fikir verir,ortaya koyar dusuncesini.. son karar benim sonucta.Utopik seylerde soleseniz aklim var iradem var.
ben 50bin liraya avmde kiosk açardım
şimdi yine bir firmayla konuştum
50 bin tl isim hakkı istiyorlar kahve şahane diye bi firma
uygun bi avmde boş bir yer bulmalısınız
püf noktası sinemaya açık alana ya da burger mc gibi yerlere yakın olması
ürünü firmadan alıyorsunuz
3bin liralık ürün 15bin lira ciro yapıyor
15bin cironun 3bini malzeme 4500ü kira 3binide personel masrafı dersek 4500 lira kar bırakıyor
önemli olan iyi bir avmde iyi bir nokta
Yunanistandan ev alip yaz sezonlari vs kiraya verebilirsin kos adasinda fln cok ucuzladi evler
istiridye mantari yetistirme..
bu isi biarastir derim. Marmara mantar diye bi firma war ara konus.
iyi gunler
Ridvan :icon_tup:
Git Bucadan,Tınaztepe'ye yakın yeni yapılan yada yapılmakta olan evler var 1+1 onlardan al.Kuzenim 60 bin tlye aldı içine yatak koltuk ufak tv buzdolabı çamaşır mak. koydu 43 metrekare zaten aldığından 1 ay sonra 650 tlden kiraya verdi hala oturan var,Evin fiyatı olmuş 85bin tl :)
.Bursa goruklude 60 a 1+1 dayali doseli luks evler var onlar gozume ilisti
.Izmirde var arastirmak lazim
.Mantar olayini bi ark. Cok ciddi yapmak istedi bu 2.duyusum cok buyuk kar marjlarindan bahsediyolar bi konusayim arkadasla fakat ugrasmak icin zaman lazim. Oda bende yok.
.Avm de yer acmak cok mantikli bunu bi arastiracagim.
.Kos adasindaki evlere nerden bakiyoz :) onuda merak ettim
bucada biz alıcaktık ev 1+1 temelden. 100k fiyat biçtiler alıp kiraya vericektik. yani alınıp direk kiraya verileiblir boşken bile. ki 600den falan baslıyo kiralar nerdeyse. havada kapıyolar öğrenciler. aileler mecburen kirayı ödüyo cocugu dısarda kalmasın diye. 9 eylüle yakın bi daire alınıp kirası biriktirilip ilerde degerlenince satılabilir o parayla baska işte yapılabilir
üzerine 16 - 20 arası bi rakam daha ekle 500 TL kiracılı ev verelim sakaryadan, durduğu yerde de kazansın :)
Ticaret tamam güzel ama risk faktörü çok, bi iş kurup yürür hale getirmek 1 sene. Bu kadar dayanma gücü yoksa zor, emlak - arsa ise cidden kaybettirmez.
Vadeli hesap olayına faizden dolayı sıcak bakmıyorum.
Altın - döviz bir şekilde riskli, uzun vadeli bekleyeceksen bist (imkb) 30 hisselerine göm en az 2 sene unut. Ama teknik bilgi şart bodoslama girip çakılan dünya insan var.
yine en risksiz olanı gayrimenkul.
Basit bir hesap 70 e ev alsan aylık 500 getirse sana sene de 6000 yapar.
Yıllık getirisi % 8.5 yapar net. Satıacağım dersen en az 5- 10 k arası üzerine koyar.
Ayrıca bir işiniz zaten var, başka bir yere vakit ayırmak zor, başında durmadığınız yere sahip olmakta çok çok zor.
Hayırlısı olsun şimdiden.
Saolun tesekkurler.aynen bende bundan bahsediyorum. Basinda durmassan hallaç pamuğuna çeviriler o isletmeyo :) suan yine bakiyorum donuyorum dolasiyoruz gayrimenkule geliyoruz. Küçük yatirimlik bi ev alayim 3 5 kira gelir evde her daim prim yapar. En azindan aldik lan deriz :)
Cok fazla ev duskunu biri degilim illa ev olmali deiye bakmıyorum benimki yatirim maksatli. Suan 150k param olsa ve gayrimenkule yatırmayu dusunsem 3+1 daire alacagima 2 tane residence 1+1 alirim daha mantikli ve daha getirisi yuksek kiraci garantili. Oyuzden suan ole 10 20 ustune cikmak istemiyorum. Parayi gomeyim ortada car cur olmasin hesabi benimki
Birde surekli yanlis yaziyoz ama duzeltemiyrum. Site mi yoksa telden kaynaklimi anlamadim . Duzenle butonu cikmiyor.yardimci olabilecek olan ? Kusurs bakmayın yanlis yaziyoz duzeltemiyoruz.