-Yaklaşık 3 yıldır okula araba ile gidiyorum,hiçbir zaman yer bulamadığımı hatırlamıyorum.
-Sabah kalabalık olur anlarımda akşamları hiç kalabalık olmuyor,zaten saat 5 dediği anda okulda çalışan memuru şunu bunu herkes gidiyor.
-Şahsen Gıda-ziraat okuyanlara yer bol,Tıp falanda bol,eğitim ve mühendislik içinde R'lerin arkasından Bölüme kadar yer var.Tek sorunlu olan işletmenin oralar.Oranında sıkıntısı bölüm.Çok fazla kapasitenin üstünde öğrenci var.
-Ha madem trafiği azaltma dertleri var,o zaman orda çalışanlarada aynı fiyat yapsın(hocalar hariç),Yanlış anlaşılmasın net sayı veriyorum öğrenciye sadece 200 kontenjan tanındı,sadece 200 tane.Hadi 300 diyelim.Sabah okula gittiğinizdeki arabaları gördünüzmü?Her yer araba dolu bunuda fark ettinizmi?
-Ruhsattaki soyad ile orda çalışan herhangi bir memurun soyadı tutması yetiyor,sınırsız sticker alabiliyorlar.Hemde ömür boyu sadece 10tl vererek.
Bir diğer olayda:
-Sizin yıllar önce lisans yaptığınız zamanda
1-Balcalı Hastanesinin dışarıdaki 1000 arabalık otoparkı yoktu,herkes üniversitenin içine park ediyordu
2-Şu an dışarıaki 1000 arabalık yerin ne kadar kalabalık olduğunu görüyorsunuzdur,bunun içeride olduğunu düşünsenize
3-Eskiden kimlik bile sorulmuyordu dışarıdan elini kolunu sallayan girebiliyordu
4-Bu kadar şeye rağmen kalabalıktı evet ama araç parkedemeyecek yer yok demek gerçekten yanlış olurdu,yer bulamadım diyen 50-60 metre fazla yürüdüğünden öyle diyordur açık ve net.
Gelelim sonuca,madem trafiği düzenlemek istiyorsun.
-Öğrenciye yıllık 500 lira = Ticari otobüslere yıllık 500 lira...Sizce öğrenci ile ticari bir aracın aynı para ödemesi mantıklımı Hemde yıllık
-Öğrenciye yıllık 500 lira > Çalışan memura sınırsız 10 lira...Sizce bu doğrumu,bence hiçte doğru değil.Ha derseniz öğrencinin arabası olmaz,olsada parası var yukarıda yazdım sebebini.
Bana gelince,ben sınırlı bir sayı olduğunu bilmiyordum,sistemde daha tam oturmamıştı zaten biraz bekleyeyim öyle alırım dedim ve kalmamış.Kontenjan açılırsa alıcam ücretide umruma değil açıkcası.Fakat bu uygulamayı desteklediğimi,yada doğru olduğunu söylediğimi düşündürmez.
Kaldıki daha bu fotoğrafa sığmayan büyüklükteki bir kampüste,öğrenciler istenmiyorsa ve öğrenciden kaynaklı bir kalabalık oluyorsa ben birşey söylemiyordum dahada.
http://i.imgur.com/Zhewz61.jpg