caglarcb Nickli Üyeden Alıntı
Tek taş, pırlanta olayında her zaman markadan yana olun derim bende. Bilmediğin, kuyumcular çarşısı, arkadaş, eş dost işi şeyler de arada uçurum olan fiyatlara yanaşmayın. 6000 TL'lik mağaza fiyatı olan tektaşı sen 2500 liraya alamazsın. Öyle bi dünya yok. Bundan bir hafta önce; 0,23 karat, E renginde, brilliant kesim, VS1 berraklığında, V montür yüzük aldım kız arkadaşıma. Aldığım ilk tektaş pırlanta da değil. Ödediğim fiyat 2600 tl. HRD uluslararası sertifikalı. X bir firmanın değil, türkiyenin en büyük kuyumcu mağazası bu aldığım yer. Sertifikayı; belçika müşteri hizmetlerini aratarak doğrulattım, yetmedi bendeki sertifika ile teyit etmek için pdf olarak mail adresime yönlendirilmesini istedim. Gönderdiler sağolsunlar. Kimisi montüre sertifika veriyor, kimisi aksesuar olarak sertifika düzenliyor, kimisi taşa veriyor, kimisi de kağıt parçası olarak sahtesini veriyor. Gideceksin güvendiğin ismi olan bir kuyumcuya, diyeceksin ki ben uluslararası geçerli sertifikasını da istiyorum, bunu beğendim, söyle fiyatını. Yok efendim sertifika bi işe yaramaz, Türkiye'de geçerli değil bilmem ne kelime oyunlarına gelme. Benim de işim satış. Mağazacılıkta dürüst olman imkansız. Ben çok araştırdım. Her ülke piyasasına baktım. Borsasına kadar indim işin. O şekilde karar verdim. Yine diyorum. Kimseyi dinleme; git ismine, kurumsallığına güvendiğin muhattap bulacağın bi firmaya sor. " Bizim ahmet abi aynısını X fiyata yapardı yeaa, çok vermişin olm" diyenlere aldanma. Altın değil aldığın, pırlanta. O ahmet abiden swarovski taşı alırsın, hemde sözde hrd sertifikalı sonra üzülürsün. Gerek yok.