Ormanci Nickli Üyeden Alıntı
Şişirilmiş muhabbeti galerici kolpası, onu dalgasına yazıyorum tamam da;
Sence nedir hocam? Yazdığım paragraf açık değil mi?
Her iki tarafı da dinleyen, özellikle de sanayide onarım yapan işletmelerle yetkili servisleri az buçuk yakından tanıyan ve içlerinde nelerin "döndüğünü" bilen biri olarak yazıyorum. Sigortacıları da çok dinledik. Ki kendileri de kabul ediyorlar arka planda ama hala bazıları "olmaz ya yok öyle bişey, kesinlikle öyle bişey olmuyor" modunda reddediyorlar. O yüzden dedim çalışanı mısın diye :)
Sigorta burada ne yapıyor, veya eksper:
Tekrar yazıyorum; Araba geliyor, efendim şu kadar hasar var. Şurası boyanacak, şu değişecek bilmemne olacak.
Eksper geliyor, tamirhane işletmesi tahmini hasarı ve yapılması gerekenleri söylüyor. Eksper başlıyor, "onu değiştirme, boya", "bunu değiştirme, tamir et" falan filan... Tamam diyor adam, şunu boyayacağım, 150 TL veririm diyor eksper. Ula diyor ben 400 TL boyuyorum parça başına. Yok diyor, 150 boyayacaksın. E adam ne yapıyor, dosyayı kabul edecekse ya başka yerden çıkarmaya çalışıyor, ya da atıyorum boyanın bilmemnesini katmıyor, dandik boyuyor falan filan...
Bununla bitmiyor. Sigorta diyor ki "orj. parça kullanmayacaksın, benim getirdiğim sözde "eşdeğer" parçayı veya muadil parçayı kullanacaksın" diyor. Adam diyor ki, "sigorta şirketi bi çamurluk getirmiş Kangoo'ya, bi tarafı hizalayınca, diğer taraf vida yerine gelmiyor, kısa düşüyor, ulan lastik değil ki bu esnetip de takayım, kaliteyi siz düşünün" diyor.
Böyle bin tane terane...
Ama ne oluyor, Mengerler falan filan diye yazıyorum ama töhmet altında da bırakmayayım, her yetkili servis, her marka, her sigorta için geçerlidir bu, bu yüzden feci bi genelleme yapmamda mahsur görmüyorum.
Servise araç geliyor, tamir yok, boya yok veya çok dandik küçük işler için var. Çünkü yetkili servislerde boya ustaları da genelde dandik, öyle macunlayayım, şurayı düzelteyim de cillop gibi boyayayım tarzı adamlar yok, çizik boyarlar anca.
Eee eksper bu durumda ne yapıyor, alternatif yok, yumruk göçüklü kapı değişiyor, bilmemne değişiyor, o arada servis müdürü falan filan eksperle kankaysa, veya sigorta şirketini de tanıyorlarsa, ya da hiçbiri olmasa bile yetkili servis başlıyor aralara sıkıştırmaya, efendim kapı hasar gördüyse kasma yapmıştır, kilit bilmemnesi de değişmesi lazım, efendim orası bilmemne olduysa vidaların da değişmesi lazım.
Yetkili servis işi büyüyüp genişledikçe, Mengerler, X, Y, Z firması da neredeyse arabayı bile göstermeyip, aynen yukarıda yazdığım gibi, "hacı bu parçalar değişecek, tamam mı" diyor, adam imzayı atıp gidiyor.
Burada bi enayilik, bi sıkıntı yok mu hocam sence?