arkadaşlar civis si turbo yapıyoruz gt17 turbomuz war biz vitara pıstonu aldık bu turbo bıze yetermı sıkıştırma nasıl olur yoksa orjınal pıstonunumu takalım sizce hangısı daha saglıklı olur
Printable View
arkadaşlar civis si turbo yapıyoruz gt17 turbomuz war biz vitara pıstonu aldık bu turbo bıze yetermı sıkıştırma nasıl olur yoksa orjınal pıstonunumu takalım sizce hangısı daha saglıklı olur
sıkıştırmayı nasıl çözecez yardım:)
orjınal pıston cok tepelı bu sefer sıkıstırma yuksek olacak.vitara pıstonu kullanıp turboyyu buyutsek olabılr mı yururmu araba?
orj pistonların tepelerini tornada almak en mantıklısı bence
peki pıston alıncaya kadar vıtaraları kullansak basımız agrırmı sorun cıkarırmı kısa surede.tek sorun arabanın gıtmemesı mı olur
ince conta cozmezmi durumu:soru:
aynını dedımde yanar dedı cem
kapak zaten taşlanmıs ama, sadece ınce contayla kurtarabılırmıyız?
eger olursa kaç mm ve neyden yaptırmamız dogru olur? :)
off off offf teorılere bak ya....
arkadaşlar şuan için piston değiştirme şansımız çok az bu pistonla neler yapabiliriz yada ne gibi bir yol izlememzi gerekir
ayrıca kapakta taşlanmış biraz.eski sahıbı yaptırmıs ne kadar oldugunu bılmıoruz ölçmedik.
kesinlikle ölçmelimiyiz
metine hazneli piston lazım kamer yoksa olmaz böle bir proje
valla işiniz zor o zaman piston almak filan bunlar gereksiz haraketler o zaman kullanın vitara piston ama çok zevksiz olucak söylüorum..
bence gerek yok orjınal pıstonu kullanır açmaz basıncı olur bıter ya.heralde ole olacak sımdılık
vitara piston sohc grupda iyidir ama zcde sıkıştırma 7.1 oluyo bloktan aldırıma gibi yöntemler var rekteveci tarafından ama geri dönüşü yok tabi bu arada vitara pistonlu zc yapılmıştı öyle kötü bi gidişi de yoktu aslında
cemin arabası kadar yürümez ama gider yine gayet keyifli en azından stock motora göre çok çok iyi gider
1-2 sorum olucak 9 sıkıştırmaya sahip bir arabayı neden 7 lere düşiürüyorsunuzki si a biz t25 gibi minik bitrr turbo ile 10 psi basıyoruz sorunsuz kullanılıyor insanları korkuttmayın....
Dostum ne kapağını tasla ne bloğunu sonra çok sıkıntı çekersin heba etme arabanı eğerki güzel bir tuner a yaptırırsan 8-10 psi arası günlük kullanım stock internallarla binersin hiçbişicik olmaz lütfen beyler yanlış bilgi verip durmayın
9.5 sıkıştırmanın üstüne kapak taşlama var araçta özgün.
bu arada araç standart hali ile vitara pistonu takarsanız 7:1 sıkıştırmaya düşüyor denmiş o zaman:
8.5 şıkıştırmaya yükseltmek için kapaktan 2.5 mm alınmalı
8 sıkıştırmaya çıkmak için 2.15 mm alınmalı kapaktan.
yanlış bilgi yok yapılan ve alınan sonuçları yazdım o pistonu eritmemek için tabiki iyi bi tuner gerekir ama stock pistonla illaki risk vardır zaten bi wideband egt parası da bi forget piston kadar ediyo o da var
stock piston kalın conta devam:)
turboyu kimse farketmedi gt17 ile 5 10psi :) düzgün tune ile sıkıntı yaratmaz. piston vs gerekmeden
gt17 ne yahu :) beyler 9,5 da kaldırır sorun olmaz sanmıyorum flow u kaç lb ?
vitara pistonu forged mi ? :) ney özelliği var vitara pistonunun ? oda aynı meteryal oda ben kesinlikle hondanınkinin daha kaliteli oldğuna inananıyorum ki gt17 nebiçim bi turbo 15 var 20 var gt 17 kim :)
yarın bir psi olarak ölçermisiniz bakalım kaç psi sıkıştırmaya sahip