An itibari ile 1.5TB lık hard diskime girmeye calıstıgımda bicimlendirilemior diyor.
Fikirleri alalım :)
Printable View
An itibari ile 1.5TB lık hard diskime girmeye calıstıgımda bicimlendirilemior diyor.
Fikirleri alalım :)
bios update derim :)
veyahut başlat çalıştır cmd = format c: d e f g ğ 1.5 tb hangisiyse bi format atman.
Kablolarını bir kontorl et belki oynamış olablr
chkdsk dene birde
ben sıfır aldın sandım yaw :D kullandığına girmiyosa bide şöle dene
başlat çalıştır C:/ D:/ ne olarak kullanıyosan eğer bölede girmiyosa geçmiş olsun yada kablosu oynamıstır
Bilgisayarını yeniden başlat sorunun düzelicek :) benimde geçen hafta başıma geldi aha dedim bittim. Bilgisayarı yeniden başlattım sorunum çözüldü.
Aynı olay benim de başıma gelmişti, fakat nasıl kurtulduğumu hatırlamıyorum.:D
çalıştıra cmd yazıp çıkan ekranda chkdsk (c,d,e,f vs diskin adı ): /f denedinmi bunu :)
sanırım boot sektör ölmüş olabilir
Dosya sistemin sağlam bozulmuş anlaşılan :D bi bakınalım bişeler buluruz veri kaybına karşı kendini hazırla yanlız :D
Biçimlendirmek çözüm, ama sanırım içerisindeki datalar önemli.
Get Data Back programı ile dataları büyük bir olasılıkla kurtarabilirsin. Ha 1.5 TB'de bulacağın dataları nereye yedeklersin o konuda bir fikrim yok.
Aynı sorunu yaşamıştım. Diske tıkladığımda biçimlendirmem gerektiğini söylüyordu. Bu programla dataları kurtardım ondan sonra biçimlendirerek sorunu çözdüm.
partition magic kurabilir misin?
alternative super block vsvs kurtarıyordur belki o
baska makineye linux kur;
pardusu kolay kurarsin, kurulumdan sonra 1.5tb olan hddyi tak o makinaya, dosyalarina erisebilirsen eger external hdd falan bi sekilde yedeklerini alirsin :)
GET BACK DATA programının tam olarka yardımcı oldugu bolum neresı?
Sus cevap verme bana sarı saclarındanda bu bılgısayardan da sen suclusun :D
nıe kızıyım olm delımısın :D
karar ver bro hangısını kurayım :D
1.5tbyi nereme yedekleyeyım tuul bey
burak geçmiş olsun , şuanda tek çözüm hdd i formatlayıp geri getirme programlarından biriyle uğraşman gibi duruyor benim bakış açımdan :D
getdataback veri kurtarmak için , partition magic le mft felan düzeltmeye çalışabilirsin işe yararmı bilmiyorum hatta kendi içindede chkdsk i var partition magic in onuda kullanabilirsin.
bir dene hemen formata sarılmayalım sonu öyle gözüksede :D
şimdi master boot record die birşey var yaa;
unix de newfs -N komutu ile alternative blockları görüp
fsck komutu ile drive ı fix edebilirsin...
Fakat bunlar ufs ve ext3 dosya sistemleri ile uyumlu komutlar; ntfs ise windows toolarına mahkumsun; ve ben windowsdan pek anlamıyorum:(
tamda dedıklerın wındows ıcın deıl dıcektım sen demıssın :D
ya walla cildirazaaaaaaaaaam :D
partition magic pro çek sen önce
Benim arkadaşın 1 tb lık h.d.d aynı hatayı vermişti hatta 40 mb olarak görüyordu hard disk i bütün programları denedik ama kurtaramadık ve maalesef garantiye gönderdik yenisi geldi yine de peşini bırakma derim kurtarmaya bak :(
yok ne görüyor partitionları
benım duzeltmek ıstedımı !?* olarka goruor :D
rescue filan yok mu? check? vs vs
nothing sir
partition a sağ tıkalyınca olması lazım check mft repair tarzı bişeler
NE yaptında oldu bu bakim. Elektriklermi gitti anlat hele bi çözelim.