Arkadaşlar sildirmek istedigim tek renk (siyah renkte) bir dövmem var,lazer yöntemiyle sildirmeyi düşünüyorum.Merak ettiğim husus iz kalır mı??iz kalırsa nasıl bir iz kalır??
bu yöntemle dövme sildirenler yardımcı olurlarsa sevinirim...
Printable View
Arkadaşlar sildirmek istedigim tek renk (siyah renkte) bir dövmem var,lazer yöntemiyle sildirmeyi düşünüyorum.Merak ettiğim husus iz kalır mı??iz kalırsa nasıl bir iz kalır??
bu yöntemle dövme sildirenler yardımcı olurlarsa sevinirim...
bende bu konuda bılgı ıstyrum sıldırmem gereken bı dovmem var iz kalırmı sıyah renk benımde
yapılan dövmenin boyutuna bağlı silinme işleminde iz kalıp kalmaması çok acı werici bi işlem olduğunu biliyorum ama iz kalıo çoğunda beğenmiyosanız kaplatın bnce...
dostum, silmesine siliyolar ama hem pahalı ve acı verici..
Acısı neyse katlancaz artık,sağ bilek içinde yazı biçiminde bir dövmem var,çok büyük değil fakat yeri konumuyla derinin çok kalın olmadığı bir yerde.Acısı ve maliyeti önemli değil benim için,yeterki güzelce silinebilsin
nasıl siliyorlar onu merak ediyorum? Deriyimi kazıyorlar?
şekil şemali artık hoşunuza gitmediği için sildirmek istiyosanız bencede üstüne yeni bi dövme yaptırın en güzel bu şekilde kurtulursunuz :)
valla benimde sol kolumla sağ bacağımda yaklaşık 10cmx30cm boyutlarında dövmelerim var sildirmeye kalksam acıdan ölürüm herhalde değiştirmek istesem o bile olmaz.. en güzeli hiç yokmuş gibi davranmak soru soranlarada boşver diyip geçiştirmek..
sildiren 2 arkadaşımında yarım yamalak olarak duruyo dövmeleri böyle silik sanki 500 yıllık dövmeymiş gibi izler var hiç tavsiye etmiyorum yani :)
acısı umrumd deıl sılınebılcekse razıyım
Dövmenin resmini çekip koyarmısın?
ben şu an 2. seansı yaptırdım toplam 6 seans yapılıcak. lazerle sildirme yöntemini kullanıyorum. acı gerçekten oluyor ama zevkli :D ilk yapıldığı zaman kanama oluyor ilk 1 hafta kabuk vs kaşıntı oluyor sonradan hafif hafif geçiyor. her 45 günde bir aynı işlem tekrarlıyor yani 1 yıl boyunca hiç geçmeyen bir yaran oluyor açıkçası :) 2 seanstan sonra şu an belirli bir şekilde renk ton farkı var ama şekil haalen belli oluyor. bazı yerlerde deride yanık izine benzer yeni deri oluştu diyebilirim. çok mecbur değilseniz açıkçası ben tavsiye etmem.
Ya bişey söylicem ama dövme tekniği nedir nasıl yapılır bilmedeğimden belki size komik gelcek.
Hamam'a gidin bol sıcak su +2 kişi dalın kolunuza deriyi kazıyana kadar :)
istanbul içi isteyen varsa yardımcı olabilirim. maaliyetli olduğunu söylemiş zaten arkadaşlar.
peki ben birsey sormak istiyorum. bende de dövme var ve yaptırırken çok düşündüm. şu an bir pişmanlık yok ama sanırım bir süre sonra sildirmek istiyor insanlar. nedir bu sildirme işindeki asıl sebep biri açıklayabilirmi acaba?
bunlar sildirme ile alakalı bilgiler c6 dıye bı makına varmıs onuda solıym ıstersen bı arastır..
Dvme Sildirme - Lazerle dvme sildirme - dvme sildirme yntemleri
Silici Kremler / www.dovme-sildirme.com / dvme sildirme metodlar
buda sıldırme ıle alakalı bı vıdeo;
Von lotfi mabrouk-italia gepostete Videos: How to Remove the Tatto | Facebook
biri 5 seans gitti biri 8 seans gitti 8 seans giden arkadaşımın derisi çok hassas olduğu için derisi yanık gibi duruyo dövmesi diğerine nazaran daha az belli oluyo gölge gibi diyim.. 5 seans gidenin derisinde bi bozulma yok ama onunda dövmesinin renkli kısımları soluk bi şekilde duruyo hala..
silinmesine siliyor ama,derin yanıkmış gibi kalıyor.hani böyle yaradaki kabuk düşerde pembemsi yeni bi deri kalır ya aynen öyle oluyor.
bende yakın zamanda lazer ile burnumun yanındaki beni aldırdım.kolun ne kadar acır bilemiyorum fakat ince derinin olduğu bölgeler çok acıyor...15 dakika sürdü ama doktor benimi aldı yoksa "beni" mi aldı hatırlamıyorum :)
hako senin paylaştığın videoda ki gibi yapabilseler burdada bende sildiririm dövmelerimi yeni dövme yaptırırım valla :D
sildirmeden çok şekli başka bi hale döndürmeyi tavsiye ederim ben..geçenlerde bi arkadaş sildirmiştide resmen yanık izi gibi bi iz kaldı çok çirkindi
araştırırken bir de " buz tedavisi " diye birşey çıktı karşıma,bununla ilgiil tam açıklama bulamadım fakat kullanılan lazerler de dalga boyu,genlik vs. gibi birsürü değişken gösteriyormuş lazer deyip basitleştiriyordum şahsen...
ilmine bilmine bizi daha fazla sokmadan "şurda,şu yöntemle sildirdim ve yanık izi dahil hiçbir iz kalmadı" diyebilen birisi var mı acaba? bir de acıbadem tarzı büyük hastanelerde de uygulanabiliyormuş doğru mudur?
edit:istanbul için medlite c6 lazer sisteminin kullanıldığı birkaç yer buldum
istanbul için : http://esteistanbul.com/
ankara için de : http://www.estetik-ankara.com/spectra.php
kendim şahsen ankara g.o.p taki bu klinikle görüşmeyi düşünüyorum,bu klinikle ilgili olumlu yada olumsuz bir fikri olan var mıdır aramızda?
dövme şırınga ile boya akıtılarak yapılıyor dimi? Acaba tekrar şırınga ile o boyayı çözerek geri çekmek mümkün müdür? veya ten renginde dövme ile üzerinden geçmek?
dostum biraz daha açarmısın bu konuyu bende cıddı buyukluklerde dovmeler var ama eski olanları yani 8-9 yıl önce yaptırdıklarımı renksiz olanları bu konudaki teknoloji ciddi ilerlediyse sildirmek isterim ama illaki yaptırıcam diye bir derdim yok gerçekten tamamen siliniyorsa denemeye değer.
valla bnmde sırtımdan boynuma doğru istemediğim bişi vardı dövmecimle konuştum biraz daha büyük bişi yapıp üstüne yeni bi şekille kapatıcam
Yakin bi arkadasimin dovmeci olmasi munasebetyle benmde komple kolumda dovme var omuzdan bilege kadar:) ama sildirmeyi dusunen arkadaslarada sole bi tavsiyem var...Kesinlikle lazer tedavisi disinda diger yontemleri denemeyin enfeksiyon riski yuksek...Arti lazer tedavisinide kaliteli byerde yaptirmaniz lazim..ve sadece 2 veya 3 seansta olmaz zamana yayilmasi lazim..insanlar yara bere kalmasinin nedeni bazi kisiler az para vereyim die basio lazeri dibine dibine 2 seansta halletmeye calisio....6 7 seansta kaliteli guzel byerde yaptirin iz falan kalmaz..
2. seans sonunda henüz doktora gitmedim, oluşan izleri bir sonraki sefer gittiğimde göstereceğim doktorun yorumunu alacağım.
ilk hali ile şimdiki halinin resimlerini çeker eklerim sen karar verirsin. ama çoook acil değilse ben tavsiye etmem bırak kalsın.
dövme boyutu da sol kolda 15x5cm, sağ bacakta 15x3cm
Q switched ND YAG diye geçiyor kullanılan lazer çeşiti şu an kullanılan en etkili lazer esmer tenli kişilerde dövme sildirmek için.
Sivilce | Sivilce İzleri Tedavisi MD Dermatoloji Lazer Epilasyon Dermatoloji Lazerle Sivilce Kılcal Damar Tedavisi MD DERMATOLOJİ Sivilce, Sivilce İzi Tedavi Lazer Epilasyon Cilt Hastalıkları Tedavisi
burasıda gittiğim yer.
Dövmeci bir abim her zaman söyler iyi düşün ve asla isim yazdırma diye...
Yoksa boynuma öpücük dövmesi yaptırcaktım ama onun yerine rujla hergün öpmesi gereken biri buluyorum :p
lazer ile dövme çıkartan çoğu yer dandik iş yapıyor,kaliteli yapanlarda var fakat iyi araştırıp bulmak lazım siyah dövmeler renklilere göre daha çabuk ve daha az iz bırakarak çıkıyor..
Bunun dışında karbon buzu ile yakma yöntemi var( yanmadan dolayı iz bırakıyor)
zımparalama yöntemi (iz bırakıyor)
estetik ise dövmeyi ameliyatla alıp ,eğer bulunduğu yer yumuşak deri ise orayı çizgi şeklinde dikiyorlar yada kalçadan,bacaktan deri alıp dikiyorlar.(sadece dikiş izi gözüküyor)
birde eski yöntemler var sıcak hamur ve dağlama,bu iki yöntemi tavsiye etmiyorum
hem acı hemde iz bırakıyor..:)
http://img202.imageshack.us/img202/1684/img0508z.jpg
maliyeti yüksek bende 5 tane var en küçüğü 8cm bi tayyar parası harcayarak sadece şekil içindeki boyaların gideceği dış hatların kalacağı söylendi ve vazgeçtim yapan arkadaşım var lazer tedavisi cildi hassas tedaviden sonra daha büyük bi dövme yaptırmak zorunda kaldı çok iyi düşünülmesi lazım