varmı arkadaşlar düşünen.. alaska felan.. ben alaskaya gitmeyi düşünüyorum biletler uçuk fiyatlarda.. daha önceden giden bilen varsa bi yol gösterse..
varmı arkadaşlar düşünen.. alaska felan.. ben alaskaya gitmeyi düşünüyorum biletler uçuk fiyatlarda.. daha önceden giden bilen varsa bi yol gösterse..
bende düşünüyorum ama stajımda var seneye, bakalım kısmet :)
bir abim 3 yıl önce alaskaya gitmişti, balık sezonu çok iyi geçmiş, bayağı sağlam parayla döndü :D
bazıları var ne kar, nede zarar eden, bazılarıda var harcadığını bile kazanamayan,
Alaska için konuşmak gerekirse,
balıklara bağlı herşey, balık varsa parada var, balık yoksa parada yok :D
Ben gitmiştim ama Floridaya ... Ne işiniz var Alaskada? yapılcak hiçbirşey yok... Adam gibi bir şehire gidin travel kısmınıda halledin ...
bende tamda bugün düşünmeye başlamıştım sorarım techte giden bılen varmı dıye diyordum hızlı davranmışsınız :D takipteyim
neden alaska düşünüyorum cünkü parası cok iyi.. saatlik 8 dolar veriyorlar ve haftada 40 saatten fazla calısırsan fazla calıstıgın saatler 12 dolar alıyorsun.. yani ;
günde 10 saat çalıştıgını düşünelim..
haftada 70 saat yada bir gün çalışma .. haftada 6 gün calış toplamda 60 saat..
40 saatini 8 dolardan ödüyorlar .. 20 saatinide 12 dolardan..
40x8 = 320 dolar
20x12 = 240 dolar
toplamda 560 dolar yapar haftada..
ki istersen daha fazla calısarak daha çok kazanabilirsin.. o yüzden alaska diyorum .. travel kısmında güneye inmeyi düşünüyorum arkadaşım var onun yanına .. alaskaya gidip 3 ay gibi bir zamanda 9500 dolar parayla dönenleri duydum.. bu yüzden gitmeyi düşünüyorum..
uçak biletini nasıl yapacagız orasını dusunuyorum.. birde work and travel şirketlerine para yedirmeyi düşünmüyorum sadece vize işlerini onlara yaptıracagım.. ama önceden şirketteki işi ayarlamak gerek.. bunun içinde bu işleri bilen birisi lazım.. daha önceden gitmiş görmüş işlerin nasıl yürüdügünü bilen birileri. .
ya şu olayı anlatın nasıl gidiliyor nasıl geliniyor nereye başvuruluyor hangi ülkeler kabul ediyor kaça mal oluyor? :)
gecen yazımı amerıkada gecırdım wat ile. kısaca özet geceyım.belli başlı şirketler var bu işler için, basvuruyosun, iş bulma kısmını onlar ayarlıyorlar. vıze gorusmesıne gıdıyorsun, ok verırlerse macera baslıyor. not ortalamanın yuksek olması buyuk avantaj vıze alman ıcın, aynı zamanda az cok ıngılızce bılmek şart.. her turlu sorular ıcın yardımcı olurum.
hacı bu işi yapan şirketler var.. sen gidiyorsun şirkete.. adamlara calısmak istedigin yerleri söylüyorsun sonra birlikte uygun yeri seciyorsunuz.. şirket 2500 lira gibi bi rakam alıyor.. bu firmadan firmaya degişir.. sonra ucak biletlerini alıyorsun artık gittigin yere göre degişir.. alaskaya 3000 lira çekmişlerdi.. gidiş geliş.. vize işlemlerini felan şirket ayarlıyor calısacagın yeride.. bu işler için aracı şirkete para ödüyorsun işte work and travel şirketleri yani..
ben o 2500 lirayı vermeyi düşünmedigim için daha önceden gitmiş bilen birisiyle aracı firma olamadan calısacagım yeri kendim ayarlamayı dusunuyorum..
zır stock ingilizce bilgisi olmayan için uygun değil o zaman. :(
bu arada kayseri melikşah ta okuyorum :D emre birlikte gidelim :D
para yapma olayı tamamen şans ve aklını kullanma işi. heleki 2. gidişin falansa para yapman dahada kolay. cok kişi tanıyorum 1500 dolara araba alıp, taşımacılık yapıp, tur falan duzenleyıp 4 ayda 10.000 dolar yapıp donen. alaskayı bılmıyorum hıc ne yazıkkı.
biletler gercekten sıkıntılı, canada icin vize bekliyorum bende, bilet fiyatı 2500TL civarlarında
işte alaskada o kadar derde sıkıntıya gerek yok.. balık işi var sadece taşıma .. kartma .. paketleme vs.. günde 12 saat calısabilirsen .. haftada 850 dolar gibi rakam yapar.. 3 ay dada 10170 dolar gibi bi rakam yapar.. rahat yani hacı D: .. vergisi orda yemesi gezmesi tozması var.. giderken yaptıgın masraf var.. sezon iyi olursa daha cok kazanma imkanın var.. yani hiç dönmezsen 6 bin dolarla geri dönülebilir..
1 1.5 ayda cebime 10 milyar giricekse her işe varım:)
Konuyu takipteyim herşey s2000 için:)
konunu takipçisi olacam ilerde bende düşünüyorum bu işi ama önce iyi bi ingilizce öğrenmem gerek.
Odeyecegin tax lerden sonra eline 6 dolar anca gecer :) ben ilk geldigimdd 12.5 dolara cslisiyordum ama elime gecen 9 civariydi. Ayrica over time kolay kolay yaptirtmazlar. Para hayaliyle gelme husrana ugrarsin.
Ayrica ne isin var slaskada.Dogru duzgun biryere gitte insani sartlarda yasa 3-5 ay
.
bize insani şartlar lazım degil hacı para lazım :D herşey k series swap için D:
alaskadan daha cok para kazandıran bir yer varmı bildign.. bu vergi işlerinden bahsediyorsun sanırım kesintisi felan... daha sonra kestikleri vergiyi geri ödüyorlarmıs sanırım öyle duydum ben...
Ben giderken 2000$ masraf ve 1000$ a yakın cep harşlığı ile gittim.
Floridada bana housekeeping işi ayarlamışlardı. Ama o işde sıkıntı çıkmıştı ... Waffle House larda grill operator olarak başladım. Net 8$ cebime kalıyordu saatlik. Ama ben 1 ay çalıştıktan sonra garsonluğa geçmiştim orda 3$ saatlik ve bahşişler geliyordu. GEcede en aşağı 150$ kazanıyordum. 4 gün waffle house da 4 günde can kurtaran olarak bir otelde çalışıyordum. oteldende saatine 8.25$ civarı para kazanıyordum. ... 2.5 ay çalıştım. daha sonra new orleans , san fransisco , las vegas ve new yorku gezdim. Aldığım kıyafeti elektronik eşya ve gitar hariç cebimde 1000$ a yakın para ile geri döndüm ... Zaten sırf Fender Jazz Bass a 1200$ vermiştim. gezmeleri ve harcamaları çıkarırsanız sanırım 3500$ gibi bir rakamla Türkiyeye dönmek çok zor olmaz. Ama gerçekten çok çalışırsınız... Ben günde 5 saat uyuyordum 1 gün hariç ... Ama dediğim gibi 2.5 ay çok kastım sonrasında çok harcadım.
biletleri hangi firmalardan temin ettiniz.. ?
arkadaslar para kazanmak tabiki de iyi, hos, guzel.. kimse hayir demez.
ama hayatinizda bir kere belki iki kre yasayabileceginiz bir deneyim. bu yuzden tadini cikarin derim. kimileri icin pek olumlu gecmedigini, memnun kalmadiklarini duydum ama ben cok memnun kaldim. hayatimin en guzel zamanini gecirdim amerikada.
mumkunse yaniniza kafa denginiz 2 arkadasinizi da alin keyfin doruklarina cikin.. para da kazanin ama asil hedefiniz hayatinizin tatilinizi yasamak olsun. bence alaskaya gidip de sabah aksam calismaya degmez.
ben amerkada ki 4 ayimda; los angeles'ta Santa monica pier eglence parkinda tam 3,5 ay calistim. bu surecte 3 arkadasimla beraber is yerine otobusle 20 dakika mesafede olan marina del rey' de ultra lux 1+1 dairede kaldik. haftada 2 gun iznim vardi ve gunde 7 saat calisiyordum. aldigim para haftada 300 dolardi. kiramiz ise 2200 dolardi :D
yanimda 1000 dolar goturmustum; orada haftada 300 dolar kazandim. izin gunlerimin hic birinde bos durmadim.. her izin gunumde cevremizdeki yerleri gezdik.. 4 ay boyunca uyku nedir bilmeden gezdim tozdum..
New york,
Los Angeles (Hollywood, Universal Studios, Magic Mountain...),
Malibu,
San Diego,
San Francisco,
Las Vegas,
Orlando,
Daytona,
San Agustin,
Miami'yi altini ustune getirene kadar gezdik..
kisacasi muhtesem bir tatil gecirdim..
gitmeden iyi dusunun tasinin, ne istediginize karar verin.. yeter ki para kazaniyim mi diyorsunuz yoksa muhtesem bir tatil mi geciriyim...
ben hala amerika icin "best I ever had" diyorum..
hacı 3 ay biz ezilelim büzülelim parayı yapalım.. sonra travel yaparız ineriz güneye.. o yüzden alaska konusunda ısrarcıyım.. parası iyi..
ve önümdeki 4 yıl her yaz gidecegim inşallah. .
Konuyla alakasız ama geçenlerde okudum amerika terzi oldugunu kanıtlayana direk green card veriyormuş saati 20 dolaran çalıştırıyormuş bilgisi olan varmı bu konuda.
Moda tekstil tasarımından lise diplomam birde bu sene güzel sanatlar fakültesinde giyim diplomam olcak belki şansım olabilir.
hacı onu konsoloslukla görüşmen lazım.. önce dil gerek tabi.. direk 1. elden bilgi alırsın.. direk diplomanla belgelerle git görüş ..
bu yaz iki tane eleman geldi bi tanesi 3 hafta kaldı geri döndü diğeri 3 gün sonra geri döndü
sıkıntı şu eğer ciddi manada büyük şehilere gitmesseniz ulaşım çok büyük sıkıntı arabanız yoksa hayat duruyo desem yeridir.
evet beyler; cok guzel bir konuya deginilmis.. ulasim gercekten buyuk problem..
hımm.. göze almak gerek bu tarz şeyleri.. her işte risk var zaten .. yanlız işi ayarlayıp oralara gittikten sonra işe almadılar felan filan .. o soğuk memleketi yakarım.. norveç olayı gibi olur valla :Dd
kendi memleketinizde yapmayacağınız işi başka memleketlerde yapmayın bence.. burda mühendislik okuyan adamın orda oda temizlemesi işletme okuyan adamın mcdonaltslarda calısması hic mantıklı gelmior bana.
work and travel düşünüyorsan bence en iyi seçenek new york.
hem gezebilirsin hemde iş imkanı çok fazla ayrıca dünyanın kalbinin attığı şehirlerden birisi
uçak bileti içinse hayli zaman var 1000 ila 750 dolar arasında bilet rahat bulursun. delta - alitalia dan ucuz bilet bulabilirsin ama tercihim thy.
Her yaz buraya gelen ancak acikta kalip ac, susuz, evsiz yasayan turk kardeslerimize yardim ediyoruz. Tr deki araci firma ve j1 a sponsor olacak firmanizi iyi arastirin ve cebinizde mutlaka para ile gelin.