User Tag List

Sayfa 2/5 İlkİlk 1234 ... SonSon
89 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: 2012 yazı için " Work and Travel" düşünen öğrenci arkadaşlar..

zekky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1 1.5 ayda cebime 10 milyar giricekse her işe varım
    Konuyu takipteyim herşey s2000 için

siR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı zekky Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    1 1.5 ayda cebime 10 milyar giricekse her işe varım
    Konuyu takipteyim herşey s2000 için

çok zor hacı ya .. günde 15 saat çalıssan 7 gün izinsiz.. 2 ayda 8800 dolar kazanırsın.. uçak bileti yeme içme düş.. anca 10 bin tl gibi bi rakam kalır..

Bluttbeton - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    konunu takipçisi olacam ilerde bende düşünüyorum bu işi ama önce iyi bi ingilizce öğrenmem gerek.
    PROJECT01 GARAGE

turbo&quattro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    58 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Odeyecegin tax lerden sonra eline 6 dolar anca gecer ben ilk geldigimdd 12.5 dolara cslisiyordum ama elime gecen 9 civariydi. Ayrica over time kolay kolay yaptirtmazlar. Para hayaliyle gelme husrana ugrarsin.

Ayrica ne isin var slaskada.Dogru duzgun biryere gitte insani sartlarda yasa 3-5 ay

.
    Alıntı siR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    neden alaska düşünüyorum cünkü parası cok iyi.. saatlik 8 dolar veriyorlar ve haftada 40 saatten fazla calısırsan fazla calıstıgın saatler 12 dolar alıyorsun.. yani ;

günde 10 saat çalıştıgını düşünelim..

haftada 70 saat yada bir gün çalışma .. haftada 6 gün calış toplamda 60 saat..

40 saatini 8 dolardan ödüyorlar .. 20 saatinide 12 dolardan..

40x8 = 320 dolar
    20x12 = 240 dolar

toplamda 560 dolar yapar haftada..

ki istersen daha fazla calısarak daha çok kazanabilirsin.. o yüzden alaska diyorum .. travel kısmında güneye inmeyi düşünüyorum arkadaşım var onun yanına .. alaskaya gidip 3 ay gibi bir zamanda 9500 dolar parayla dönenleri duydum.. bu yüzden gitmeyi düşünüyorum..

uçak biletini nasıl yapacagız orasını dusunuyorum.. birde work and travel şirketlerine para yedirmeyi düşünmüyorum sadece vize işlerini onlara yaptıracagım.. ama önceden şirketteki işi ayarlamak gerek.. bunun içinde bu işleri bilen birisi lazım.. daha önceden gitmiş görmüş işlerin nasıl yürüdügünü bilen birileri. .

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı turbo&quattro Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Odeyecegin tax lerden sonra eline 6 dolar anca gecer ben ilk geldigimdd 12.5 dolara cslisiyordum ama elime gecen 9 civariydi. Ayrica over time kolay kolay yaptirtmazlar. Para hayaliyle gelme husrana ugrarsin.

Ayrica ne isin var slaskada.Dogru duzgun biryere gitte insani sartlarda yasa 3-5 ay

.

bize insani şartlar lazım degil hacı para lazım herşey k series swap için D:

alaskadan daha cok para kazandıran bir yer varmı bildign.. bu vergi işlerinden bahsediyorsun sanırım kesintisi felan... daha sonra kestikleri vergiyi geri ödüyorlarmıs sanırım öyle duydum ben...

facia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben giderken 2000$ masraf ve 1000$ a yakın cep harşlığı ile gittim.

Floridada bana housekeeping işi ayarlamışlardı. Ama o işde sıkıntı çıkmıştı ... Waffle House larda grill operator olarak başladım. Net 8$ cebime kalıyordu saatlik. Ama ben 1 ay çalıştıktan sonra garsonluğa geçmiştim orda 3$ saatlik ve bahşişler geliyordu. GEcede en aşağı 150$ kazanıyordum. 4 gün waffle house da 4 günde can kurtaran olarak bir otelde çalışıyordum. oteldende saatine 8.25$ civarı para kazanıyordum. ... 2.5 ay çalıştım. daha sonra new orleans , san fransisco , las vegas ve new yorku gezdim. Aldığım kıyafeti elektronik eşya ve gitar hariç cebimde 1000$ a yakın para ile geri döndüm ... Zaten sırf Fender Jazz Bass a 1200$ vermiştim. gezmeleri ve harcamaları çıkarırsanız sanırım 3500$ gibi bir rakamla Türkiyeye dönmek çok zor olmaz. Ama gerçekten çok çalışırsınız... Ben günde 5 saat uyuyordum 1 gün hariç ... Ama dediğim gibi 2.5 ay çok kastım sonrasında çok harcadım.
    Everyday I ** Çapulling!!!

facia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bize insani şartlar lazım degil hacı para lazım herşey k series swap için D:

alaskadan daha cok para kazandıran bir yer varmı bildign.. bu vergi işlerinden bahsediyorsun sanırım kesintisi felan... daha sonra kestikleri vergiyi geri ödüyorlarmıs sanırım öyle duydum ben...
    Keilen vergiyi geri alırsın ama o da yarısından çoğu çek i tahsil ederken gidiyor...
    Everyday I ** Çapulling!!!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    biletleri hangi firmalardan temin ettiniz.. ?

ERK_RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaslar para kazanmak tabiki de iyi, hos, guzel.. kimse hayir demez.
    ama hayatinizda bir kere belki iki kre yasayabileceginiz bir deneyim. bu yuzden tadini cikarin derim. kimileri icin pek olumlu gecmedigini, memnun kalmadiklarini duydum ama ben cok memnun kaldim. hayatimin en guzel zamanini gecirdim amerikada.
    mumkunse yaniniza kafa denginiz 2 arkadasinizi da alin keyfin doruklarina cikin.. para da kazanin ama asil hedefiniz hayatinizin tatilinizi yasamak olsun. bence alaskaya gidip de sabah aksam calismaya degmez.

ben amerkada ki 4 ayimda; los angeles'ta Santa monica pier eglence parkinda tam 3,5 ay calistim. bu surecte 3 arkadasimla beraber is yerine otobusle 20 dakika mesafede olan marina del rey' de ultra lux 1+1 dairede kaldik. haftada 2 gun iznim vardi ve gunde 7 saat calisiyordum. aldigim para haftada 300 dolardi. kiramiz ise 2200 dolardi
    yanimda 1000 dolar goturmustum; orada haftada 300 dolar kazandim. izin gunlerimin hic birinde bos durmadim.. her izin gunumde cevremizdeki yerleri gezdik.. 4 ay boyunca uyku nedir bilmeden gezdim tozdum..

New york,
    Los Angeles (Hollywood, Universal Studios, Magic Mountain...),
    Malibu,
    San Diego,
    San Francisco,
    Las Vegas,
    Orlando,
    Daytona,
    San Agustin,
    Miami'yi altini ustune getirene kadar gezdik..
    kisacasi muhtesem bir tatil gecirdim..

gitmeden iyi dusunun tasinin, ne istediginize karar verin.. yeter ki para kazaniyim mi diyorsunuz yoksa muhtesem bir tatil mi geciriyim...

ben hala amerika icin "best I ever had" diyorum..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hacı 3 ay biz ezilelim büzülelim parayı yapalım.. sonra travel yaparız ineriz güneye.. o yüzden alaska konusunda ısrarcıyım.. parası iyi..

ve önümdeki 4 yıl her yaz gidecegim inşallah. .

CcRider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konuyla alakasız ama geçenlerde okudum amerika terzi oldugunu kanıtlayana direk green card veriyormuş saati 20 dolaran çalıştırıyormuş bilgisi olan varmı bu konuda.
    Moda tekstil tasarımından lise diplomam birde bu sene güzel sanatlar fakültesinde giyim diplomam olcak belki şansım olabilir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hacı onu konsoloslukla görüşmen lazım.. önce dil gerek tabi.. direk 1. elden bilgi alırsın.. direk diplomanla belgelerle git görüş ..

said_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu yaz iki tane eleman geldi bi tanesi 3 hafta kaldı geri döndü diğeri 3 gün sonra geri döndü

sıkıntı şu eğer ciddi manada büyük şehilere gitmesseniz ulaşım çok büyük sıkıntı arabanız yoksa hayat duruyo desem yeridir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı said_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu yaz iki tane eleman geldi bi tanesi 3 hafta kaldı geri döndü diğeri 3 gün sonra geri döndü

sıkıntı şu eğer ciddi manada büyük şehilere gitmesseniz ulaşım çok büyük sıkıntı arabanız yoksa hayat duruyo desem yeridir.

nasıl yani .. biz şimdi ayarladık herşeyi atlatdık uçaga indik alaska wrangler da .. gittik şirkete.. kalınacak yerler felan ayarlandı.. ne gibi sıkıntı çekme ihtimalimiz var ?

said_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    nasıl yani .. biz şimdi ayarladık herşeyi atlatdık uçaga indik alaska wrangler da .. gittik şirkete.. kalınacak yerler felan ayarlandı.. ne gibi sıkıntı çekme ihtimalimiz var ?
    kalıcak yer tamam hazır geldi elemanlar ayarladıları şirketler işmi vermedi noldu kaldılar ortada birde burası çok büyük bi şehir değil toplu taşıma çok yok e araba yok ulaşım çok büyük sıkıntı oldu

ERK_RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evet beyler; cok guzel bir konuya deginilmis.. ulasim gercekten buyuk problem..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hımm.. göze almak gerek bu tarz şeyleri.. her işte risk var zaten .. yanlız işi ayarlayıp oralara gittikten sonra işe almadılar felan filan .. o soğuk memleketi yakarım.. norveç olayı gibi olur valla d

Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kendi memleketinizde yapmayacağınız işi başka memleketlerde yapmayın bence.. burda mühendislik okuyan adamın orda oda temizlemesi işletme okuyan adamın mcdonaltslarda calısması hic mantıklı gelmior bana.

redbaron - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    work and travel düşünüyorsan bence en iyi seçenek new york.
    hem gezebilirsin hemde iş imkanı çok fazla ayrıca dünyanın kalbinin attığı şehirlerden birisi

uçak bileti içinse hayli zaman var 1000 ila 750 dolar arasında bilet rahat bulursun. delta - alitalia dan ucuz bilet bulabilirsin ama tercihim thy.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)