User Tag List

Sayfa 1/5 123 ... SonSon
89 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: S14A - Semi Drift Spec

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

MetreSX S14A - Semi Drift Spec

Yeni eklenenler hem son sayfaya, hem de kolaylık olması açısında bu mesaja ekleniyor. Altta tarih tarih ayırıyorum, bilginize.

İlk proje konum, çok heyecanlıyım :P

Öncelikle herkeze merhaba diyerek başlayalım konuya ve drift merakından devam edelim. Ufak ufak maziden resimlerde koyacağım, şu zamanki resimlerinide koyacağım. Hepsi zamanla.

Bu drift denen meret Need For Speed 2 zamanından beri içimde uktedir. Önden çekişli araba ile el freni filan hak getire, denedim olmadı. Lise dönemim drifti düşünerek geçmiştir bu yüzden. "Adamlar nasıl yapıyor lan acaba" diye. Üniversite döneminde driftten uzak, gazlamak üzerine bir merak uyandırdı. Arkadaş çevresinden sanırım.
    Kütahya Simav'da üniversiteyi bitirdikten sonra geldim, çalışmaya başladım. Babamın bana 7 yaşımda iken verdiği "sana ileride BMW alıcam" sözünü unutmamıştım ve sene 2009'da kavga gürültü 2002 model bir 3.20d aldırdım. Tabi o zamanlar Drift Academy oluşumundan bi haberim.

(34 EF 224 ilk araba olunca unutamıyor insan.)

1 sene deli gibi trafikte saçma sapan gazladıktan sonra farkettimki makas atarken yanlıyorum. He dedim içimden "bu iş arkadan itiş araç ile yapılırmış"
    Bunu farketmem araba için biraz sıkıntı oldu çünkü 1 hafta sonra ESP tamamen kapalı halde 4 ağaç devirdim. O sevdiğim BMW pert oldu.

Şase mase yamuldu gitti tabi. Her neyse sonrasında bir Golf 6 1.4 TSI aldım. Onunlada gazladım ama drift meretini bir türlü aklımdan çıkaramadım. 1:10 RC yani radio control drift şasesi topladım. Japonya'dan parça getirttim, Malezya'dan parça getirttim vs.

Sonra sosyal ağların birinde JDM Works ve Drift Academy ile karşılaştım ve anladımki bu iş 1:1 araçlar ile de yapılabiliyor. 4 ay düşünme ve araç arama sürecinden sonra forumda üye olan : peace : Barış'ın kırmızı 200SX S14A aracını almaya karar verdim. Tartıştık, anlaştık aracı aldık Anadolu yakasından, getirdik Avrupa yakası Beylikdüzü'ne.

(Aracın Barış'da ikenki konusuna buradan ulaşabilirsiniz.)

İlk işim "ne olur ne olmaz" düşüncesi ile şirketimizin binek arabalarına servis hizmeti veren Kariyer Oto'ya götürmek oldu. Turbo soğutmasında kullanılan ince boruların biri su sızdırıyordu, çatlak vardı, çamurluğun içinden geçen kabloların birisi oksit yapmıştı km/h ibrem çalışmıyordu. Allem ettik kullem ettik Allaha şükür hallettik hepsini.

Resim kalitesizliği için affınıza sığınıyorum, yeni resimleri makina ile çekeceğim.

Araç kirliliği için kusuruma bakmayın Hemen sonrasında yıkattım zaten;

-

Tabi o sırada Drift Academy Abdurahman abi ile de iletişime geçtim, en yakın eğitime 1 ay olduğunu duyunca aracı biraz elden geçiririm öyle katılırım diye düşündüm.
    1 ay geçti, ben daha istediğim kıvama getirememiştim aracı. Sadece süspansiyon ayarı vs. yapabilmiştim. Antrenmana 1 gün kala, hatta saatler kala Bahçeşehir'den Beylikdüzü'ne dönerken takır takır bir ses duydum. Yolda metrobüs çalışması vardı beton kırma makinasının sesi sandım ilk başta. Biraz uzaklaştım hala geliyordu aynı ses. İnş aklıma gelen başıma gelmez diye dua ederek sağa çektim. Direk stop etti zaten. Anladımki aklıma gelen çoktan şemsiye montajını yapıp açmıştı. Allahtan eve yakın yerdeydim ite kaka götürdük kapının önüne. 2 gün sonra çekici ile aldım arabayı tekrar Kariyer Oto'ya. Üst kapağı açtığımızda karşımıza aşağıdaki manzara çıktı;

O iki zapçıktan soldakinin şapkası kırılmıştı, egzantrik zedelenmişti. Motoru komple indirdik. İndirDİK diyorum çünkü mekaniğe karşı içimde bir merak vardı. Motorun büyük çoğunlunu kendim söktüm. Kulaklara varana kadar söktüm. Hızımı alamadım şanzuman, şaft filanda söktüm

Motoru İkitelli sanayisindeki motor ustasına gönderdik. 2 gün sonra gelen sonuç montajı yapılıp açılan şemsiyenin aslında şemsiyenin görünen hatta açılan yüzü olduğunu, alt kısımlarda daha büyük bir şemsiye olduğunu hissettirdi bana.

Elime parça listesi gönderdiler. Listede bir tek blok yok neredeyse
    İçimden "madem bir işe girişiyoruz, bu kadar şey değişecek. Yapmışken adam akıllı yapalım" dedim. Sonuçta satmak için değil binmek için aldım arabayı. Parça listesinide göstereyim

Parçalarım yavaş yavaş geliyor. Krank geldi, tomei dereceli egzantrikleri sağolsun Mustafa Mert Kazanç abim buldu. Pistonlarım geldi, bugün gömlekler geldi. 17 Mayısa kadar tüm parçalarımın elimde olmasını planlıyorum ve 27 mayıs antrenmanına yetiştirmeyi hedefliyorum. Okuyan gözlerinize sağlık. Sürç-i lisan ettiysem affola. Devamı yavaş yavaş gelecek inş.

17.05.2012 Salı

Bu gün, sipariş verdiğim parçalarım geldi. 3 Eksiğim kaldı;
    Eksantrik kasnağı, arm stopper ve gezi ayı. Gezi ayını serviste buldum oda Cuma günü gelecek. Bekleyen derviş muradına eriyormuş gerçekten

Sağdaki Wiseco lar benim değil

05.06.2012

Araca motoru yerleştirmeden önce motor havuzunu temizleyelim dedik. Aha bu da konusu;
    Temizlik

MetreSX ismini kız arkadaşım taktı, bence yakıştı

cnrsrn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    maşallah metin güzel proje inşallah istedigin gibi olur, proje bitiminden sonra kaç bar basmayı düşünüyorsun ?

EREN34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Masallah.

Allah utandirmasin

Dodoo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Maşallah, başarılar yeni projende
    Not Stock I20N
    Pedal Box
    Başaran Coil
    Mud flaps

emre_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arac gunluk kullanilacakmi tahmini guc nedir

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cnrsrn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    maşallah metin güzel proje inşallah istedigin gibi olur, proje bitiminden sonra kaç bar basmayı düşünüyorsun ?
    Tutunma olmayacagi icin sehir icinde cok bi beklentim yok açıkcası. Zaten çok yormakta istemiyorum. Ama drift challenge'larda arabanın canını alıcak kadar basarım

Alıntı EREN34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Masallah.

Allah utandirmasin
    Alıntı dodoo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Maşallah, başarılar yeni projende
    Teşekkür ederim iyi dilekleriniz için.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı emre_ Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arac gunluk kullanilacakmi tahmini guc nedir
    Arac gunluk kullanilacak. Ayda bir yada iki sefer drift antrenmanina, senede 3 sefer yarismaya katilinacak sadece.

golfcu0101 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    vallaha roman gibi okumaktan ve yapılacak işlemlerden zevk aldım adeta
    allah kolaylık versin
    artık corc-i zamanı cdti

alperkirman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Parçalarım yavaş yavaş geliyor. Krank geldi, tomei dereceli egzantrikleri sağolsun Mustafa Mert Kazanç abim buldu. Pistonlarım geldi, bugün gömlekler geldi. 17 Mayısa kadar tüm parçalarımın elimde olmasını planlıyorum ve 27 mayıs antrenmanına yetiştirmeyi hedefliyorum. Okuyan gözlerinize sağlık. Sürç-i lisan ettiysem affola. Devamı yavaş yavaş gelecek inş.
    allah kolaylık versin inşallah istediğin gibi olur ancak 10günde rodaj bitirip drift antremanınamı çıkartıcaksın aracını ? yazık olmasın sonra
    Allah Tekdir , Ordusu Türk'dür.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı golfcu0101 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    vallaha roman gibi okumaktan ve yapılacak işlemlerden zevk aldım adeta
    allah kolaylık versin
    Sıkmadan, bıktırmadan anlatabildiysem ne mutlu bana. Bu konuda idolum Aren'dir Proje konusunda kaptirip insanlara ne cevap vermis diye tum sayfalari okumustum

Alıntı uAlper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    allah kolaylık versin inşallah istediğin gibi olur ancak 10günde rodaj bitirip drift antremanınamı çıkartıcaksın aracını ? yazık olmasın sonra
    Bitirdikten sonra memlekete gidip uzun yolda rodaj yapacagim icin sıkıntı olmaz diye dusunuyorum.

Iyi dilekleriniz icin tekrar tesekkur ederim hepinize.

Mechanix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tekrar güle güle kullan Metin

mr.korhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    maşşallah bu yaşında bu azim bu şevk ve bu kararlığınla takdir ediyorum seni ,allah utandırmasın.

onur200sx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mechanix Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Kardeşim rodajında co pilotluğa talibim Allah utandırmasın çok güzel olucak bittiğinde

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mechanix Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Marşa bastığım gün güle güle kullanıcam abi

Alıntı mr.korhan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    maşşallah bu yaşında bu azim bu şevk ve bu kararlığınla takdir ediyorum seni ,allah utandırmasın.
    Güzel sozleriniz ve övgüleriniz için teşekkür ederim.

Alıntı sr20jet Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Kardeşim rodajında co pilotluğa talibim Allah utandırmasın çok güzel olucak bittiğinde
    Abi memlekete gidicem rodaj yapicam uzun yolda dedim halam hemen plani programi yapti "cocuklari aliriz, enisteni aliriz, arkadasim Safranboluyu gormek istiyodu onuda aliriz" diye Mercedes Sprinter'im var saniyo galiba Bi kacamak yapicaz artik bakarsin İzmir Antalya filan yapariz.

EMD - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Maşallah, Allah utandırmasın
    Alıntı Dragger Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    EMD insan değilsin

OnurK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    umarım istediğin sonucu elde etmiş olup ve keyifle kullanırsın allah kolaylık versin ort. Masraf ne çıkıyor üç aşağı beş yukarı içimde hep s14a manuel hayali var ama tek korkum parça tedariğinde sıkıntı
    O araba bizim . Bu araba bizde nedir bu kardeşim ortak danaya girer gibi arabaya ortakmı girdiniz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Emre D. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Maşallah, Allah utandırmasın
    Teşekkur ederim iyi dilekleriniz için.

Alıntı OnurK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    umarım istediğin sonucu elde etmiş olup ve keyifle kullanırsın allah kolaylık versin ort. Masraf ne çıkıyor üç aşağı beş yukarı içimde hep s14a manuel hayali var ama tek korkum parça tedariğinde sıkıntı
    Ö.m. ile gönderiyorum.

AEAlmas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hayırlısı olsun metin şimdi zaman la daha güzel olacagına emin ol motor rodajını dikkatli yap yalnız kapakla ilgili bi konu var beni ara o dedigim olayı yapalım cep tel degiştirdim senin numarayı bulamıyorum

goldbergbrk
    Misafir
    yeni motora fazla barla yüklenme azda kalkmış eğitime düşük bar yollarda gazla motor alışssın sonra açılır ayarları tamam olur

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)