Şanzuman konusunu sanırım söküm aşamasındayken şanzumanı da açıp ankaraya dişlileri göndercez onlar bize kuvvetlendirip geri gönderceklwr sanırım şu an en mantıklısı bu gibi
Printable View
Oem dişli gurubunda ne gibi bir yetersizlik var? Genelde karışılaşılan şikayetler nelerdir?
Maşallah çok güzel proje,kesenize ömrünüze bereket.Ağız tadıyla kazasız belasiz iyi günlerde kullanırsınız inşallah.
Peki yeni yapılıcak olan dişlilerin maliyeti nedir yada ısıl işlem sonrasında ne kadarlık bir dayanıma yükselicek ? Birde tabii maliyet..
VW toureglerin şanzumanları 700-800nm ye kadar dayanabiliyor şu 5.0 TDI olanlar, yada audi a6 a8 4.2 olanlarıda tavsiye ederim fakat bütçe durumunuz nedir bilmediğim için affınıza sığınarak bildiklerimi öneriyorum
orjinali zaten ısıl işlemlidir, yapılabilecek en iyi ısıl işlemde uygulanmıştır zaten..
güçlendirmek için daha dayanıklı bir çelikle yeni dişli / dişliler yapmak icap eder
hem mevcut dişliyi tekrar ısıl işleme sokunca mutlaka çarpılır, en azından rulman yataklarını taşlamak icap ederki, uygun rulman bulmak çok zorlaşır veya imkansız olur bu durumda..
bahadı-R;
senin şanzımanın 500 nm ye kadar dayanıyor ise içindeki dişliler oldukça sağlam demektir..
bu durumda ankaradaki konyadaki istanbuldaki adamın yapacağı dişli, senin aracındakinden zayıf bile kalabilir..
boyutu değiştirmeyip, parçayı kuvvetlendirmenin tek yolu daha dayanıklı çelik kullanmak, türkiye de de piyasa da satılan dişli yapımında kullanılan çelikler bellidir, ben s3 şanzımanında kullanılan çeliğin sıradan bir 8620 olmadığına hiç şüphem yok..
böyle bir işe girişirsen en azından kullanılacak çeliği öğrenip, buraya yazarsan, iş yaparmı yapmaz mı genel bir yorum yapar insanlar.
kullanılcak çeliği söylemiyolarsa hiç bulaşma bile, sonu hüsran olabilir..
Maliyet ne dislilerin onu ogrenebilir miyiz?
Ona gore var olan dogboxla arasinda karsilastirma yapariz.
Eywallah yardımın için teşekkürler.Şanzumanımız esasında diğer araçlara göre hayli sağlam fakat bizim hedeflediğimiz güçlere dayanmayacağı kesin,önümüzde örnekler war. 2 yolun 2 seçeneği var. Ya stock şanzumanla gazlayıp kırıcaz kırımca çözüm arıcaz.ya da şimdiden kendimizce önlem almaya çalışıcaz,yine olmuyorsa dogboxa geçicez.
eğer illa da dişli yaptırıcam diyorsan,
ben sana güçlü bir malzeme ayarlayabilirim (piyasada kolay bulunamayacak fakat dişli yapmak için oldukça güçlü bir çelik), eski işyerimde bu tarz bi çelikle ve ısıl işlemiyle haşır neşir oldum, baya bi arge projesine kafa patlattık ısıl işlem metodu için, aynı çeliği ilk haline göre 3 kat daha torka dayanır hale getirmiştik.
Bu çelik klasik 8620 dişli çeliğine göre de 2 kat daha fazla torka dayanabiliyor hemde yüzey sertliği aşınmaya karşı dirençli olacak şekilde..
Eğer böyle bir işe girişirsen çelik tedariği ve ısıl işlem konusunda ben yardımcı olurum seve seve..
Bize göre dogbox bulabileceğimiz bi yer warsa pm atarsan seviiirm
Pm attim Bahadir konusalim ;)
sonunda ben yapcam sanzımanını merak etme formül bende..:)
Heralde 02M-Q sanziman isinde en tecrubeli Savas abi adamin basina geldi ne yapti etti duzeltti ama oda huzurun Dogbox'ta oldugunu biliyor :)
Dime Savas abi :D
şu anda bir sıkıntım yok,:)
ama bu sıkıntı olmıyacak anlamına gelmiyor bende herseyin yedegi mevcut sanzıman,faturalı komple r32 motor, dogbox alırsam o da yedek olur bende. :)
sansıman yapılı ama kötü olan neye dayanacak bilmiyorum zorluyorum görecegiz dayanırsa seri üretime gececegim. :)
Aks ve drivesaft bul sen bahadırla bana şöle aliminyum içi dolu olan.:)
Yedek driveshaftin war mi?
Warsa is cok cok kolaylasir.
Hesap kitaptan kurtulursunuz, yok kisa geldi etti islerine girmessiniz.
Nasil istersen ole yaptiririz ici dolu bos :D
2 Tane yer war driveshaft yapan, akslar zaten kolay is.
Sen bana okey ver gerisine karisma :)
Ben verdim okeyi gitti :)
Savas abide yapsin abiligini halledelim hemen :p
Bahadir seninlede biraz daha konussak akraba cikicaktik :D
Bitek onun yedegi yok iste onlarida yedek istiyorum :)
Ne yaparsınn nasıl bulursun bilmem ama bul ,yaptır :))
Turbaşında çift okey veririm.
Tek dişli değildir 2000 TL komple şanzuman içindeki dişlileri 2000 e yaparlar
Ankarada yaptırıp memnun kalan kırmadan kullanan kişiler var
tabi bunlar çok torklu araçlarmı bilemicem ama beygirli araçlar
kimi araç var 700 hp 400 küsür nm
sende mesela devir dönceksin torkunun kaç olucagını biliyormusun aşşağı yukarı
belki torkunuz düşük beygiriniz yüksektir o yüzden şanzuman dilileri dayanır belki
Bakiyim belki S3 oldugu icin sansli olabiliriz ama firmanin bitanesinde kesin yok onu biliyorum onceden konusutugm icin.
Onlar olcu verin demisti bize cizim atip.
Firmalar biliyorsun olcu istiyor abi, olcu almakta millet kolay sansada dunyanin en zor isi gercekten, kotu alinca ustalar hayda olmadi bidaha yolla olayi sikintili.
Bende garantici adamimdir biliyorsun, olcu isinde riske girmiceksin.
Ondan iyi olcu alicak birinide simdiden arastirmaya baslayin abi, ya da bahadirla ortaklasa bitane driveshaft alirsiniz ikinci el falan fark etmez :o
Bahadir VW Oem parcaci kisiligini konustursun :)
Ikinizdende iki sanziman kodunuda bekliyorum :heyoo:
5.0 TDI'ninki otomatik ve büyük ancak A6-A8 şanzumanı biraz işçilikle rahatlıkla kullanılabilir, golf 4 sığdıranlar da var
Küçük bir detayı gözden kaçırmışım kusura bakmayın :)
Çok şanslı olma durumunuzda audi rs6 C5 kasanın manuel şanzumanını denk getirip kullanabilirsiniz ancak bulmak problem bedeli sonraki problem.. Gelişmeleri takipte olucam, Allah bahtınızı açık eylesin :)
Burak, Bahadirla konustum. Bi tane cikma
Shaft bulucaz, ona gore bakicaz. Gerekirse
shafti yollariz.
Benzini shell den malzemeyi kel den alacaksın. :))
Kel dedikte Kelalper nerde lenn:)
2000 TL butun sanziman dislisi icinse iyiymis.
Mustafa ne kadar odemis merak ettim, pahaliydi dedi cunku.
Farkli ratiolari war mi?
Hangi araclara yapildi bu islem?
Mustafa yazdigina gore onun aracina hazirda yoktu yaptirdi, yanlissam duzelt Mustafa kardesim beni.
Oda sikinti cekmis yapim asamasinda sanirsam, benim anladigim kadariyla, sancili bir isti yazmis.
Yane eger piyasada warsa alinmasi daha mantikli bence sanziman dislisi sonucta bu, riske girmeye deger mi bilmiyorum.
Tabiki araclarin sahiplerinin karar verebilecegi bisey bu ama ben tercih etmezdim.