Yahu standartta niye çük gibi portlu bi kapak koymuş alman diyorum
Bizde öyle düşünüyoruz, ***** SAİ falan birton tesisat var tuner adamın işine yaramayacak zımbırtı dolu...
90ların sonlarında Avrupada katılaşmaya başlayan emisyon normaları, güç arttıkça çevreyi kirletmemeyi bu şekilde çözümletmiş VAG'a.
Bazı ülkelerde emisyon sınıfına göre vergi ödeme durumu sözkonusu olduğundan belli bir sınırda tutma derdinde olabilirler.
Dsglerin rolantide deviri 700 e düşürüp yokuşta arabanın 40 cm falan kaydırması ve benim hanımın bu araba bozuk demesi de emisyondanmış))
bahadırdan beklenen titizlikte bir proje.parçaları görünce nedense hiç şaşırmadım.allahım emeklerinizi boşa çıkarmasın dostum.şanzuman ve fren konusunu ben de takip ediyorum bu arada gelişmeleri paylaşırsan çok sevinirim.başarılar
![]()
hakan artuç
Maşallah çok güzel proje,kesenize ömrünüze bereket.Ağız tadıyla kazasız belasiz iyi günlerde kullanırsınız inşallah.
JAMİRYO Nickli Üyeden Alıntı
Peki yeni yapılıcak olan dişlilerin maliyeti nedir yada ısıl işlem sonrasında ne kadarlık bir dayanıma yükselicek ? Birde tabii maliyet..
VW toureglerin şanzumanları 700-800nm ye kadar dayanabiliyor şu 5.0 TDI olanlar, yada audi a6 a8 4.2 olanlarıda tavsiye ederim fakat bütçe durumunuz nedir bilmediğim için affınıza sığınarak bildiklerimi öneriyorum
Turbo yeni vrizyondan geçti, araçta turbo meter booz saat var..
orjinali zaten ısıl işlemlidir, yapılabilecek en iyi ısıl işlemde uygulanmıştır zaten..
güçlendirmek için daha dayanıklı bir çelikle yeni dişli / dişliler yapmak icap eder
hem mevcut dişliyi tekrar ısıl işleme sokunca mutlaka çarpılır, en azından rulman yataklarını taşlamak icap ederki, uygun rulman bulmak çok zorlaşır veya imkansız olur bu durumda..
bahadı-R;
senin şanzımanın 500 nm ye kadar dayanıyor ise içindeki dişliler oldukça sağlam demektir..
bu durumda ankaradaki konyadaki istanbuldaki adamın yapacağı dişli, senin aracındakinden zayıf bile kalabilir..
boyutu değiştirmeyip, parçayı kuvvetlendirmenin tek yolu daha dayanıklı çelik kullanmak, türkiye de de piyasa da satılan dişli yapımında kullanılan çelikler bellidir, ben s3 şanzımanında kullanılan çeliğin sıradan bir 8620 olmadığına hiç şüphem yok..
böyle bir işe girişirsen en azından kullanılacak çeliği öğrenip, buraya yazarsan, iş yaparmı yapmaz mı genel bir yorum yapar insanlar.
kullanılcak çeliği söylemiyolarsa hiç bulaşma bile, sonu hüsran olabilir..
Maliyet ne dislilerin onu ogrenebilir miyiz?
Ona gore var olan dogboxla arasinda karsilastirma yapariz.
Eywallah yardımın için teşekkürler.Şanzumanımız esasında diğer araçlara göre hayli sağlam fakat bizim hedeflediğimiz güçlere dayanmayacağı kesin,önümüzde örnekler war. 2 yolun 2 seçeneği var. Ya stock şanzumanla gazlayıp kırıcaz kırımca çözüm arıcaz.ya da şimdiden kendimizce önlem almaya çalışıcaz,yine olmuyorsa dogboxa geçicez.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)